Share This Article
سرخط خبرها
به مناسبت ايام عزاداري حضرت اباعبداللهالحسين(ع)، بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان دهمين شب شعر ترانگيزان را با شعرخواني عاشورايي شاعران جوان، عصر روز سهشنبه پنجم آبانماه ۱۳۹۴، در تالار جلال آلاحمد بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان برگزار ميكند.
احمد پوري معتقد است يكي از دلايل غيبت شهر در داستانهاي نويسندگان معاصر، نداشتن تجربه زندگي شهري است. او گفت: برخي از نويسندگان فكر ميكنند اين تجربيات كه به شهر و روابط درون شهرشان مربوط ميشود موضوعي دمدستي است، به همين خاطر به دنبال آمال و ايدههاي انتزاعي يا فرمهايي ميروند كه درحال حاضر در بخشي از ادبيات جهان شكل گرفته است، اينجاست كه شهر در داستان معاصر ما غايب ميشود.
(روابط عمومي جايزه داستان تهران)
نويسنده اتريشي رمان «مرد كتكخور» گفت: انگيزه كلي من از نويسنده شدن اين بود كه خيلي كتاب خوانده بودم و به كتاب پناه آوردم تا در رستوران كار نكنم. نشست بررسي ادبيات امروز اتريش با محوريت نقد رمان «مرد كتكخور» نوشته كارين پشكا عصر روز سهشنبه ۲۸ مهر در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار شد.
نمايشنامه «تراموايي به نام هوس» تنسي ويليامز با ترجمه آراز بارسقيان منتشر شد. نمايشنامه «تراموايي به نام هوس» نوشته تنسي ويليامز كه از آن به عنوان بهترين نمايشنامه قرن بيستم به انتخاب انجمن منتقدان امريكا ياد ميشود، با ترجمه آراز بارسقيان و از سوي نشر ميلكان منتشر شد.
نشان درجه يك هنري به يدالله صمدي كارگردان سينماي ايران تقديم شد. يدالله صمدي كارگردان سينماي ايران موفق به دريافت نشان درجه يك هنري (معادل دكترا) از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد. اين نشان پس از بررسي آثار هنري اين كارگردان و به پاس يك عمر فعاليت مستمر در سينماي ايران به وي اهدا شد. (مهر)
محمد رحمانيان گفت: اگر متخصصها تضمين بدهند كه شرايط سالن اصلي تئاترشهر براي كار ايمن است، ميتوان در آن نمايش اجرا كرد. درباره لزوم تعمير تالار اصلي تئاترشهر و به صحنه رفتن نمايشها پس از افتادن پيشاني سن اين سالن بيان كرد: تالار اصلي تئاترشهر از بدترين سالنهاي نمايش در ايران است كه از نظر صدا، آكوستيك و ديد تماشاگر شرايط بدي دارد، اما با اين حال يكي از سالنهاي مهم اين مملكت است. (ايسنا)
–
كلاژ نايابي از پيكاسو در اسكاتلند پردهبرداري شد
گالري ادينبورگ از كلاژي اثر «پابلو پيكاسو» كه به مدت ٤٠ سال در مجموعه خصوصي سوئد نگهداري ميشد، پردهبرداري كرد. گالري ملي هنرهاي زيباي اسكاتلند اين كلاژ را با حمايت مالي «والتون فاند» خريداري كرد. اين كلاژ به سبك كوبيسم طراحي شده و شامل بريده آگهي روزنامه ميشود و در سال ١٩١٢ طراحي شده است.
پيكاسو در اين تابلو، كه ابزار رسانهاي جريانساز در اوايل قرن بيستم محسوب ميشود، يك ليوان و بطري را روي ميزي به تصوير كشيده است. او با استفاده از زغال، جوهر و مداد و حروف برجسته اين كلاژ را طراحي كرده اما درون بطري با روزنامه فرانسوي «لو ژورنال» كه به تاريخ ١٢ دسامبر ١٩١٢ برميگردد پر شده است. پيكاسو در آن سال ٣٠ اثر كلاژ ديگر نيز خلق كرد اما از اين ٣٠ اثر تنها چند تابلو در تملك افراد است. ديگر آثار كلاژ اين هنرمند در موزه متروپوليتن نيويورك و موزه پيكاسو پاريس است.