این مقاله را به اشتراک بگذارید
ممنوعالکاری ٢۴ خواننده تکذیب شد
تکذیب ارشاد، واکنش خوانندگان در صفحات مجازی
شرق: از یک طرف مسئولان ارشاد وجود فهرست ممنوعالکارها را تکذیب میکنند و از طرف دیگر خوانندگان در صفحات اجتماعی خواستار حذف آثارشان از یک سایت هستند. ماجرای انتشار آثار برخی از خوانندگان در یک سایت مجازی و شبکههای ماهوارهای خبری است که بعد از چندروز حرفوحدیث، شکل رسمی گرفت.
در یکی، دو روز گذشته موضوع ممنوعالکاری ٢۴ خواننده که بیشتر آنها پاپ هستند، به یکی از خبرهای غیررسمی گروهها و صفحات مجازی تبدیل شد تا اینکه بالاخره روز قبل، ٢٧ مهر با گفتوگوی برخی از خبرگزاریها با مسئولان ارشاد شکل رسمی به خود گرفت. ماجرا با تیتر «ممنوعالکاری ٢۴ خواننده» شروع شد. در بخشی از این مطلب به نقل از منابع آگاه عنوان شد: «در نامهای که در اختیار برخی خوانندهها قرار گرفته است، همکاری با سایت «رادیو جوان»، پخش کلیپ در شبکههای ماهوارهای، برخی تخلفات در کنسرتهای خارج از کشور و… ازجمله دلایل ممنوعالکاری این خوانندهها عنوان شده است. این نخستینبار است که ممنوعالکاری خوانندهها به صورت مکتوب به آنها ابلاغ شده است. به نظر میرسد دو ماه تعطیلی فعالان حوزه موسیقی به مناسبت ایام محرم و صفر، بهترین زمان برای رسیدگی به این موضوع بوده که برخی دستگاهها بهشدت در چند روز گذشته پیگیر آن هستند».در ادامه این متن، ضمن نامبردن از برخی از خوانندهها، به دلایل ممنوعالکاری آنها اشاره شده است: «فرزاد فرزین (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان» و پخش ویدئوکلیپهایش در شبکههای ماهوارهای)، سیروان و زانیار خسروی (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان» و پخش ویدئوکلیپهایش در شبکههای ماهوارهای)، رضا صادقی (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان» و پخش ویدئوکلیپهایش در شبکههای ماهوارهای)، محسن یگانه (برخی تخلفات در کنسرت کانادا – سایت رادیو جوان)، سعید مدرس (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان» و پخش ویدئوکلیپهایش در شبکههای ماهوارهای)، مهدی مدرس (پخش ویدئوکلیپ در شبکههای ماهوارهای)، شهرام شکوهی (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان» و پخش ویدئوکلیپهایش در شبکههای ماهوارهای)، محسن چاوشی (انتشار آثار در سایت «رادیو جوان») و افرادی چون احسان خواجهامیری، علی لهراسبی، گروه چارتار، همایون شجریان، حافظ ناظری و… از دیگر چهرههایی هستند که فعلا ممنوعالکار شدهاند».
بهدنبال این جریان، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد، صبح دیروز به ایسنا گفت: «خبری که بهتازگی مبنیبر ممنوعالکارشدن خوانندگان منتشر شده است، صحت ندارد. خبر ممنوعالکارشدن چند هنرمند موسیقی بهدلیل همکاری با «رادیو جوان» واقعی نیست. من بههیچوجه دنبال ممنوعالکاری هنرمندان نبوده و نیستم و همیشه سعی کردهایم، شرایط را بهگونهای فراهم کنیم که آنها بتوانند داخل کشور فعالیت کنند». اما فرزاد طالبی، سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد، چندساعت پیش از آن به مهر گفته بود: «اگر هم ممنوعالکاری در این فضا به وجود آمده باشد، قطعا دائمی نیست و راهحل قانونی نیز در این زمینه وجود دارد». این جمله که بهنوعی با حرفهای مرادخانی نیز متناقض بود، باعث شد تا درباره جزئیات این خبر به سراغ طالبی برویم. او به «شرق» گفت: «این خبر صحیح نیست. فهرستی در مورد این تعداد خوانندهای که در خبرها آمده است، در وزارت ارشاد وجود ندارد اما صحبتی که من کردهام در مورد بحث کیفی است. از من در مورد همکاری با سایت رادیو جوان پرسیده شد که من هم گفتم براساس ضوابط ما، همکاری با یک سایت معاند، قانونی نیست».
