رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

بایگانی ماهانه: می 2016

نگاهی به رسوایی ۲ ساخته مسعود ده نمکی / نیره رحمانی ؛ سرگیجه و دیگر هیچ!

باید قبول کنیم که نقد آثار مسعود ده‌نمکی همواره متاثر از یکسری پیش‌فرض ها بوده؛ پیش‌فرض هایی که بخشی از آنها تابع گذشته ده نمکی هستند، بخشی برآمده از گرایش های سیاسی و جناحی او ست و بخشی هم ناشی از رگه های پوپولیستی و شعارزدگی مورد استفاده اوست حال می خواهد در…

ادامه مطلب

جهان داستان (۱۶): کافکائیه اثر بهومیل هرابال

هر روز صبح و پاورچین پاورچین، صاحبخانه وارد اتاقم مى شود و من صداى پایش را مى شنوم. طول اتاقم خیلى زیاد است؛ این قدر زیاد که اگر بگویم که دوچرخه مى خواهد تا این مسافت بین در و تختخواب را طى کنى پربیراه نگفته ام. صاحبخانه خم مى شود بر رویم و سپس سر…

ادامه مطلب

نوشتن به روایت ایزابل آلنده

ایزابل آلنده نخستین رمانش «خانه ارواح» را به عنوان نامه‌ای به پدربزرگ در حال مرگش شکل داد. با وجود اینکه این کتاب در سراسر جهان پرفروش شد، او پیش از اینکه به اندازه‌ای احساس راحتی کند که بخواهد از کار روزانه‌اش استفعا بدهد، یک کتاب موفق دیگر هم نوشت. حالا لیست کتاب‌های او شامل بیش…

ادامه مطلب

فریدون فروغی به روایت تورج شعبانخانی

خیلی ها می دانند صدای فریدون فروغی برای اولین بار با قطعه ای که او ساخته در ایران شنیده شد. اولین همکاری آهنگساز و خواننده جوان آن قدر مورد توجه قرار گرفت که هر دو خیلی زود به شهرت رسیدند و طرفداران خودشان را به دست آوردند.

ادامه مطلب

پرفروشهای بازار کتاب در پایان اردی بهشت ماه

خون تازه در رگ‌های کتابخوانی؛ دولت‌آبادی و یادعلی پرچم داستان ایرانی را بالا نگه داشتند   دومین ترجمه‌ی پیمان خاکسار از آثار دان دلیلو به نام «برفک» و «مرا به کنگاراکس نبر» از آندره کورکف جایگاه خوبی در لیست پرفروش‌های هفته‌ی چهارم اردیبهشت‌ماه داشته‌اند. به گزارش  مد و مه  به نقل از ایلنا، همزمان…

ادامه مطلب

پربیننده ترین سریالهای ترکی را بشناسید / ۲۰ سریالی که عامه ماهواره بین ها را سرگرم کردند

بیست سریال ترکی پربیننده را بشناسید     ارغوان اشتری در شرایطی که سریال‌های ترک، به محصولات هنری موثر و پرمخاطبی در نقاط مختلف دنیا، از جمله در ایران، تبدیل شد‌ه‌اند،  ما در اینجا ، مجموعه مطالبی به این موضوع اختصاص داده‌ایم. سایت آی.ام.دی.بی که پایگاه اطلاعات سینما و تلویزیون است، مجموعه های…

ادامه مطلب

«رد گم» نوشته آله‌خو کارپانتیه / خویشتن‌شناسی در سفر به ادوار تاریخ

کارپانتیه در کتاب «رد گم» در پی جست‌وجوی معنایی است که پیش‌تر موجود بوده است. در جامعه مدرن دیگر خبری از وحدت یونانی میان آگاهی و جهان (ذهن و عین) نیست. وحدتی که به‌روشنی در حماسه‌های ایلیاد و اودیسه هومر قابل دریافت است. این وحدت و عدم وحدت در دوگانه میان رمان و حماسه تجلی…

