اشتراک گذاری
با حضور بزرگان سينما، ادبيات و مردم
تنديس عشق و اميد به خالقان «شهرزاد» اهدا شد
پرويز پرستويي: شما كاري كرديد كه مدتهاست مردم شبكه جم را تماشا نمي كنند
الهام نداف
پرونده «شهرزاد»، پرمخاطبترين سريال شبكه نمايش خانگي با پايان فصل اول اين مجموعه، با برپايي جشني در مركز همايشهاي برج ميلاد و تقدير از عوامل اين مجموعه بسته شد.
چهرههاي شاخص فرهنگي و سياسي به دعوت شهرزاديها همپاي مردم، عوامل موفقترين سريال سالهاي اخير را تشويق كردند. در ميان اين چهرهها محمود دولتآبادي، احمد مسجدجامعي، پرويز پرستويي، عبدالله اسكندري، علي سرتيپي، سروش صحت، فرخ نعمتي، جمشيد گرگين، مريم كاوياني، حجتالاسلام محمدعلي ابطحي، ناصر ملكمطيعي، علي نصيريان، مهناز افشار، حميد فرخنژاد، صادق زيباكلام و سيدفريد قاسمي از شاخصترينها بودند.
همه بليتهاي اين مراسم به مردم و هواداران سريال «شهرزاد» فروخته شده بود. آنها پس از عبور بازيگران و عوامل فيلم از روي فرش قرمز با آنها عكس يادگاري ميانداختند و همين مساله باعث شد برنامه با يك ساعت تاخير آغاز شود. در اين مراسم هنرمندان و چهرههاي سياسي با حضور روي سن، تنديس «عشق و اميد» را به بازيگران و عوامل سريال «شهرزاد» اهدا كردند. در اين مراسم همچنين از جديدترين ترانه محسن چاووشي با نام «ديوونه» نيز رونمايي شد.
در ابتداي اين مراسم سروش صحت روي سن حاضر شد و گفت: «شخصيت شهرزاد در قسمتي از سريال بيان ميكند كه هميشه اتفاقات آنطور كه ما فكر ميكنيم رخ نميدهد ولي فكر ميكنم سريال «شهرزاد» خلاف اين مساله را ثابت كرد. ساختن سريال سخت است و ساخت اثري كه مورد توجه عام و خاص قرار بگيرد بسيار سختتر است. خوش به حال تمام عوامل «شهرزاد» كه اينگونه مورد استقبال قرار گرفتند.»
در اين مراسم از حسن فتحي، خالق عاشقانه «شهرزاد» دعوت شد تا براي تقدير روي سن بيايد. او كه تنديس خود را از دستان محمود دولتآبادي گرفت، عنوان كرد: فكر نميكردم از همه از جمله خودم تقدير شود. براي من افتخار است كه اين تنديس را از بزرگمرد ادبيات و رمان دريافت ميكنم. اميدوارم روزي برسد كه آثار محمود دولتآبادي و نويسندگاني امثال او در سينما و تلويزيون ايران مورد اقتباس قرار بگيرند و سينما و سريالهاي ما از يك پشتوانه قدرتمند و غني ادبي برخوردار شوند.»
فتحي در ادامه درباره روياهايش گفت: «من و همكارانم مثل همه شما روياهايي همچون عدالت اقتصادي، گسترش آزاديهاي فردي و اجتماعي، جهاني عاري از جنگ و خشونت و آرزوي توسعه فرهنگي، اقتصادي، سياسي و… براي وطني داريم كه در آن متولد شديم. ساخت سريال «شهرزاد» و اقبال عمومي و رونق شبكه نمايش خانگي از جمله آرزوهاي من بود.»
او با يادآوري اينكه شخصيتهاي «شهرزاد» در جامعه ما وجود دارند، خاطرنشان كرد: «ما ميدانيم كه در وجود همه ما بزرگآقا، شهرزاد، شيرين، فرهاد و قبادي وجود دارد؛ از اينروست كه هميشه در برابر يك پرسش ابدي يعني از يكسو عشق و محبت و از سويي خودشيفتگي و حرص و طمع قرار ميگيريم و بايد تعيين كنيم كه در كدام صف هستيم.»
