Share This Article
این سلبریتیها از کجا وارد زندگی ما شدند؟
بیشتر شاعران یا درباری بودند و یا در جمع های محدودی شعرهای خود را می خواندند. انوری یکی از شاعران درباری بود. او در بازار دید که کسی شعرهای او را برای مردم می خواند.
پرسید: «این شعرها از کیست؟» گفت: «انوری.» پرسید: «انوری را می شناسی؟» گفت: «من خودم انوری ام.» انوری گفت: «شعردزد دیده بودیم، اما شاعردزد نه.» این یعنی شاعرانی کم و بیش بین مردم شناخته شده بودند، اما نه در این حد که کسی قیافه آنها را بشناسد.
1060
کمپفر (Engelbert Kaempfer)، جهانگرد آلمانی: مردم اصفهان در قهوه خانه ها جمع می شوند و خوانندگان و موسیقی نوازان مشهور برای آنها آهنگ اجرا می کنند.
میدان نقش جهان اصفهان به قلم کمپفر
1330
اولین بازیگر زن، اولین بادیگارد برای سلبریتی: روح انگیز سامی نژاد، بازیگر اصلی فیلم «دختر لر» (اولین فیلم ناطق ایران)، پس از 18 سال زندگی در هند و بازی در دو فیلم به ایران بازگشت.
سامی نژاد: هرموقع که از در شرکت می آمدیم بیرون، مجبور بودیم سه نفر مستحفظ داشته باشیم، یک شوفر و دو نفر کمک شوفر که شیشه پرت نکنند. هر جایی هم که می رفتیم باید یک چیزی سرمان می انداختیم تا کسی ما را نشناسد
1341
سلبریتی محبوب: تختی (کشتی گیر مشهور ایرانی) برای جمع کردن کمک به مردم زلزله زده بویین زهرا با یک صندوق در گردن از پارک ساعی تا خیابان فردوسی پیاده رفت. مردم کمک های بسیاری کردند و ده ها کامیون برای کمک فرستادند.
1342
اولین حضور سلبریتی ها در سیاست: امامعلی حبیبی، کشتی گیر معروف مازندرانی نماینده مردم بابل در مجلس شورای ملی شد.
1344
اولین سوپراستار سینما: فیلم گنج قارون اکران شد و محمدعلی فردین، ستاره فیلم، به سرعت محبوب مردم شد. فردین سه سال بعد به خاطر بازی در فیلم «سلطان قلب ها» به همین نام معروف شد.
دهه 50
سینما در میان مردم رواج دارد، اما جامعه مذهبی رفتارهای خلاف عرف سلبریتی ها را نمی پذیرد.
نادیا (بازیگر فیلمفارسی): من در خانه خیلی مومن بودم، ولی در فیلم ها، رُل من آن طور بود. من از خانواده ای مذهبی آمده بودم. در خانه، نماز و روزه ام سر جایش بود. ولی شغل من آن طور بود که باید می رفتم روی صحنه. باید لباس کوتاه می پوشیدم. باید نقشم را بازی می کردم.
1357
حضور ستاره ها ممنوع: ستاره های سینما و تلویزیون پیش از انقلاب، دیگر نمی توانستند فعالیت کنند. محمدعلی فردین (بازیگر سینما) از مسئولان سینما در خواست فعالیت می کند، اما به او جواب منفی می دهند.
دهه 60
اولین ستاره های سینمای پس از انقلاب: جمشید هاشم پور برای بازی در فیلم های حادثه ای و خسرو شکیبایی برای بازی در نقش روشنفکر در فیلم هامون، ستاره شدند. نیکی کریمی هم یکی از اولین ستاره های زن سینمای پس از انقلاب بود.
1369
مردم، شاعران را نمی شناسند. عباس کیارستمی: «در فرودگاه مهرآباد اخوان ثالث را دیدم. قصد سفر به لندن را داشت. کسی او را نمی شناخت. به نظرم آمد اگر بخواهی جزو مشاهیر باشی باید صورتی آشنا داشته باشی نه نامی آشنا.»
دهه 70
اولین و معروف ترین ممنوع التصویری: محمود شهریاری به گفته خودش بارها ممنوع التصویر شد. اما بار اول به خاطر رقص در بخش مردانه عروسی برادرش بود. شهریاری: «من همیشه ممنوع التصویرم. گاهی هم در بین آن آزادالتصویر می شوم.»
