Share This Article
معرفیکتاب
طراح كيست
هر انسان يك طراح است. افراد بسياري نيز براي كسب معاش زندگي خود در زمينههايي طراحي ميكنند كه نيازمند تامل در قوانين توجه دقيق براي فهم كار شكل دادن به ابزار و ارزيابي تاثيرات آن است. اين كتاب اساسا البته نه كاملا نگران اقليت حرفهاي است. طراحاني كه كار آنها كمك ميكند تا كيفيت زندگي چه در زمينه ساخت و چه مكان و موقعيت، شكل و نظم پيدا كند. خام دستي اين تعريف به علت مشكل استفاده از يك كلمه براي معني دادن به حيطه وسيعي از تجارب كاملا ناهمخوان است كه هم به محصول تصميمات طراحي و هم خود عمل طراحي مربوط ميشود. لغتنامه مرجع فوق يك نمونه منتخب است، عملا اين كلمه براي توليد طراحي كه در ذهن شكل گرفته يعني نه فقط مجموعهاي از ترسيمات و دستورالعملها، بلكه نتيجه نهايي حاصل از توليد هم به كار ميرود امروزه كار طراحي مورد بحث معمولا در دانشكده هنر و طراحي پليتكنيك، مدارس معماري و گاهي در دانشگاه و البته در برخي كالجهاي هنر و طراحي كه دورههاي شغلي برگزار ميكنند مورد مطالعه قرار ميگيرد. اين كتاب براي دانشجوياني است كه محصولات مربوط به مدارس طراحي و معماري را مطالعه و طراحي ميكنند.
توقیعات کسری انوشیروان دستورنامه کسروی
از دوره با عظمت ساسانیان کتب بسیاری مانده که بعضی از آنها از زبان پهلوی به عربی و فارسی دری ترجمه شده بود. اغلب این کتابها در جنگها به تاراج رفته و تعداد کمی باقیمانده که بسیار نادر است. لازم است در حفظ و طبع و نشر بقیهالسیف آنها کوشش نمود تا آن کتابهای تاریخی و ادبی و حکم و نصایح بازنشر شوند. چنانچه محلل پارسا عالم در حفظ آثار و تصانیف گذشتگان سعی وافر دارند بهتر است ما نیز از ایشان تبعیت کرده و نگذاریم آثار ذیقیمت گذشتگان از بین برود، علما و دانشمندان اروپا روی یک اثر یا یک تالیف کوچکی تحقیقات بسیار بزرگ به عمل آورده و آن اثر را به شرح و بسط زیادی در معرض مطالعه عموم میگذراند تا مردم از آثار گذشتگان مطلع شوند و استفاده نمایند. یکی از کتب بسیار مهم که از زمان انوشیروان بیست و یکمین پادشاه مقتدر سلسله ساسانیان به یادگار مانده کتاب توقیعات وی است که عبارت از 173 پرسش و پاسخ است که دستوران و موبدان در امور مهمه مملکتی و اجرای عمل و داد در میان مردم از پادشاه عادل انوشیروان پرسش کردهاند.
درآمدي بر نظريات
روابط بينالملل ديدگاهها و موضوعها
در زمينه روابط بينالملل كتابهاي فراواني نوشته شده است. نويسندگان كتاب حاضر سعي بر آن دارند كاري متفاوت نسبت به ديگر پژوهشگران انجام دهند. يعني نخستين درآمدي برچندين ديدگاه نظري موجود در حوزه روابط بينالملل باشد. پيش از آنكه بتوانيم مطالعه روابط بينالملل را آغاز كنيم. بايد از خودمان اين سوال را بپرسيم كه زمينه مورد مطالعه ما از چه اجزايي تشكيل شده است، يعني چه عواملي، مسائلي و فرايندهايي مهم يا ارزشمند تلقي ميشوند؟ مطالعه روابط بينالملل معاصر حتي به خاطر عدم توافق عام در اين موارد چالش برانگيزتر نيز ميشود. فصلهاي كتاب از ساختاري مشابه پيروي ميكنند. به خاطر روشني و سادگي مطالب در اكثر بخشها طوري درباره مثلا واقعگرايي يا نظريه انتقادي بحث ميكند كه انگار يك ديدگاه يا مكتب فكري واحد و منسجم هستند در صورتي كه اكثر رويكردها از جمله فمنيست، پسانوگرايي، سازندهگرايي اجتماعي و غيره همگي با توجه به بحثهاي دروني مخصوص خودشان شناخته ميشوند.
چرا من؟چرا حالا؟از كجا شروع كنم؟
اسكينر و فرينايكي از بيماريهاي جديد روانپزشكي است كه پيامدهاي متعددي در حوزههاي مختلف زندگي دارد و بار عظيمي را به سيستمهاي بهداشتي و نيز خانواده بيماران تحميل ميكند. در طول نيمه اول قرن بيستم عمدتا از روشهاي روان درماني تحليلي در درمان اين بيماران استفاده ميشد اما با كشف كلر برومازين در اواخر دهه پنجاه ميلادي و اثر چشمگير آن در كاهش علائم مثبت هذيانها و توهمات رويكرد دارويي به روش اصلي درماني اين بيماران تبديل شد با گذشت چند دهه و عرضه انواع مختلف داروهاي ضد روانپريشي به تدريج مشخص شد آنچه بيشتر بيماران مبتلا به اسكينر و فرنيا را ناتوان و از كار افتاده ميكند علائم منفي و نقايص شناختي است كه داروهاي ضد روانپريشي حتي داروهاي نسل جديد چندان اثري بر روي اين حوزهها ندارند. كتاب حاضر با زباني ساده و قابل فهم مطالب مهم مربوط به آموزشهاي لازم در زمينه اسكينر و فرنها و روشهاي كنار آمدن با علائم آن را توضيح ميدهد.
آرمان / بيژن تلياني