این مقاله را به اشتراک بگذارید
پیمان قاسمخانی «پارادوکس» را نوشت
به گزارش مد و مه، به نقل از ارمان علی عطشانی کارگردان سینما این روزها در حال انجام پیشتولید سریال «پارادوکس» برای شبکه نمایش خانگی است. این سریال در ابتدا قرار بود برای شبکه دو سیما جلوی دوربین برود، اما بعد از مدتی ساخت این سریال که با محوریت نقد سازمان صدا و سیماست در شبکه نمایش خانگی دنبال شد. عطشانی بهتازگی ساخت فیلم سینمایی خود با نام «پارادایس» را در شهر برلین به پایان رسانده است و بهزودی در ۱۵ اردیبهشت ماه سریال «پارادوکس» را در جزیره کیش جلوی دوربین میبرد. فیلمنامه این سریال توسط پیمان قاسمخانی نوشته شده است. به گزارش مهر، تماس برای اطلاع از چگونگی ساخت این سریال، تبدیل به گفتوگویی شد که در آن علی عطشانی به دلایل ساخت این سریال در شبکه نمایش خانگی اشاره کرد. او معتقد است با توجه به اینکه در «پارادوکس» عملکرد سازمان صدا و سیما و چگونگی تولید آثار در این سازمان نقد میشود، تصمیم گرفته است تا این سریال را در شبکه نمایش خانگی جلوی دوربین ببرد. او به حمایت حجتا… ایوبی رئیس سازمان سینمایی از این سریال اشاره کرد و توضیح داد این رئیس سینمایی به درستی از کارگردانان سینمای ایران حمایت میکند. این گپ کوتاه را در ادامه میخوانید:
در ابتدا قرار بود سریال «پارادوکس» را برای شبکه دو سیما بسازید، چرا تصمیم گرفتید به شبکه نمایش خانگی بروید؟
بعد از خواندن فیلمنامه «پارادوکس» و رایزنی با مسئولان شبکه دو سیما، قرار شد این سریال را با همکاری این شبکه جلوی دوربین ببریم، در این میان آقایان حسین حسینیمقدم مدیر وقت امور عمومی شبکه و مهدی کریمی مدیر گروه وقت فیلمهای تلویزیونی شبکه دو برای ساخت این پروژه نسبت به ما لطف داشتند اما بعد از مدتی با مشورت حامی مالی «پارادوکس»، تصمیم گرفتیم با توجه به حمایتهای سازمان منطقه آزاد کیش از آثار فرهنگی و هنری و قولهای مساعد و کمکهایی که آقای خدایی در سازمان منطقه آزاد کیش نسبت به این سریال داشت، «پارادوکس» را در جزیره کیش و برای شبکه نمایش خانگی جلوی دوربین ببریم. نکته دیگری که من را برای ساخت این سریال در شبکه نمایش خانگی مجاب کرد، این بود که در «پارادوکس» نقدهای بسیار تندی به رویکرد تلویزیون در سالهای گذشته شده است. فکر میکنم هرچقدر هم دوستان در تلویزیون بخواهند با دید باز به این سریال نگاه کنند اما در نهایت سریال دچار تعدیلهای زیادی میشود، چرا که دوستان در تلویزیون تا یک حدی میتوانند این نقدها را بپذیرند و از جایی به بعد پروژه دچار تغییر میشود.
منظور شما این است که نقد به سازمانهای مختلف در شبکه نمایش خانگی آسانتر است؟
نه منظور من این نیست، منظور من این است که حتی اگر قرار باشد یک سریال بسازیم و از مسئولان شبکه نمایش خانگی ارشاد انتقاد کنیم، طبیعی است که این سریال را در شبکه نمایش خانگی کار نمیکنیم. اگر قرار باشد یک سریال توسط صدا و سیما ساخته شود و همه انتقادها به سمت خودشان باشد، عملی نیست. اما با توجه به اینکه در حال حاضر «پارادوکس» توسط یک نهاد خصوصی تولید میشود و مرکز و نهاد تصمیمگیری و ارائه مجوز ساخت، نهاد دیگری به غیر از تلویزیون است، فکر میکنم میتوان با وسواس بیشتری به این پروژه نگاه کرد. خوشبختانه سازمان سینمایی و حجتا… ایوبی رئیس سازمان در این پروژه به ما لطف داشته و از این پروژه حمایت کرد.
فکر میکنید تا چه اندازه سریال شما بتواند مخاطبان را جذب کند؟
پیش از این چند پیشنهاد برای ساخت سریال در تلویزیون داشتم که بنا به دلایلی نتوانستم این کار را انجام دهم چرا که از نظر من فیلمنامهها آن قدرت و کشش لازم را برای ساخت نداشت. زمانی که فیلمنامه «پارادوکس» را خواندم متوجه شدم که میتوان فیلمنامه یک سریال را خواند اما احساس کرد که فیلمنامه یک فیلم سینمایی است، میتوان یک داستان ساده را دستمایه کار قرار داد اما آنقدر درست و منطقی طراحی کرد که از آن نوشتههایی که میخوانید لذت ببرید. فیلمنامه «پارادوکس» تمام این پتانسیلها را دارد. فکر میکنم هر قسمت از ۲۶ قسمت «پارادوکس» که به زودی ساخت آن آغاز میشود، میتواند یک فیلم سینمایی باشد. امیرعباس پیام و مهدی شیرزاد به سرپرستی پیمان قاسمخانی فیلمنامه این سریال را در حال نگارش و ایجاد تغییرات جدید برای فیلمبرداری آن در کیش دارند. درباره موفق یا ناموفق بودن سریالهای شبکه نمایش خانگی باید بگویم که متاسفانه هیچ کدام از سریالهایی را که در شبکه نمایش خانگی ساخته شده است، ندیدهام و نمیتوانم نظر خاصی در مورد آن بدهم.
البته پیمان قاسمخانی از جمله نویسندگانی است که آثار او همیشه مورد استقبال مخاطب قرار گرفته است.
پیمان قاسمخانی یکی از بهترین نویسندههای ماست و هیچگاه کار متوسط ننوشته است.