1374
اولین ممنوع التصویر زن: احتمالا کمند امیرسلیمانی (بازیگر نقش «آذر» در سریال «پدرسالار») اولین ممنوع التصویر در ایران است. گفته می شود فیلم نامناسبی از او پخش شد و باعث ممنوع التصویری او شد.
1376: ورزشکاران در تبلیغات: حضور کریم باقری در تبلیغ محصولات بهداشتی ایرانی داروگر (پس از صعود ایران به جام جهانی 1998 فرانسه).
خرداد 1381: اولین حضور یک بازیگر در تبلیغات پس از انقلاب اسلامی. حضور جمشید مشایخی در تبلیغ کولر گازی جنرال. گفته می شود او برای تامین هزینه عمل جراحی قلب خود دست به این کار زد.
1385: وزارت ارشاد استفاده از چهره ها را در تبلیغات ممنوع کرد.
بهرام رادان: «دی ماه 85 بود… مشاهده کردم چندین نفر در حال کندن تبلیغات من هستند… من خدمت وزیر آن وقت، محمد حسین صفار هرندی رفتم… گفتند ممنوعیت وجود دارد.»
1386: حضور جنجالی حسین رضازاده، وزنه بردار رکورددار جهان در تبلیغ بنگاه املاک رابینسون دوبی. این تبلیغ در شبکه های ماهواره ای (شبکه مهاجر نتورک) پخش و در ایران بسیار جنجالی شد.
روزنامه نگاران رضازاده را به تشویق مردم برای خروج ارز از کشور متهم کردند. همزمان ناصر حجازی هم در تبلیغاتی مشابه حضور یافت. رضازاده: «من در آخرین سال های ورزش حرفه ای به سر می برم. این حق من است که بتوانم برای زندگی آینده ام درآمدزایی کنم.
گفته می شود رضازاده برای این تبلیغ 200 میلیون تومان پول گرفت و حجازی 40 میلیون تومان.
1386: کتابخوان شدن به خاطر سلبریتی ها: کتاب «سعدی از دست خویشتن فریاد» از عباس کیارستمی (کارگردان ایرانی) منتشر شد. کیارستمی در این کتاب کوچک، شعرهایی از سعدی را به شکل تقطیع شده آورده است.
برخی او را به کتابسازی متهم کردند و برخی او را به خاطر رواج سعدی خوانی در میان جوانان تشویق کردند. این آغاز روندی بود برای نوشتن یا ترجمه کتاب از سوی سلبریتی های سینمایی، تلویزیونی و ورزشی.
1388: حمایت زیرزمینی ها از سیاست: ساسان یافته با نام هنری ساسی مانکن (خواننده رپ) از مهدی کروبی (کاندید رییس جمهوری) حمایت کرد. این اولین حمایت یک هنرمند غیرمجاز از یک فرد سیاسی بود.
1390: آقای دوربینی: کامران نجف زاده با فردی به نام حسین نمازی مصاحبه می کند. کسی که در اکثر گزارش های خبری صدا و سیما در بین مردم حضور دارد. او متخصص دیده شدن در دوربین است و به همین دلیل به آقای دوربینی مشهور می شود.
مرداد 1394: لیلا اوتادی، بازیگر سینما، در اینستاگرام از تولید عطری به نام خود خبر داد. شهریور 96 هم خبر تولید عطری به نام لیلا حاتمی در فرانسه منتشر شد.
شهریور 1394: رضا رشیدپور، اولین برنامه گفتوگو محور اینترنتی را در ایران راه انداخت. او پس از موفقیت در برنامه های گفتوگومحور با افراد مشهور در تلویزیون و ایجاد مانع بر سر راه اجرا در صدا و سیما، در کانال آپارات خود برنامه «دید در شب» را راه انداخت و در آن با سلبریتی ها مصاحبه کرد.
مهر 1394: اولین حضور یک زوج در تبلیغات (امین زندگانی و الیکا عبدالرزاقی در تبلیغ لباس های ریباک).
6 بهمن 1394: اولین حضور یک زوج در کمپین تبلیغاتی (امین زندگانی و الیکا عبدالرزاقی در تبلیغ لوازم آشپزخانه آلتون).