او در پاسخ به این پرسش که آیا به خوانندهای برای همکاری با سایت رادیو جوان تذکر داده شده است، اظهار کرد: «در مورد این سایت نه امروز بلکه در گذشته هم به خوانندگان تذکر داده شده و این کار از سوی مراجع ذیصلاح صورت گرفته است اما همچنان تأکید میکنم فهرستی در مورد خوانندگان وجود ندارد و این خبر، کذب محض است».
طالبی درباره اینکه برخی از خوانندگان در روزهای اخیر در فضای مجازی خواستار حذف آثارشان از سایت رادیو جوان شدهاند و دلیل این همزمانی با انتشار خبر ممنوعالکاری ٢۴ خواننده چیست، چنین گفت: «باید از کسانی که این خبر را ساختهاند، پرسید. هیچ فهرستی در ارشاد نیست. امکان تذکر هست همچنان که در گذشته هم بوده است اما وقتی هم مشکلی پیش بیاید، راهحلی هم دارد. اگر این افراد همکاری با این سایت نداشتهاند، که به دلیل انتشار غیرقانونی آثارشان از آن شکایت میکنند اما اگر هم همکاری کردهاند باید مراحل قانونی را طی کنند».
سرپرست دفتر موسیقی ادامه داد: «کلمه ممنوعالکاری که در این خبرها آمده، برای من عجیب است. طبیعی است دفتر موسیقی ابزارهایی برای کنترل قوانین موجود دارد تا برای اشتباه یک فرد و دفتر در حوزه موسیقی استفاده کند ولی اینکه کسی به دلیل این اشتباه، ممنوعالکار شود درست نیست. ممکن است بهدنبال تذکر، کارش برای مدتی متوقف شده باشد».
همچنین برای صحبت درباره این موضوع با برخی از خوانندگانی که نامشان در این متن منتشر شده بود تماس گرفتیم که موفق به صحبت با دو نفر از آنها شدیم. محسن چاوشی با بیان اینکه اطلاعی از این جریان ندارد، به «شرق» گفت که پیش از این حدود یک سال قبل به او تذکری ابلاغ شده است. حافظ ناظری هم با بیان اینکه در این ماجرا نبوده و اطلاعاتی ندارد، عنوان کرد که تذکری در این مورد به او داده نشده است.
به گزارش سایت موسیقی ما، بهموازات انتشار این خبر، فرزاد فرزین که در آستانه انتشار آلبوم رسمی و آلبوم تصویری خود به مشکلات و اختلالاتی در اخذ مجوزهای آثارش بهواسطه انتشار آثارش در این سایت خارج از کشور و همچنین پخش بدون اجازه برخی ویدئوکلیپهای مجوزدارش از چند شبکه ماهوارهای برخورده، در صفحات شخصیاش با انتشار متنی، ضمن انتقاد از این رفتارها، به مسئولان سایت رادیو جوان، بار دیگر نسبت به جلوگیری از انتشار و بازنشر آثارش هشدار داد. سینا شعبانخانی، دیگر خوانندهای است که شنبهشب به این موضوع واکنش نشان داد و در صفحات شخصی خود از مسئولان رادیو جوان خواست انتشار آثارش را متوقف کنند و آثار بعدی این خواننده نیز در این رسانه منتشر نشوند.
چند هفته پیش هم بنیامین بهادری در کنسرت آمریکای خود به صورت علنی و از روی سن از مسئولان این سایت در ابتدا خواست که بههیچوجه آثارش روی این رسانه غیرمجاز قرار نگیرد و اعلام کرد در صورت ادامه روند قبلی، به صورت رسمی و قانونی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.