Share This Article
ريیس کميسيون فرهنگي مجلس:
بدتر از بدحجابي، فيلمهايي ست که ساخته ميشود
حجت الاسلام سالک(رييس کميسيون فرهنگي مجلس) معتقد است: بايد مطالبات انقلاب اسلامي در رابطه با مسائل فرهنگي که از بيان امام خميني(ره) و رهبري گفته ميشود؛ در کشور احيا شود.
به گزارش مد و مه، به نقل از ايلنا، سالک که در برنامه ديروز امروز فردا حضور پيدا کرده بود؛ با اعلام اين مطلب افزود: سياست در مسئله فرهنگ که در کميسيون فرهنگي مجلس نيز به عنوان سياست اصلي پذيرفته شده احياي مطالبات رهبري است. در اين زمينه کارهايي هم انجام شده است.
وي ادامه داد: مسئله دوم تقويت زيرساختهاي فرهنگي است که نيازمند بودجه هاي سنگيني است و حدود 50 دستگاه زيرساختي را شامل ميشود. اگر زيرساختهاي فرهنگي در حد مطلوب باشد، ساختاري که براساس آن ايجاد ميشود، ميتواند جامعه را در مسائل فرهنگي پيش ببرد. ما براي پيگيري اين دو بايد مراکز پژوهشي ديني را مورد تقويت اساسي قرار دهيم. دنيا در اين موضوع سرمايه گذاري ويژهاي دارد.
اين نماينده مجلس گفت: آنچه به عهده مجلس است يک چيز است و آنچه برعهده دولت به دليل داشتن منابع مالي است، چيز ديگري است. ما در مجلس سعي کرديم مطالبات رهبري را به قانون تبديل کنيم. قانون امر به معروف و نهي از منکر که تمام شد و فعلا در دست شوراي نگهبان است و بعداز لايحه بودجه ابلاغ ميشود، يکي از کارهايي است که انجام داديم. براي تصويب اين قانون ساعتها کار کارشناسي شد و ازنظر علما استفاده شد. اقدام دوم طرح تجهيز مساجد به عنوان سنگر فرهنگي است. مسئله سوم قانونمند کردن صداوسيماست. طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده با 50 ماده و مشوقاتي براي ازدواج جوانان منتظر نوبت است تا در صحن علني مطرح شود. طرح نظام جامع رسانه نيز سال آينده پيگيري و کامل ميشود.
وي تاکيد کرد: در نظارت بر حسن اجراي قانون دستگاههاي نظارتي باوجود تعددي که دارند؛ ضعيف هستند. آن کساني که متصدي مباحث نظارتي هستند، بيشتر به قرطاسبازي ميپردازند و مشغول رد و بدل کردن کاغذ هستند. نوع نگاه تصميمسازان براي مسائل فرهنگي سطحي است و عميق نيست. از سال 58 بودجه فرهنگي کشور تنها 1 درصد بودجه کل است. اين نشان ميدهد که مسائل فرهنگي کشور براي تصميمم سازان دولتي دست دوم است. البته مسئله فرهنگ مسئله ملي است و 90 درصد فعاليتهاي فرهنگي روي دوش مردم است. اين مردم هستند که با هيئتهاي مذهبي و کانونهاي فرهنگي و تعصب ديني جوان انقلابي در حوزههاي مختلف فرهنگ کشور کار ميکنند.
رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: کار دولت تامين بودجه، هدايت و نظارت است. کارشناساني که درمورد بودجه فرهنگي تصميم ميگيرند، ميگويند بيمه فلان تشکل فرهنگي هم جزو بودجه فرهنگي است. ما 20 ميليون جوان داريم. بودجه وزارت ورزش و جوانان هم در اين زمينه قابل توجه است. در سال 91 وقتي از کميسيون فرهنگي مجلس محضر رهبر انقلاب رفتيم، ايشان گفتند باور کنيد قرارگاه فرهنگي کشور هستيد. شورا براي همين کتاب مهندسي فرهنگي را به ثبت رساند. مهندسي فرهنگي زيرساخت حرکت فرهنگي کشور است. بايد ديد مزاحمهاي فرهنگي چه کساني هستند؟ اولين دسته افراد داخلي مانند شرکتهاي خصوصي و غيرخصوصي هستند که کارهايي را انجام ميدهند که ميگويند فرهنگي است ولي فرهنگي نيست.
