رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

بایگانی ماهانه: می 2019

نگاه مخاطبان / کوتاه درباره صورت سنگی سینما

در بین تمامی آثارکمدی کلاسیک که شروعی نیز بر همه گیری و جذب هر چه بیشتر مخاطبانی از همه قشر به هنری همچون سینما بود که قرن بیستم را به تمامی زیر سلطه ی خویش در آورد، نام کمدینی که در شهرت چاپلین گم شده بود ، همچنان برای ما می درخشد.…

ادامه مطلب

قدیسی که مشهورترین نویسنده فرانسه شد

درباره زندگی ویکتور هوگو، نویسنده مشهور فرانسوی موارد جالبی تعریف شده است که بخشی از آنها را در این گزارش می‌خوانیم.ویکتور هوگو، شاعر و نویسنده فرانسوی شهرت اصلی خود را مدیون رمان‌های رمانتیکی است که به قلم گرفته است. جهانیان بیشتر هوگو را با رمان‌های «بینوایان» و «گوژپشت نتردام» می‌شناسند اما در فرانسه بیشتر با…

ادامه مطلب

ده فیلم برتر موزیکال تاریخ سینما که باید حتما آنها را تماشا کرد

فیلم‌های موزیکال اغلب به عنوان میراث سیستم استودیویی منسوخ شده هالیوود مورد توجه قرار می‌گیرد، اما همچنان ژانری باقی مانده که توانایی فیلم‌ها برای خلق دنیا‌های داستانی که بین واقعیت و فانتزی آزادانه در حرکتند را به نمایش می‌گذارند.

ادامه مطلب

سیزده دلیل برای خواندن «ملاقات با جوخه آدم‌کُش» / سمیه مهرگان

پیش از ورود به هر اثری، مساله ادبیات است که ما را وامی‌دارد به خواندن. اگر مساله‌مان ادبیات باشد، یعنی سروانتس می‌خوانیم، داستایفسکی، تولستوی، چخوف، کافکا، وولف، مارکز، بورخس، بالزاک، فلوبر، تواین، همینگوی، مان، ناباکوف، آستوریاس، جویس، فاکنر و… و پروست.

ادامه مطلب

نگاهی به «ملاقات با جوخه آدم‌کُش» اثر جنیفر ایگان / پرتو مهدی‌فر

آنچه جنیفر ایگان مخاطبان‌ خود را به ملاقاتش فرامی‌خواند؛ آمیزه‌ای است از تراژدی، هجو و هیجان، روابط خاص و غیرقابل تعریف و آدم‌هایی با ساختار شخصیتیِ غریب. اخلاقیات مدرن و گاه نامتعارف در قالب شبکه‌ درهم‌تنیده‌ای از کاراکترهای متعدد و فعال در حوزه موسیقی عرضه می‌شوند و «زمان»؛ پروسه‌ای است مضمحل‌کننده که به‌مثابه سلاحی مخرب…

ادامه مطلب

درباره «ما گربه هستیم» اثر ناتسومه سوسه‌کی / گربه‌ها و آدم‌ها

از ناتسومه سوسه‌کی (۱۹۱۶-۱۸۶۷) به‌عنوان بزرگ‌ترین نویسنده تاریخ ادبیات ژاپن یاد می‌شود. او تاثیر بسیاری زیادی بر نویسنده‌های پس از خود گذاشته است. جایگاه رفیع او در ژاپن تا آنجا رفته که عکس او را روی اسکناس‌ هزار ینی نقش بسته است. مهم‌ترین اثر سوسه‌کی «ما گربه هستیم» است

ادامه مطلب

پروست، فاکنر و جنیفر ایگان / در باره «ملاقات با جوخه آدم‌کُش» اثر جنیفر ایگان

وقتی شروع کردم به خواندن و ترجمه «ملاقات با جوخه آدم‌کُش»، درباره نام کتاب دچار تردید بودم. واژه Goon در زبان انگلیسی دارای معنای چندگانه‌ای است که از آدم احمق و کودن تا آدم‌کُش یا قاتلی اجیرشده و دست‌وپاچلفتی را دربرمی‌گیرد. بعد از مراجعه به چند لغت‌نامه و همین‌طور ترجمه نام کتاب به دیگر زبان‌ها…

ادامه مطلب

گفتگو با جنیفر ایگان / رمانی در ستایش موسیقی

جنیفر ایگان (۱۹۶۲-شیکاگو) نویسنده‌ای است به‌معنای واقعی کلمه، «خاص»؛ از همین زاویه است که منتقدان ادبی او را با القاب مارسل پروستِ پانک، ویلیام فاکنرِ راک‌اندرول و جان دوس‌پاسوسِ هیپی توصیف می‌کنند

ادامه مطلب

۱۵ کتاب پیشنهادی بیل گیتس برای پیشرفت در زندگی

گیتس به خوبی می‌داند که تعداد تمام کتاب‌هایی که در دنیا موجود است بیشتر از چیزی است که یک نفر در تمام عمرش بتواند این کتاب‌ها را مطالعه کند. گوگل نیز این باور را تأیید می‌کند و بر اساس آماری که منتشر کرده، دقیقاً ۱۲۹،۸۶۴،۸۸۰ جلد کتاب در دنیا وجود دارد و عمر هیچ‌کسی کفاف…

