این مقاله را به اشتراک بگذارید
«سروش» برندی که رنگ باخت
زیان های مالی شرکت سروش در سالهای مالی۹۰، ۹۱ و ۹۲ به ترتیب ۱۰، ۸ و ۱۳ میلیارد ریال بوده است
به گزارش مد و مه به نقل از پارسینه بررسی عملکرد شرکت انتشارات سروش-وابسته به صداوسیما- در ۴ سال اخیر نشان می دهد که نه تنهاانتشار مجلات هفتگی سروش با کاستی هایی روبه رو بوده و با زیان های کلان مواجه شده که به دلیل ضعف های مدیریتی در این شرکت، هزاران جلد کتاب در انبارهای شهرک غزالی صداوسیما بلااستفاده مانده وخاک می خورد.
گزارش های موجود از شرکت انتشارات سروش طی سالهای ۹۰تا ۹۳ از نبود تناسب در دفاتر، اسناد و صورت های مالی این شرکت به ویژه در نشرو فروش مجلات سروش، شامل سروش خردسال، سروش نوجوان و سروش هفتگی و نیز فروش کتاب، تعداد مجلات وکتب منتشر شده و فروش رفته خبر می دهد. بطوریکه عملیات آن شرکت زیان قابل توجهی را در سال مالی منتهی به ۹۳ به سازمان صداوسیما تحمیل کرده است.
این گزارش ها گواهی می دهد که زیان های مالی شرکت سروش در سالهای مالی۹۰، ۹۱ و ۹۲ به ترتیب ۱۰، ۸ و ۱۳ میلیارد ریال بوده است و جمعاً در چهار سال ۹۰ تا ۹۳ حدود ۴۶/۷ میلیارد ریال بوده است.
همچنین سروش در سال گذشته ۳۷میلیارد ریال یارانه از سازمان صدواسیما دریافت کرده است که شرکت، آن را به حساب فروش مجلات هفتگی منظور کرده تا به این وسیله زیان فروش مجلات را جبران کند.همچنین ضعف مدیریت شرکت انتشارات سروش در اداره فروشگاه اصلی این انتشارات منجر شده تا رسانه ملی با وجود اجاره این مکان به سروش از دریافت ماهیانه این مکان نیز محروم بماند. این امر نشان می دهد که مجموعه سروش نه تنها در این سالها نتوانسته از عهده تعهدات خود نسبت به سازمان برآید که برند شرکت سروش نیز در سال های اخیر با بحران روبه رو شده است که جذب بی رویه نیروی انسانی بدون هماهنگی با سازمان مشکلات انتشارات سروش مضاعف ساخته است.
ه گزارش پارسینه، صداوسیما که در دوره مدیریت محمد سرافراز،با کمبود بودجه سالانه مواجه است سیاست های صرفه جویانه وچابک سازی ساختاری را دردستور کار دارد وبه نظرمی رسد سازمان صداوسیما دیگر قادر به تامین هزینه های شرکت های زیان ده مانند سروش نیست، بنابراین چنین شرکت هایی موظفند در دوران جدید مدیریتی به سمت چابک سازی و درآمدسازی پیش بروند.