ادامه مطلب

رومن گاری تاس بازی می‌کند / مواجهه با واقعیت در آثار رومن گاری

آلبر مزیگ در بیست‌سالگی به خاطر علاقه به آدلین، دختری که دوست داشت زن یک کاشف بزرگ شود از دهکده محل تولدش خارج می‌شود و تا لحظه مرگش در شصت‌سالگی به آن «جا» بازنمی‌گردد، او در تمام این مدت نقش یک کاشف بزرگ را «بازی» می‌‌کند. بعدها مجسمه‌ای از او شبیه به جهان‌گشایان و پیشتازان…

ادامه مطلب

«کافه‌سوسایتی»فیلم تازه وودی آلن از نگاه منتقدان

«کافه‌سوسایتی» وودی آلن از نگاه منتقدان نوستالژی فضل‌فروشانه چهل‌و‌هفتمین فیلمی که وودی آلن نوشت و کارگردانی کرد و سومین فیلم او که عنوان افتتاحیه جشنواره کن را گرفت، آخر هفته گذشته در کن روی پرده رفت. طبیعتا در این فیلم هم می‌توان از عناصر آشنای فیلم‌های وودی آلن سراغ گرفت: از دل‌مشغولی‌ها و دل‌نگرانی‌های اگزیستانسیالیستی…

ادامه مطلب

جودی فاستر و هیولای پول در جشنواره کن

جودی فاستر از کارگردانی «هیولای پول» می‌گوید غرق‌شدن در وضعیت موجود جودی فاستر اولین‌بار که در جشنواره فیلم کن حضور پیدا کرد، ١٣ساله بود. او به‌عنوان بازیگر فیلم «راننده‌تاکسی» محصول ١٩٧٦ به آنجا رفته بود. نقش او یک نامزدی اسکار برایش به ارمغان آورد و این فیلم برنده نخل طلایی، مهم‌ترین جایزه جشنواره کن، شد.…

ادامه مطلب

اکران آینده سینماهای جهان

دوران توطئه توطئه‌ها و نقشه‌های پیچیده در فیلم‌هایی که از پس‌فردا، جمعه ٢٠ می (٣١ اردیبهشت) روی پرده می‌روند، چه کمدی باشند، چه درام، چه جنایی یا اکشن دست بالا را دارند. غیر از این فیلم‌ها می‌توان به مستند سیاسی «وینر» و کمدی‌های «همسایه‌ها ٢» و «به‌زورفروختن» در فهرست اکران این هفته اشاره کرد. فیلم…

ادامه مطلب

از تازه های نشر بوتیمار

رمان «مائوی دوم» اثر «دان دلیلو» با ترجمه مجتبی ویسی از سوی انتشارات بوتیمار روانه بازار نشر شد.   جلد کتاب به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «مائوی دوم» اثر «دان دلیلو»، رمان‌نویس و نمایشنامه‌نویس مطرح آمریکایی با ترجمه مجتبی ویسی از سوی انتشارات بوتیمار منتشر شد. در بخش از…

ادامه مطلب

جمع بندی پرفروشترین کتابهای حوزه ادبیات ناشران مطرح نمایشگاه

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی روز شنبه (25 اردیبهشت ماه) به کار خود پایان داد که حوزه ادبیات، مانند سال‌های گذشته یکی از پرفروش‌ترین بخش‌های نمایشگاه امسال بود، به همین دلیل در این گزارش به معرفی پرفروش‌ترین کتاب‌های حوزه ادبیات در نمایشگاه بیست و نهم خواهیم پرداخت.   انتشارات نگاه: …

ادامه مطلب

جریان «شعر حکمت» به روایت سید علی صالحی

سیدعلی صالحی که پیش‌تر از جریانی با عنوان جریان «شعر حکمت» سخن گفته بود به ارائه نمونه‌هایی از این شعر در شعر معاصر پرداخته است.   به گزارش مد و مهاین شاعر در یادداشتی که در اختیار بخش ادبیات ایسنا گذاشته نوشته است: اینکه هنوز در هر حال و هوایی به دستارِ مولانایِ گرامی و…

