این مقاله را به اشتراک بگذارید
نشست پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مراکش برگزار شد
تمجید فورد کوپولا از دین اسلام با استناد به قرآن
بهار سرلک
«فرانسیس فورد کوپولا»، فیلمساز امریکایی با حضور در نشست مطبوعاتی که در جشنواره بینالمللی فیلم مراکش برگزار شد به قرآن استناد کرد و به شیوهای تاثیرگذار از اسلام حمایت کرد.
این فیلمساز امریکایی و رییس هیات داوران جشنواره فیلم مراکش در پاسخ به سوالی که خبرنگار مجله مراکشی «ایلیونوب» از او درباره حوادث تروریستی اخیر و رویدادهای سینمایی پرسیده بود، با شور و حرارت درباره اسلام صحبت کرد. در ویدیویی که سایت این مجله منتشر کرده است فورد کوپولا با استناد به سوره «فاتحه» بر پیام کتاب مقدس مسلمانان به صلح و دوستی، رحم و مروت، بردباری و عشق تاکید کرد و گفت: «اتفاقاتی که در حال حاضر برای اسلام میافتد، دل انسان را میشکند؛ اگر قرآن را خوانده باشید، نخستین کلماتش این است: «به نام خداوند رحمان و رحیم. پرستش برای پروردگار جهانیان است و بس. بخشنده بخشایشگر است و روز زندگی از آن اوست.» هر کسی که این مذهب زیبا را که مقام برترین تمدن قرن سیزدهم را از آن خود کرده بشناسد، میداند ریشه این مذهب بر پایه دو عبارت با اهمیت قرار دارد که خداوند رحمان است و رحیم و ما به خدایی ایمان داریم که ما را از جهالتی که مردم را مورد آزار قرار میدهد در خواهد آورد.»
براساس گزارش همین مجله، وقتی این کارگردان به کتاب مقدس مسلمانان استناد کرد اشک در چشمان حضار حلقه زد.
فرانسیس فورد کوپولا در کنار اعضای هیات داوران ٩ نفره که شامل «آنتون کوربین» (کارگردان هلندی فیلم «زندگی»)، «ژان پییر ژونه» (کارگردان فرانسوی و سازنده فیلم «تی. اس. اسپیوت جوان و شگرف»)، «نائومی کازاوه» (کارگردان ژاپنی و سازنده فیلم «آب ساکن»)، «سرجیو کاستلیتو» (کارگردان ایتالیایی فیلم «نمیتوانی به تنهایی خودت را نجات دهی»)، «اولگا کوریلنکو» (کارگردان اوکراینی فیلم «یک روز کامل»)، «ریشا چادا» (بازیگر هندی فیلم «دارودسته واسیپور») و «امل ایوش» (بازیگر مراکشی فیلم «انجیل مرقس») میشود، این نشست را برگزار کرد. همچنین او درباره موانعی که فیلمسازان باید بر آنها غلبه کنند و ساخت فیلمهای مستند برای تغییر دنیا صحبت کرد.
کوپولا در این باره گفت: «فکر نکنید به این خاطر که هنر قدرت تغییر دنیا را دارد، هنرمندان مسوول هنرشان هستند. امروزه اگر میخواهید بدانید چه کسی اداره جهان را در دست دارد باید ببینید چه کسی بزرگترین استخدامکننده هنرمندان جهان است و البته کمپانیهای مختلفی هستند که این افراد را به کار میگیرند.»
کوپولا با اشاره به قدرت سینما و هنرمندان گفت: «زبان سینما اوایل قرن گذشته توسط پیشگامانی که برای تجربه و آزمایش آزاد بودند، ابداع شد اما این روزها جرات آزمایش نداریم. افرادی که اداره سینما را بر عهده دارند میخواهند فیلمهای پرسود بسازند. حالا ما در نقطه عطف قرار داریم: در جایگاه یک هنرمند باید دنیا را تغییر دهیم اما برای این کار باید برای آزمایشها و کسب تجربه آزاد باشیم.»
کاستلیتو با تایید صحبتهای کوپولا گفت؛ به خاطر حوادث تروریستی که در پاریس رخ داده بود ابتدا از آمدن به مراکش تردید داشت اما حالا احساس میکند اگر به عنوان یکی از اعضای هیات داوران به مراکش سفر کند، اقدامش به نوعی «مقاومت و رفتار سیاسی» خواهد بود. او در این باره گفت: «ضروری است که به انجام کارهایمان ادامه دهیم و در مورد آینده خوشبین باشیم.»
مراسم افتتاحیه این جشنواره شاهد حضور چهرههای برتر صنعت سینما و فرهنگ بینالمللی بود. در این افتتاحیه مسوولان پانزدهمین جشنواره مراکش از بازیگر و کمدین امریکایی «بیل موری» تقدیر کردند. هنگامی که موری جایزه یک عمر دستاورد هنری را در رشته فیلمسازی دریافت کرد در صحبتهایی با بازماندگان قربانیان حوادث اخیر پاریس و سنبرنادینو ابراز همدردی کرد.
در این جشنواره پانزده فیلم بلند برای کسب «ستاره طلایی» در رقابت هستند. داوران بینالمللی شناختهشده به ریاست کارگردان مشهور امریکایی فرانسیس فورد کوپولا، فیلم برگزیده را از میان این فیلمها انتخاب خواهند کرد. پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مراکش که به گرامیداشت سینمای کانادا اختصاص دارد از چهارم دسامبر آغاز شده و تا دوازدهم دسامبر ادامه دارد. در طول این هشت روز، ٩٣ فیلم از ٣٣ کشور در بخشهای مختلف این جشنواره به نمایش در میآید. فرانسیس فورد کوپولا، فیلمساز، تهیهکننده و فیلمنامهنویس امریکایی است که برخی از معروفترین آثار او سهگانه «پدرخوانده»، «اینک آخرالزمان» و «دراکولای بروم استوکر» هستند. نام او در میان شش فیلمساز تاریخ آکادمی اسکار است که تندیس طلایی این آکادمی را برای کارگردانی، تهیهکنندگی و فیلمنامهنویسی دریافت کرده است. همچنین او جزو هشت فیلمسازی است که دو بار جایزه نخل طلای جشنواره کن را به خانه برده است.