این مقاله را به اشتراک بگذارید
در بررسی کارنامه میترا حجار فرازونشیبهای فراوانی دیده میشود. این بازیگر از سال ۷۸ فعالیتش را با فیلم «غریبانه» در سینما آغاز کرد.
در ملودرام پرفروش احمد امینی که ابوالفضل پورعرب و هدیه تهرانی در دوران اوج محبوبیتشان نقشهای اصلی آن را ایفا کردند. با وجود اینکه بخشی از نقش میترا حجار در این فیلم حذف شد، اما غریبانه موجب آشنایی مخاطبان سینما با این بازیگر و ورود او به سینما با یک فیلم پرفروش شد. بعد از «غریبانه» و مخاطب ۴۰۰هزارتاییاش، میترا حجار در یکی از فیلمهای مهجور مسعود کیمیایی به نام «فریاد» بازی کرد. فیلمی که اکران موفقی نداشت و تنها جای پای حجار را در سینما محکم کرد.
سومین فیلم میترا حجار اما تبدیل به سکوی پرتاب او شد. «متولد ماه مهر» فیلمی که در تبوتاب نیمه دوم دهه هفتاد درباره دو دانشجو در آن سالها ساخته شد و موردتوجه مخاطبان قرار گرفت. بازی در نقش اصلی یک فیلم اجتماعی-سیاسی در کنار محمدرضا فروتن که یک سال قبل با قرمز محبوبیت زیادی به دست آورده بود، بهترین موقعیت را برای محبوبیت این بازیگر به وجود آورد.
بعد از مخاطب ۷۰۰ هزارتایی متولد ماه مهر، میترا حجار در کنار بازیگرانی چون هدیه تهرانی، نیکی کریمی و لیلا حاتمی به انتخاب اول فیلمسازان برای نقش اصلی زن فیلمهایشان تبدیل شد. نقشهایی که در تغییرات سیاست فرهنگی آن سالها در سینما پررنگتر و مؤثرترشان کرده بود.
«اعتراض» دومین فیلم حجار بود که به وقایع سیاسی آن سالها اشاره میکرد. بعد از ۳۰۰هزار مخاطب این فیلم، میترا حجار با فیلم جنایی شبهای تهران ۵۰۰ هزار مخاطب
داشت.
مسیر رو به رشد میترا حجار با «سگکشی» ادامه یافت و میترا حجار نقش مکمل و مؤثر فیلم بهرام بیضایی را ایفا کرد. «سگکشی» هم در گیشه موفق بود و ۸۳۰ هزار مخاطب را به سالنها کشاند.
بعد از فروش متوسط فیلم «رخساره» میترا حجار در فیلم «مزاحم» سیروس الوند ایفای نقش کرد. فیلمی با یکمیلیون و پانصد هزار مخاطب که پرمخاطبترین فیلم میترا حجار تا امروز است.
در فاصله سالهای ۷۸ تا ۸۱ فیلمهای میترا حجار بیش از ۶ میلیون مخاطب داشتند که یک رکورد در سینما ایران است. بعد از «مزاحم» اوج و فرودهای کارنامه میترا حجار آغاز شد. در فیلمی مثل «صورتی» 800 هزار مخاطب داشت و در «قارچ سمی» 180 هزار نفر. فیلمهایی مثل «جنایت» و «فراری» و «ملاقات با طوطی» مخاطب چندانی نداشتند، اما فیلم «بازنده» بیش از یکمیلیون مخاطب داشت. بعد از بازی در «زمستان است» کار میترا حجار با وقفهای طولانی و افتی چشمگیر در مخاطبان روبهرو شد. میترا حجار به خارج از ایران رفت و طی این مدت تنها «این ترانه عاشقانه نیست» که از کارهای چند سال قبل او بود، اکران شد که مخاطب چندانی نداشت.
میترا حجار بعد از بازگشت به ایران در «آناهیتا» ایفای نقش کرد و با «خاک و آتش» کممخاطبترین فیلم کارنامهاش با تنها ۱۰ هزار نفر ثبت شد. با «نارنجیپوش» بار دیگر مسیر رو به رشد دیگری برای میترا حجار در گیشه آغاز شد.
بعد از مخاطب ۳۰۰ هزارنفری «نارنجیپوش» و مخاطب ۴۵۰ هزارتایی «خط ویژه» میترا حجار با بازی در نقش اصلی «آتشبس ۲» نقطه اوج دیگری با بیش از یکمیلیون مخاطب در کارنامه خود ثبت کرد.
سال جاری اما بعد از یک دوره اوج؛ از سالهای کممخاطب میترا حجار است. «خــــداحافـــظی طولانی» کـــمتر از ۲۵ هزار مخاطب داشته است. «خـاکستر و برف» احتمالاً کممخاطبتر از «خاک و آتش» خواهد بود و «360 درجه» بعیـد است به مخاطبی بیش از دویست هزار نفر برسد.
درمجموع فیلمهای میترا حجار تاکنون ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار مخاطب و ۱۳ میلیارد تومان گردش اقتصادی برای سینما داشته است.