ادامه مطلب

نویسنده کره‌ای جایزه «من بوکر ۲۰۱۶» را به خانه برد

برای کتاب «گیاه‌خوار»؛ نویسنده کره‌ای جایزه «من بوکر ۲۰۱۶» را به خانه برد   هان کانگ نویسنده‌ای از کره جنوبی به عنوان برنده جایزه من بوکر بین‌المللی سال ۲۰۱۶ انتخاب شد. به گزارش مد و مه، مهر به نقل از فایننشال تایمز نوشت: «گیاه‌خوار» کتاب هان کانگ جایزه ۵۰ هزار پوندی من…

ادامه مطلب

از تازه های نشر فنجان

مرثیه‌های راینر ماریا ریکله به‌عنوان تاثیرگذارترین شاعر قرن بیستم آلمان بار دیگر ترجمه و منتشر شد. به گزارش مد و مه به نقل از مهر، نشر فنجان که به تازگی به جمع ناشران کشورپیوسته، تازه‌ترین کتاب خود را با عنوان «مرثیه‌های دوئینو» از شاهکارهای ادبی راینر ماریا ریکله منتشر کرد. ریکله از منظر بسیاری از…

ادامه مطلب

ناگفته های تازه همسر دکتر علی شریعتی از زندگی خصوصی‌شان

پوران شریعت رضوی، همسر مرحوم دکتر علی شریعتی به تازگی ناگفته‌هایی را از زندگی با همسرش بیان کرده است. به گزارش مد و مه به نقل از  ایسنا، گزیده اظهارات شریعت‌رضوی در گفت‌وگو با ماهنامه «اندیشه پویا» را به نقل از کانال تلگرامی این نشریه می‌خوانید: * علی نامه‌هایی را می‌نوشته اما بعد یادش می‌رفته…

ادامه مطلب

کتاب خوان ترین مردمان دنیا کجا زندگی می کنند؟/ میزان مطالعه کشورها به روایت آمار / ایران کجای این جدول است؟

کتاب خوان ترین مردمان دنیا کجا زندگی می کنند؟ بارها و بارها شنیده ایم که ایرانی ها اهل کتاب خواندن نیستند: با توجه به آماری که از سرانه مطالعه در ایران به دست آمده متوجه می شویم که این گفته ها پربیراه نیست؛ اعداد و ارقامی که هر سال مسوولان از میزان مطالعه در…

ادامه مطلب

پرفروش ترین کتاب‌های تاریخ و محبوبترین کتابها نزد سلبریتی‌ها

پرفروش ترین کتاب‌های تاریخ و محبوب سلبریتی‌ها کتاب، نقش پررنگی در زندگی افراد ایفا می کند چرا که می تواند نحوه دید افراد به زندگی و جامعه را تغییر دهد. از این رو، یافتن کتاب های خوب اهمیت زیادی دارد. هفته نامه تماشاگران امروز رومینا تیموری افراد مشهور دنیا چه کتاب هایی می…

ادامه مطلب

آخرین بامانده بازیگران فیلم «کازابلانکا» درگذشت

بازیگر «کازابلانکا» درگذشت آخرین بازیگر زنده فیلم «کازابلانکا» نیز در ٩٢سالگی چشم از جهان فروبست. مادلین له‌بو بازیگری است که در «کازابلانکا» نقش ایون را بازی می‌کرد و چهره اشک‌آلود درحال خواندن سرود ملی فرانسه در «کازابلانکا» به یکی از نمادهای مقاومت درطول جنگ جهانی دوم بدل شد. به گزارش خبرآنلاین، له‌بو که در دنیای…

ادامه مطلب

یک فنجان چای تلخ با لیدیا دیویس

یک فنجان چای تلخ با لیدیا دیویس فریما مویدطلوع* «اگر کسی ازم بپرسد که رمان درباره چیست، می‌‌گویم درباره یک مرد گمشده، چون نمی‌دانم چه بگویم». رمان «آخر داستان» لیدیا دیویس از دو جنبه برای من جذاب بود و به همین دلیل هم تصمیم گرفتم ترجمه‌اش کنم؛ اولا با وجودی که محوریت داستان یک ارتباط…