ادامه مطلب

نگاهی به «یک دایره چرکین شده» اثر شهلا سلیمانی / یک دایره چرکین شده یا یک دایره‌ی چرکین شده؟

نخستین سؤالی که در خوانش و نقد هر اثر ادبی مطرح می‌شود این است که اثر چگونه می‌گوید؟ یا با چه زبانی می‌گوید؟ که پرسشی ناظر بر ساختار اثر است؛ به این معنا که داستان در چه ساختاری روایت می‌شود. با پاسخ به این سؤال می‌توان وارد متن اثر شد و به این سؤال نیز…

ادامه مطلب

«دانیل استیل» چطور ۱۷۹ کتاب نوشته است؟/ عادات دانیل استیل هنگام نوشتن!

«دانیل استیل» نویسنده آمریکایی آثار پرفروشی همچون «‌بازی قدرت» و «میراث شاهزاده خانم»‌ از رمز موفقیتش برای انتشار ۱۷۹ کتاب سخن می‌گوید. «دانیل استیل»‌ که هرساله حدود هفت کتاب مختلف عرضه می‌کند، با این روند ممکن است حتی رکورد «‌استفن کینگ» را نیز پشت سر بگذارد.

ادامه مطلب

بازخوانی مکتوبات فتحعلی آخوندزاده/ مهمترین کتاب‌های صد سال اخیر ایران (۱)

فتحعلی آخوند زاده حتی حاضر نبود یک کلمه از مکتوبات کم و زیاد شود. جزوات خطی مکتوبات را به این و آن می فرستاد و تاکید می کرد که نوشته را به غیر ندهند مگر اینکه مطمئن باشند، اثری دارد و نامی از نویسنده هم نبرند. جزوه ها از هند تا پاریس می چرخید اما…

ادامه مطلب

بررسی نشانه‌ها در داستان «شهر کوچک ما» اثر احمد محمود / ناهید نقشبندی

شهر کوچک ما یکی از داستان‌های موفق احمد محمود نویسنده‌ی اهل اهواز است که در مجموعه داستان غریبه‌ها و پسرک بومی به چاپ رسیده است. راوی این داستان کودکی است که مشاهدات خود را بیان می‌کند. انتخاب چنین راوی موجب شده که نویسنده بتواند فاصله خود را از شخصیت‌ها حفظ کند. افکار و احساسات کودک…

ادامه مطلب

«شهر کوچک ما» داستانی کوتاه از احمد محمود

بامداد یک روز گرم تابستان آمدند و با تبر افتادند به جان نخل‌های بلندپایه. آفتاب که زد، از خانه‌‌ها بیرون زدیم و در سایه‌ی چینه‌های گلی نشستیم و نگاهشان کردیم. هربار که دار بلند درختی با برگ‌های سرنیزه‌ای تودرهم و غبار گرفته،‌ از بن جدا می‌شد و فضا را می‌شکافت و با خش‌خش بسیار نقش…

ادامه مطلب

نگاهی به «اختراعِ قوم یهود» اثر شلومو زند / قومی به گمان فُتاده در راهِ یقین

یهود و اسرائیل برای هم نسلانِ ما معمولا با اخبار تلویزیون به یاد می آید. در این سه چهار دهۀ اخیر، کمتر روزی رسانۀ ملی ایران از اخبارِ مربوط به اسرائیل و فلسطین خالی بوده است. و اینک کتابی که روایت رایج دربارۀ قوم یهود را به دیدۀ تردید می نگرد و در صحتِ آن…

ادامه مطلب

«دوازده به علاوه یک» از سعید کمالی دهقان / پای صحبت بزرگان

سعید کمالی دهقان را گفتگوهای خواندنی‌اش با چهره های نامدار دنیای ادبیات و هنر شهره کرد. فعالیت روزنامه نگاری او در ایران شروع شد، اما چندی بعد در کسوت خبرنگار گاردین فعالیت خود را در سطحی فراگیرتر دنبال کرد.

ادامه مطلب

سیر اندیشه مارکس؛ از تنگنای فلسفه به فراخنای جامعه و تاریخ

با وجود باطل شدن بسیاری از پیش‌بینی‌های او، بینش فلسفی او همچنان به میلیون‌ها نفر الهام می‌بخشد و نظریات اقتصادی او راهنمای کسانی‌ست که مایلند سازوکار دنیای مدرن را بهتر درک کنند. مارکس دویست سال پیش زاده شد.

ادامه مطلب

۱۰ فیلم عاشقانه برتر تاریخ سینما

از «کازابلانکا» تا «دفترچه خاطرات» در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با ۱۰ فیلم عاشقانه برتر تاریخ سینما آشنا کنیم که حتی کسانی که به این فیلم‌ها علاقه ندارند نیز از تماشای آن‌ها لذت برده یا به عبارت بهتر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

ادامه مطلب