این مقاله را به اشتراک بگذارید
بازنشر کتاب هیتلر و هزاران متقاضی
کتاب "نبرد من" آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی بعد از ۷۰ سال بازنشر شد. این کتاب حاوی تحلیل، تفسیر و روشنگریهای علمی است. چهار هزار نسخه بعد از رفع ممنوعیت منتشر شده که همگی به فروش رفته است.
از روز جمعه (۸ ژانویه/ ۱۸ دی) ارسال "نبرد من"، رساله تبلیغاتی آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی به سفارشدهندگان آغاز شده است.
این بار "نبرد من" نه تنها حاوی جانمایه تفکرات هیتلر و ناسیونالسوسیالیستهای پیشین آلمان است، بلکه تحلیلهای علمی امروز این کشور را نیز با خود یدک میکشد. آندریاس ویرشینگ، مدیر مؤسسه "تاریخ معاصر" مونیخ همراه کردن تفسیرها و یادداشتهای نقادانه با متن کتاب را از نظر "سیاسی و اخلاقی ضروری" میداند.
ویرشینگ میگوید، "غیر مسئولانه" بود اگر این "نوشتار غیر انسانی" بدون تفسیر و نقد منتشر میشد.
نقدهای منتشره در این کتاب بر آخرین پژوهشهای علمی روز متکی است. نقد علمی "نبرد من" اطلاعات نادرست و دروغهای هیتلر را برملا کرده و فرصت را از اثربخشی سمبلیک کتاب میگیرد.
با این حال ویرشینگ روز جمعه (۸ ژانویه) به هنگام معرفی این اثر ابراز شگفتی کرد که کتاب هنوز نیامده تمام نسخههایش به فروش رفت.
"نبرد من" که انتشارش بعد از جنگ جهانی دوم ممنوع شده بود، در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۵ تاریخ ممنوعیتش به سر رسید و امکان تجدید چاپ پیدا کرد. بلافاصله بعد از پایان دوره ممنوعیت، کتاب بازنشر شد. رساله دوجلدی "نبرد من" این بار در دو هزار صفحه و در چهار هزار نسخه منتشر شد.
اما وجود بیش از ۱۵هزار سفارش تا ۸ ژانویه موجب شد که نه تنها تمامی نسخههای تازه ارائه شده به فروش روند بلکه دستگاههای چاپ دوباره برای نسخههای بعدی بهکار افتند.
آندریاس ویرشینگ، مدیر مؤسسه "تاریخ معاصر" به بیش از ۱۰۰ خبرنگار حاضر در جلسه معرفی این کتاب گفت، دستاندرکاران مشغول چاپ مجدد هستند، اما مشتریان باید تا دو هفته دیگر برای دریافت آن صبر کنند.
"نبرد من" حاصل روزهای زندان
آدولف هیتلر "نبرد من" را در سال ۱۹۲۴ زمانی که در قلعه برندزبرگ به خاطر تلاش برای کودتا زندانی شده بود نوشت. بیش از ۱۲ میلیون نسخه از این کتاب تا سال ۱۹۴۵ انتشار یافت.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم آمریکا امتیاز نشر کتاب را به ایالت بایرن آلمان داد و بایرن نیز انتشار مجدد را تا پایان سال ۲۰۱۵ ممنوع کرد.
نارضایتی یهودیان
در حالیکه آلمانیها از چاپ مجدد کتاب دفاع میکنند کنگره جهانی یهودیان از آن ناخشنود است. رونالد لاودر، رئیس این کنگره در نیویورک افزودن تفسیر به کتاب را "بیمعنی" خواند و خواستار ممنوعیت حضور نوشتار تبلیغاتی ناسیونالسوسیالیستها در "قفسه سموم تاریخ" شد.
اما یوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان در آلمان ابراز امیدواری کرد که انتشار مجدد این رساله به مدد روشنگریهای علمی راهی باشد تا "نقاب از جهانبینی غیر انسانی هیتلر در کلیت آن برداشته شده و یهودیستیزی تأثیری منفی پذیرد."
یان کرشاو، مورخ بریتانیایی در دفاع از بازنشر تحلیلی "نبرد من" تأکید کرد که دیگر "زمان تحلیل علمی" این رساله رسیده است. از دید او، سانسور تنها کمک میکند که این رساله به "اسطوره" بدل شده و جذابیت این اثر غیر قابل دستیابی باز هم بیشتر شود.
به باور او، ممنوعیت بیشتر این اثر"بیمعنی" است. بهویژه که متن رساله را میتوان به وفور در اینترنت یافت یا از عتیقهفروشان خرید.
کریستین هارتمن، سرپرست این پروژه میگوید، سه سال برای تفسیرها و پژوهشهای مربوطه کار طاقتفرسا شد. هر فصل مقدمهای دارد و برای "جمله به جمله" تمامی متن روشنگری شده است، به گونهای که میتوان آن را به عنوان کتاب درسی استفاده کرد.