این مقاله را به اشتراک بگذارید
مجموعه داستانهای شاهنامه
«رستم و سهراب» / محسن دامادی
ارتباط برقرار کردن جوانان و نسل جدید با شاهکارهای ادبیات کلاسیک ایران و بخصوص شاهنامه یکی از دغدغههای همیشگی اهل فرهنگ بوده است. مجموعه داستانهای شاهنامه که توسط محسن دامادی نوشته شده است به همت انتشارات کتابسرای نیک به بازار آمده است.
این کتاب ها ترکیبی است از نثر و نظم که کوشیده شده توسط آن داستانهای اصلی شاهنامه برای خواننده روایت شود. چنان که خواننده هم را دریابد و هم از غنای ابیات بی بهره نمایند. جلد نخست این مجموعه، داستان «هفتخان رستم» بود و جلد دوم اینمجموعه، داستان «رستم و سهراب» است. جلد سوم مجموعه هم داستان «زال و رودابه» است.
جلد دوم این کتاب که به تازگی چاپ دوم آن به بازار آمده است، یکی از جذابترین داستانهای شاهنامه را روایت میکند. روایتی که در آن هم از عشق سخن گفته شده است و هم از روحیه رزم و پهلوانی. داستان مرگ پسر بدست پدر.
دامادی نویسنده اینکتاب با استناد به شاهنامه، اصلِ داستان را به گونهای دیگر بازآفرینی و در قالب داستان روایت کرده است. او مینویسد: «چه رازی در این داستانِ کم نظیرِ شاهنامه نهفته است؟ چرا رستم با آنکه فرزندِ خود را شناخت، در یکی از زیباترین داستان های اندوه بار (تراژیک) جهان با او مبارزه کرد و او را کشت؟ رازِ ماندگاری و محبوبیتِ نامِ رستم، حتا پس از کشتنِ فرزند، از چیست؟»
***
«درآمد فلسفهای برای موسیقی»
پیتر کیوی / ترجمه کامران غبرایی
اغلب فلسفه را از دشوار ترین حوزهها بر شمردهاند، اما در این روزگار فلسفه با پاگذاشتن در حوزههای مختلف از یک سو عمومیت یافته، اما از سوی دیگر به واقع کمک کرده تا به آن حوزهها به صورتی عمیقتر و شاید تخصصی تر نگریسته شود. کتابی که در این زمینه میتوان به آن اشاره کرد، «درآمد فلسفهای برای موسیقی» نوشتهی پیتر کیوی که با ترجمه کامران غبرایی و به هت نشر ارس منتشر شده است.
فلسفهی موسیقی عمر خیلی زیادی ندارد و برخلاف شاخههای زیاد و گوناگون فلسفه، سابقهاش اصلا زیاد نیست. از اواخر قرن نوزدهم تا کنون، به واسطهی تغییراتی که در درک بشر از طبیعت موسیقی و زیباشناسی آن به وجود آمده، میتوان امید داشت که این مسیر گستردهتر شود. بدون تردید پیتر کیوی (Peter Kivy) در این گشایش نقش بسیار ارزنده و مهمی داشته است. او بسیار هنرمندانه جنبههای مختلف موسیقی و اثراتی را که در طول تاریخ بر زندگی بشر گذاشته است، مورد نقد و بررسی قرار میدهد.
این کتاب برخی از مهمترین و زندهترین مسئلههای فلسفهی موسیقی را مورد بحث قرار میدهد، به گونهای که وقتی مطالعهی آن را به پایان میرسانید، دانشی عظیم در حیطهی فلسفهی موسیقی پیش رویتان باز خواهد شد.
پیتر کیوی فیلسوف، موسیقیشناس و نوازندهی آمریکایی در کتاب درآمد فلسفهای برای موسیقی، با شرحی سرزنده و روان، موسیقی را به زبانی فلسفی بازخوانی میکند و به شما این فرصت را میدهد تا خودتان گره از راز چیستی موسیقی بگشایید.