این مقاله را به اشتراک بگذارید
نشست «بررسی فرهنگ و اجتماع عصر پهلوی» با تکیه بر کتاب تازه منتشرشده «خاطرات و اسناد عبدالحسین نوایی» برگزار میشود.
به گزارش مد و مه به نقل از ایسنا، در این نشست دکتر ناصر تکمیلهمایون، عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی، دکتر روحالله بهرامی، عضو هیات علمی دانشگاه رازی و رضا مختاری اصفهانی، مولف کتاب «خاطرات و اسناد عبدالحسین نوایی» حضور خواهند داشت.
این کتاب را به تازگی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه در ۶۱۲ صفحه منتشر کرده که متشکل از گفتوگو، اسناد و دستنوشتههای مربوط به نوایی است.
در خبر برگزاری این نشست عنوان شده است: «عبدالحسین نوایی را میتوان از جمله رجال فرهنگی زمان خود دانست. او که متولد سالهای پایانی سلسله قاجار بود، به واسطه پیشینه خانوادگی و علایق فرهنگیاش با روشنفکرانی چون عباس اقبال آشتیانی، محمد قزوینی و سیدحسن تقیزاده همراه و همکار شد. اقبال به نوایی چندان اعتماد و اعتقاد داشت که او را به محافل یاران همراهش میبرد. تقیزاده نیز خاطراتش را برای نوایی تقریر میکرد. بخشهایی از خاطرات و اسناد نوایی در این کتاب، بازگوکننده نقلها و ماجراهایی است که پیشتر از آنها سخن نرفته است.
نقطه نظرهای او درباره وقایع مهم تاریخ معاصر ایران اعم از روی کار آمدن رضاخان، شهریور ۱۳۲۰، قدرتگیری محمدرضا پهلوی، ملی شدن صنعت نفت، سقوط مصدق و حزب توده و دستنوشته ها و تقریرات وی که به کوشش رضا مختاری اصفهانی گرد آمده، از این اثر، کتابی جامع و مستند درباره تاریخ معاصر ایران ساخته است.»
نشست «بررسی فرهنگ و اجتماع به روایت عبدالحسین نوایی» شنبه ۱۲ دی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از ساعت ۱۶ برپا خواهد شد. پژوهشگاه در تهران، خیابان ولی عصر، خیابان دمشق، شماره ۹ واقع است.
1 Comment
كلنل اسكورتسني
بررسی فرهنگ و اجتماع عصر پهلوی را از “کلاه پهلوی” شروع کنید و به “کلاه تجدد”ی که با لبه های تیزش سر دمکراسی جوان ایران (مشروطه) را بریدند ختم کنید. برای دکور صحنه یک کلاه پهلوی گنده درست کنید و روی میز وسط سالن بگذارید . اگر انصاف حالیتان هست کنارش عدد “۹۰ “. امسال درست نود سال از مرگ دموکراسی در ایران گذشت.