سالک اضافه کرد: من يکسال بر قانون عفاف و حجاب که مصوبه شوراي عالي فرهنگي است؛ نظارت کردم و ديدم گزارش دستگاهها با عملکردشان يکي نيست. از فرد مسئول اين موضوع را پيگير شديم و او گفت به من گفتند در اتاق بمان و مديران بالايي اين گزارش را نوشتند و من فقط امضا کردم. متاسفانه مجريان قوانين اعتقادشان به تحقق اهداف ديني ضعيف است. دستگاههاي مسئول از افراد متخصص در مسائل فرهنگي استفاده نکردند. البته دستگاههايي هم داريم که افراد متخصص را به کار گرفتند ولي تعدادشان کم است.
وي تاکيد کرد: وقتي 180 شبکه خارجي زبان درکنار سايتهاي اينترنتي مختلف به همه مسائل فرهنگي ما حمله ميکنند بايد به اين موضوع اهميت داد. آنها برند ميسازند که به فرهنگ کشور ما ضربه بزنند اما ما در مقابل چه کرديم؟
سالک افزود: در آسيبهاي اجتماعي 51 محور وجود دارد که بايد مورد توجه قرار گيرد. بايد ديد دلايل مشکلات فرهنگي چيست. مبارزه با معلول فايده ندارد. عملکرد دستگاهها و عملکرد مردم بايد مورد توجه قرار گيرد. وقتي جوان تحصيل کرده ما نيازمند کار است بالاخره با هر ميزان اعتقاداتي که دارد، زماني دست به کارهاي خطرناکي ميزند. در قضيه گلپايگان شخص عامل تحصيلکرده بود. بايد ديد عاملي که او را به اين وضعيت رساند؛ چه کسي است.
وي گفت: بدتر از موضوع بدحجابي در جامعه، فيلمهايي است که دارد در جامعه ساخته ميشود. از يک نگاه ديگر بايد ديد چه کساني تصميمساز هستند. شهرداريها دارند فرهنگ ميسازند. گسترش بستر موسيقي در جامعه فساد را ترويج ميکند. اين نوع فسادهايي که در جامعه ميآيد مشکل ايجاد ميکند. مانند مسئله کنسرت و فساد در بوشهر که بعد بايد همه نيروهاي جمهوري اسلامي بسيج شوند تا مشکلات را برطرف کنند. زماني مطهري فرهنگسازي ميکرد و اکنون يک فرد که تازه ليسانسش را گرفته است. در دستگاههاي فرهنگي افراد به نسبت تخصص در جايگاه خود نيستند.
رئيس کميسيون فرهنگي مجلس گفت: مسئولين تصميمگيرنده براي اينکه بيلان کاري ارائه کنند کارهايي را انجام ميدهند نه براي اينکه چيزي در راستاي رشد فرهنگ ديني است يا نه. البته ما جوانهاي زيادي را ميبينيم که بخاطر تدينشان در مسائل فرهنگي مشغول هستند و طرح ميدهند ما دربرابر آنها خاضع هستيم. بايد ديد چرا بيبند و باري در جامعه رشد ميکند. بايد ديد چرا در بعضي اتاقها محفل عشاق برپا است. ما در جايي نشستيم که ميليونها تفر در داخل و خارج ما را ميبينند و برخي مطالب را نميتوان گفت.
سالک در بخش بعدي برنامه در پاسخ به اين سوال که چند فيلم جشنواره فيلم فجر را ديده است، گفت: حدود يکساعت و نيم از فيلم محمدرسول الله را ديدم و بعد براي کاري بايد ميرفتم. کميسيون براي مسائل سينما دو کار اساسي کرد اول اينکه به اساسنامه خانه سينما ورود کرديم و ساختار محکمي را ساختيم. اين کار کار زيربنايي بود. همچنين به مناسبتهاي مختلف چند نفر را ميفرستيم ببينند و براساس مشاهدات آنها تصميم ميگيريم. اخيرا اين جوسازي عليه مجلس است که اينها روحاني هستند و چيزي حالي آنها نيست. اما اين درست نيست.
وي افزود: از زماني که پرونده ساخت براي يک فيلم داده ميشود نبايد فيلم رها شود. پيش از اين فيلم بعد از صدور مجوز رها ميشد و بعد بايد آن را مميزي ميکردند. پيشنهاد ما اين بود که از زماني که پرونده داده ميشود تا زماني که براي اکران ميايد يک نظارت بايد روي آن باشد. مثلا فيلمي که در مورد زندگي شاه ميسازند را همه اعضاي کميسيون نظارت کردهاند. اين نظارت از زمان کارشناسي تا توليد و اکران بايد صورت گيرد.
سالک در پايان گفت: در جنگ نرم، قرارگاه فرماندهي بايد عمليات جنگ را سازماندهي کند. فرهنگ جاي يک ارزيابي دقيقتري دارد و بايد يک کار ريشهاي کنيم. بيان معلول کاري را حل نميکند.