Share This Article
معرفی چهار کتاب تازه:
فرهنگ توصیفی/
آسیبشناسی گفتار و زبان/مولفین:رضانیلیپور- اکبر دارویی- مرتضی فرازی- حیات عامری- ابوالفضل صالحی- آذر مهری/چاپ اول:1392/شمارگان:1000نسخه/ناشر: فرهنگ معاصر. هدف اصلی از تدوین فرهنگ توصیفی آماده کردن یکی از ابزارهای لازم برای پژوهش و آسان سازی دسترسی به منابع اصلی خارجی برای گفتار درمانگران و دانشجویان رشته گفتار درمانی و علوم مرتبط است تا به کمک آن هم بتوانند از منابع انگلیسی تخصصی با سهولت و دقت بیشتر استفاده کنند و هم با حوزه های مفهومی اصطلاحهای اصلی مباحث حوزه های مختلف علمی رشته گفتاردرمانی در فعالیتهای بالینی ارزیابی، تشخیصی و درمانی رشته خود آشنا شده و با آگاهی بیشتر آنها را به کار بگیرند. رشته گفتاردرمانی و آسیبشناسی گفتار و زبان با توجه به سابقه چهاردهه فعالیت علمی خود در ایران در میان رشته های توانبخشی از گستردگی موضوعی و تنوع مفهومی خاصی برخوردار است. به سبب بین رشته ای بودن این رشته علمی فعالیتها و روشهای توانبخشی آن با حوزههای مختلف علمی از قبیل عصبشناسی، روانشناسی،زبان شناسی و مباحث فرهنگی و اجتماعی و حتی فلسفی رابطه تنگاتنگ دارد. از همین روست،در این فرهنگ اصطلاحات مربوط به هر یک از حوزه های تخصصی گفتاردرمانی به ترتیب الفبای انگلیسی و در قالب یک مدخل ارائه شده است.
جهان داستان ایران( 2 جلد)
نویسنده:جمال میرصادقی/چاپاول:1392/ شمارگان:1000نسخه/ ناشر: نشر اشاره. داستاننویسی نوین فارسی،نوزاد آزادی است ؛ با آزادی تولد یافت و با آزادی گاهگاهی در جامعه ایرانی رشد و تعالی پیدا کرد. در زمان حکومتهای خودکامه پیش از انقلاب مشروطیت داستان کوتاه و بلند و رمان به معنای ساختار امروزی در ایران سابقه نداشت. با تضعیف حکومت استبدادی قاجار انقلاب مشروطیت در تمام شئون اجتماعی ایران حرکتی به وجودآورد که موجب تحولات بنیادی در زمینه های گوناگون شد. از جمله ادبیات تخیلی متفاوتی پدید آمد که از جهات مختلف از ادبیات تخیلی کلاسیک فارسی متمایز بود. پیش از انقلاب مشروطیت، انواع گوناگون قصه یعنی اسطوره ،حکایت اخلاقی، افسانه تمثیلی، افسانه پریان و سرگذشت رایج بود. به عبارت دیگر انواع روایتهای خلاقهای که به استقلال یا به صورت وابسته در متنهای ادبی فارسی گذشته آمده است و محور آنها بر سه خصوصیت عمده، یعنی بر حوادث ناگهانی و خرقعادت و کلیگرایی و مطلقنگری میگردد. کتاب حاضر با عنوان نسل اول نویسنده ها از آغاز تا1332 شروع میشود و جلد دوم در برگیرنده نویسندگان نسل دوم خواهد بود و به گفته نویسنده کتاب چهار جلد خواهد بود. چنین مجموعههایی به ادبیات داستانی ایران یاری میدهد و خوانندهها را با نویسندههای ایرانی آشنا میکند.
در جستجوی اسپینوزا
نویسنده: آنتونیوداماسیو/ ترجمه:تقی کیمیایی اسدی/ ویراستار: ناکتارودگری/چاپ اول:1392/شمارگان:2000نسخه/ ناشر:نگاه معاصر. میراث اسپینوزا موضوعی غمانگیز و پیچیده است. میتوان گفت با در نظر گرفتن متن تاریخی و موضع انعطاف ناپذیری که او به خود گرفت، شدت حملات و تاثیر ممنوعیت نوشتههایش را باید انتظار داشت. اسپینوزا با بصیرتی ذاتی وپشتیبانی از دانش دینیاش در خانواده و جمعی رشد کرده بود که متعصبانه، معتقد به حقیقت اسطورههای فوقالذکر بودند. او نتوانست خود را قانع کند و در22سالگی به خاطر اندیشههایش تکفیر و مطرود شد. او با استدلالی منطقیتر، در برابر افکار دکارت در مورد متافیزیک یا ماوراء الطبیعه قدعلم کرد. هدف اصلی اسپینوزا از نوشته هایش تقویت آزادیهای فردی و به خصوص آزادی تفکر درجامعه هلند بود. اما موضوع اصلی که مربوط به بحث کتاب حاضر است و به آن اشاره رفت،پیشنهادهای اسپینوزا برای خوشبختی بشریت است. به طور خلاصه او تجویز کرد که راه سعادت، اعتدال و هدایت هوسها، اشتیاقها و اغراض نفسانی است. در نوشتار حاضر داماسیو به فردگرایی غالب بر غرب اشاره کرده و آنرا مرهون افکار اسپینوزا میداند.
بیست بیست
بیست داستان از بیست نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات(2009-1901)/چاپ ششم:1392/شمارگان:1000نسخه/ ناشر: نشر گل آذین. مترجم در زمانی نه چندان دور مجموعهای از داستانهای کوتاه از نویسندگان جهان را تحت عنوان بیست نویسنده شصت داستان در چند مجله منتشر کرد که در بین اهل ادب با استقبال گرمی روبهرو شد. اینبار به سراغ نویسندگانی رفت که دارندگان جایزه نوبل ادبیات از نسلهای متفاوت بودهاند. هر چند که بعضی از آنها آنچنان معروفیتی ندارند و از دیگر انگیزههای مترجم ایناست که به گرایشهای خاصی نپردازد و دیگر اینکه واقعا در بررسی آثار این نویسندگان که عدهای از آنها به تاریخ پیوستهاند، یافتن داستانی که خود را راضی کند دشوار بوده. خوانندگانی که بیشتر به رمان و مجموعه شعر نوبل بردهها عادت داشتهاند. حالا در این مجموعه با آثار کوتاه آنان آشنا میشوند. نویسندگان نوبل که آثارشان در این کتاب آمده بدینگونه میباشند؛ ارنست همینگوی- ژان پلسارتر- پرلاگرکویست- دوریس لسینگ- نادین گوردیمر- هاینریش بل- گونترگراس- میگل آنخل آستوریاس- ایساک بشویس سینگر- جان اشتاین بک- کنزابورواوئه- گائوسین جیانگ- و.س نایپول- میخائیل شولوخف- الکساندر سولژنیتسن – سائول بلو- گابریل گارسیا مارکز- رابیند رانات تاگور- ژانماری گوستاولوکلزیو- هرتامولر.
آرمان 30 آذر 1392/ مد و مه