1394: تصویب دستورالعمل استفاده از هنرمندان و ورزشکاران در تبلیغات در کمیته مرکزی سازمان های تبلیغاتی در کمیته مرکزی سازمان های تبلیغاتی کشور. این قانون فقط برای کالاها و خدمات داخلی مجوز صادر کرده است.
یکی از بندها: «در تبلیغ کالاهای ویژه آقایان فقط از آقایان و در کالاهای ویژه خانم ها فقط از خانم ها استفاده شود.»
19 مرداد 1394: شهاب حسینی (به عنوان مدیر فرهنگی شهر فرش) حضور در تبلیغات این برند را رد کرد و گفت: «اعتقادی به استفاده ابزاری از عکس بازیگر به عنوان تبلیغات کالا یا برند خاص نداشتم.»
گفته می شود پیشنهاد تبلیغاتی به او ارزش 4 میلیارد تومانی داشته است.
1395- 1396: جولان سلبریتی ها: سلبریتی ها همه جا حضور دارند. از تمام برنامه های تلویزیونی در موضوعات مختلف؛ از سیاست تا ازدواج و اعیاد مذهبی و ملی گرفته تا روی بیلبوردهای تبلیغاتی برندهای مختلف و شبکه های اجتماعی و سیاست.
2 Comments
صاحب نظر
مطلب بی سر و تهی است. سر هم بندی شده.
majid
اقای پرستویی گاهی دلنوشته های شمارا میخواندم انچه مرا متعجب میکرد ان بود که در تمام ان نوشته ها شما در مورد عده ای دیگر نظر میدادید و اگر توجیه نکنید همان نظر قضاوت شما ست پس خود را با جمله ای سخیف که رواج پیدا کرده که دیگران را قضاوت نکیم فریب ندهید این جمله در غرب پروتستان و ایمان مهم است نه عمل انسان برای ترویج و توجیه فساد وفحشا بوجود امده اما جمله صحیح انست که با اطلاع ومدرک ودر چارچوب و طبق قانون قضاوت کنیم شما با دیدن یک عکس تقلبی پست میگذارید که امنیت زیر صفراست اولا قضاوت نادرست کرده اید وایا میدانید امنیت زیر صفرچه معنایی دارد و در پست دیگری نوشته بودید که از غربت جمیله عزیزتان دلتان گرفته که عده ای در زمانی در گذشته برایش هورا میکشیدند البته انان که در کاباره ها مشروب خورده ومست میکردند برای بودن با اودر ان شب هورا میکشیدند اما نکته ای که مرا بران داشت تا این مطالب را بنویسم استفاده شما از کلام خدا بسم الله الرحمن الرحیم(بنام خداوند بخشنده مهربان) بود ایکاش شما که معتقد به قران هستی 6600 ایه دیگر قران را هم میخواندی تا در مورد خداوند اینگونه قضاوت نکنی انشااله نه شما نه من به کاباره های زمان شاه نرفته باشیم اما جمیله چه اورا رقصنده یا رقاصه بخوانیم باید بدانیم که رقاصه های کاباره ها فاحشه های هنرمند بودن((البته اگر انرا هنر بدانید)) بعد از رقص نیمه عریان هرشب را با کسی میگذراندن اگر شما دنبال غریب برای دلسوزی هستید سری به دور وبر شهرتان یا حتی کوچه خودتان بزنید وزنانی را خواهید یافت که در کمال عفت و شرافت نان اور خانه و خانواده هستند وکسی انان را نمیبیند اری باید با تمام رانت خواران واقا واقازادگان مفاسد اقتصادی برخورد خشن کرد اما یکی از مسببین این نابسامانی شما وامثال شما بودید که از اطمینان مردم برای پیروزی انکس که می خواستید استفاده کردید حال خودتان جلو افتاده ای دزد ای دزد میکنید ضمنا دلیل نمیشود که به مفاسد دیگر رسیدگی نشود سلبریتی ها به بهانه فساد اقتصادی به مبارزه با احکام خداوند بپردازند ویا عده ای هر مفسده ای بنام هنر انجام دهند و عده ای دیگر با اغراض و امراض درونی به حمایت از انان بپردازند بعد هم بگویند مارا قضاوت نکنید به تمام سلبریتی ها میگویم به جنگ خدا نروید و از خدا میخواهم که این ملت و انقلابشان را از شر تحصیل کرده های بیسواد و بد خواه در امان بدارد وشر انان را به خودشان و خانوادهاشان برگرداند