این مقاله را به اشتراک بگذارید
درآمدی بر شور روزهای نیامده
دیگر گونه زیستن شاید در روزگار کنونی چندان دور و دشوار نباشد. در روزگاری که انسان مجازی شده یکی از عادیترین منظرههای زیستی به شمار میرود، در خود فرو رفتن و غور کردن در خود سادهترین مسیر برای زیستی دیگرگونه است. به لطف زندگی ماشینی ، آنقدر درد هست که شاعران همیشه در صحنه باشند که شاعر از نظر سراینده این دفتر شعری تاریخ نگاری است که وقایع سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و… را به شکلی دیگر واگویه و ثبت و ایجاد پرسش میکند وگرنه همه در همین جهان زندگی میکنیم و همه به یک میزان زیباییها و زشتیها را میبینیم.
قصههای آسانسورچی
نخستین بار خوانندگان با قصههای آسانسورچی در صفحات نشریه چلچراغ آشنا شدند چون به طور ثابت بوده و به موضوعات کلی جامعه میپرداخت. شروع فعالیت نویسنده با روزنامه و روزنامهنگاری بوده است. او طنزهای اجتماعی و مردمپسند مینویسد و سبک و سیاق و زبان ویژه خود را دارد و در نوشتارهایش تصویری از انسانهای اطراف خود را دارد. موضوعاتی که او مدنظر دارد دغدغهها، درگیریها، دلمشغولیها، زندگی شهری ماشینی و مشکلات مربوط به آنهاست که سعی در چارهجویی برای رهایی و برونرفت از آن دارد. پیش از این آثاری در زمینه طنز و داستانهای کوتاه از او منتشر شده که مورد استقبال قرار گرفته است.
نزدیک به نبض ماهیها
دومین کتاب نرگس باقری دربردارنده شعرهای کوتاهی است با مضامین گوناگون که اغلب دارای زبان تغزلی هستند: نزدیک به نبض ماهیها برای ساختن این فضا از هجاها، آواها و موسیقی زبان بهره میبرد تا خواندن شعرهای کتاب نیازمند صدای بلند باشد؛ صدایی که انگار مخاطب خود شده و در برابر آینه دارد خودش را تماشا می کند. کتاب با پرسش از معیار شاعری آغاز و با نرمتر شدن دریا از لب ماهیها پایان میگیرد، به عبارتی کل کتاب در روایتهای تغزلی خود، در کار نشان دادن این معیار است.