ادامه مطلب

کافکا، پروست بکت و لیدیا دیویس

کافکا، پروست بکت و لیدیا دیویس دینا گودیر* مترجم: محمدرضا نصیری   یکم: تا سال ۲۰۰۹ و انتشار مجموعه‌داستان‌های ليديا ديويس كه شامل تقريبا دويست داستان كوتاه و محصول سي سال داستان‌نويسي او است -‌ناگفته نماند كه تك‌رمان «آخر داستان» [ترجمه فارسی از: فریما مویدطلوع] شامل اين مجموعه نيست- ديويس معروف بود به…

ادامه مطلب

لیدیا دیویس؛ نویسنده‌ای مثل هیچ‌کس / برشی از «آخر داستان» لیدیا دیویس

در تنها عکسی که از او دارم از یک فاصله پنج‌متری به من اخم کرده. روی قایق بادبانی یکی از پسرعموهایم است، دولا شده، مشغول کاری است، شاید دارد طنابی گره می‌زند، و روبه‌بالا و از گوشه چشم من را نگاه می‌کند و اخم کرده. عکس خیلی واضح نیست. احتمالا کیفیت دوربین بد بوده. تمام…

ادامه مطلب

«آنها که ما نیستیم» اثر محمد حسینی؛ میل مبهم جنون / حمیدرضا امیدی سرور

«آنها که ما نیستیم» نوشته محمد حسینی از آن رمان‌ها نیست که شب توی رخت خواب نیمخیز آن را بخوانی تا چشمانت را گرم کند که راحت‌تر به خواب بروی؛ از قضا این رمان در اصل به این نیت نوشته شده که خواب را از سر خواننده بپراند، البته نه آن خواب شبانگاهی را؛ خواب…

ادامه مطلب

تندیس عشق و امید به خالقان «شهرزاد» اهدا شد/ مراسمی برای تقدیر از عوامل شهرزاد برگزار شد

پرونده «شهرزاد»، پرمخاطب‌ترین سریال شبکه نمایش خانگی با پایان فصل اول این مجموعه، با برپایی جشنی در مرکز همایش‌های برج میلاد و تقدیر از عوامل این مجموعه بسته شد.

ادامه مطلب

گفتگو با داریوش مهرجویی درباره تازه ترین رمانش: همیشه دغدغه نوشتن داشته‌ام

داریوش مهرجویی کارگردان شناخته شده سینمای ما، امسال با کتاب «آن رسید لعنتی» در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران حضور داشت. او آن‌چنان که در کارهای قبلی‌اش نگاهی اجتماعی را مد نظر قرار داده بود در کتاب «آن رسید لعنتی» هم کارش را با درون‌مایه پول و مشکلاتی که این واژه در زندگی اجتماعی…

ادامه مطلب

گفتگویی تازه با اصغر فرهادی: دلتنگ فیلم‌سازی در ایران بودم

ترجیحم این است که «فروشنده» زودتر در ایران اکران شود چون برای تحقیق و نگارش پروژه بعدی‌ام تقریبا از اوایل مهر ماه بیشتر در سفر خواهم بود. این کارگردان برگزیده اسکار که طی چند روز آینده فیلمش «فروشنده» در جشنواره‌ فیلم کن رونمایی می‌شود، پیش از عزیمت به فرانسه در گفت‌وگویی به برخی سوالات و…

ادامه مطلب

شرم نوشتن / ادبیات آمریکای لاتین در آینه ترجمه

ادبیات آمریکای لاتین در آینه ترجمه شرم نوشتن پانیذ زرتابی ادبیات آمریکای لاتین در ایران نسبت به ادبیات بسیاری دیگر از نواحی جهان بخت خوش داشته است. از مترجمان و معرفانِ ادبیات آمریکای لاتین می‌توان به نام‌هایی چون نازی عظیما، زهرا خانلری، احمد میرعلایی، احمد شاملو، عبدالله کوثری، احمد کریمی‌حکاک، مهدی سحابی، قاسم صنعوی، بیوک…

ادامه مطلب