این مقاله را به اشتراک بگذارید
«روشن» در شماره جدید خود با تیتر «روشنفکرکشی در ایران» سراغ بازخوانی سرنوشت برخی از روشنفکران کوچ کرده از کشور پرداخته است.
به گزار مد و مه به نقل از مهر؛ غلامحسین ساعدی، قصهنویس و نمایشنامه نویسی بود که پیش از انقلاب به زندان افتاد، شکنجه شد و پس از انقلاب هم جلای وطن کرد. مجله روشن در یک گزارش سهپاره به زندگی و مرگ این نویسنده پرداخته است؛ تحلیل روانکاوانه نامههای ساعدی به همسرش و بررسی رییشههای روشنفکرکشی در ایران از جمله سوژههایی است که در این گزارشها به آنها پرداخته شده است.
«خواص بیبصیر؛ مدل سعدی ۲۰۱۵» عنوان مطلبی است به قلم هیو مایلز از ایندیپندنت که با زیرعنوان «آیا باید منتظر کودتای نرم در عربستان بود؟» ترجمه فارسی آن را در شماره جدید «روشن» میخوانیم. رمزگشایی از اختلال تلگرام که ۲۰ میلیون کاربر ایرانی را به دردسر انداخت، از دیگر مطالب این نشریه است.
دوهفتهنامه «روشن» در شماره تازه خود دو گزارش دارد با این هدف که خدمتی را که شایعه به داعش میکند، تحلیل کند و به این سوال میپردازند که این فرقه تروریستی جدید چگونه از کار تبلیغی و رسانهای در جنگ بهره میبرد؟ این نشریه همچنین در یک تک نگاری با عنوان «چه کسی در دزفول شلیک کرد؟» ردپای داعش را در حال و هوای محرم امسال این شهر بزرگ استان خوزستان، جستجو کرده است.
این مجله به بهانه برخورد اخیر و قاطع رئیس جمهوری چین با مفسدان اقتصادی و دزدان بیت المال، به مقوله مفسد اقتصادی پرداخته است. گزارش اینگونه آغاز میشود: «بد نیست وقتی اقتصاد کشورمان با فساد اداری و مالی دست و پنجه نرم میکند، ببینیم چینیها با دزدهای بیتالمالشان چه میکنند؟
شماره بیست و سوم دوهفتهنامه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی «روشن» ویژه نیمه دوم آبان ما در ۶۸ صفحه و با بهای ۴۰۰۰ تومان روی دکه رفته است.