احمد مسجدجامعي، عضو شوراي شهر تهران، سخنران بعدي بود كه پشت تريبون حاضر شد. او شهرزاد را شخصيتي اسطورهاي دانست و از او به عنوان نماد روح ايراني ياد كرد: «شهرزاد تجسم عشق و اميد است. شهرزاد در داستانهاي كهن ايراني كسي است كه خونخوارترين مرد زمانهاش را بهوسيله عشق به يك عنصر فرمانبر در برابر اخلاق تبديل ميكند. اميدوارم اين اثر، الگويي براي كساني باشد كه رسانه ملي را در اختيار دارند تا سطح سليقه جوان را بشناسند و از اين حد فراتر يا فروتر نروند.»
پخش صحبتهاي سيدفريد قاسمي، استاد حوزه مطبوعات و روزنامهنگاري در قالب كليپي از ديگر بخشهاي اين مراسم بود. او معتقد بود كارگردان قرار نيست در ساخت فيلم نقش يك مورخ را بازي كند: «فيلمساز تنها بايد حال و هواي تاريخي را در گستره زماني كار خود حفظ كند و همچنين مواظب باشد تا شخصيتهاي فيلمهاي او ما به ازاي تاريخي داشته باشند. در صورت رعايت اين دو نكته، او كارش را به درستي انجام داده است. به نظرم سريال «شهرزاد» اين دو نكته را رعايت كرده است اگرچه اين اثر به لحاظ تاريخي بدون ايراد نيست اما در مقابل زحمتي كه كشيده شده است، آن ايرادها بايد ناديده گرفته شود.»
صادق زيباكلام، كارشناس مسائل سياسي، يكي از مهمانان حاضر در اين مراسم بود. او كه در قسمتي از اين جشن براي اهداي تنديس عوامل روي سن دعوت شد، گفت: «ظاهرا آقاي فتحي ميخواهد فصل دوم سريال را هم بسازد. ميخواهم بدانم اين سريال كي به دوران معاصر ميرسد كه من و ظريف هم بتوانيم نقش خود را بازي كنيم.»
مصطفي زماني، بازيگر نقش فرهاد اين سريال نيز در بخش جداگانهاي توسط همايون ارشادي تقدير شد. او با اشاره به ويژگيهاي نقش خود گفت: «من در سريال «شهرزاد» با توجه به نقشي كه داشتم، نميتوانستم دست علي نصيريان را ببوسم و خواستم اينجا دست او را در مقابل دوربينها ببوسم.»
زماني درباره شعرخواني در سريال عنوان كرد: «من شعرخواني را مديون پدرم هستم. او براي من شعر ميخواند. البته او مشكلات سياسي هم داشت و چون پولي نداشت، كسي شعرهايش را نميشناخت.»
مهناز افشار كه از مهمانان اين مراسم بود نيز در ادامه اين مراسم براي لحظاتي روي سن حاضر شد و گفت: «سالهاست كه دل ما براي عشق نميلرزد و قلب من با مجموعه «شهرزاد» لرزيد. در گذشته اگر تلفن زنگ ميخورد و عشقي هم وجود داشت، قلب ما ميريخت اما امروز اينگونه نيست. من جزو مخاطباني هستم كه دوست داشتم قباد به شهرزاد برسد.»شهاب حسيني، بازيگر نقش قباد با يادي از خسرو شكيبايي سخنران ديگر اين مراسم بود: «الهي شكر كه ما در محضر شما روسفيد هستيم. زماني كه شبكه نمايش خانگي شكل گرفت، رسانهاي بين تلويزيون و سينما بود و ميشد تصور كرد كه ميتوان از آن در حوزه فرهنگسازي استفاده كرد. با اين حال من حسرتي داشتم كه سريالهاي اين شبكه به سرانجام نميرسد و زماني كه «شهرزاد» به من پيشنهاد شد، فكر كردم شايد شبكه خانگي به واسطه اين سريال زنده شود. كافي است ما گامي براي ساخت آثار خوب با اقتباس از ادبيات خود برداريم.»
حميد فرخنژاد نيز از ديگر مهمانان اين مراسم بود كه تقدير از ترانه عليدوستي را بر عهده داشت. او گفت: «شهرزاد باعث شد آبروي از دست رفته شبكه نمايش خانگي بازگردد. نخستين نمونه از سريالها در اين شبكه «قلب يخي» بود. خاطرم هست يك روز براي بنزين ماشين در صف بودم و فردي آنجا از من خواست كه پول سيديهايش را بابت اين سريال بپردازد. حالا من اميدوارم كه سري دوم سريال «شهرزاد» با همين صلابت رقم بخورد.»ترانه عليدوستي بعد از دريافت تنديس خود از فرخنژاد اظهار كرد: «من اينجا تنديس «عشق و اميد» را دريافت كردم اما آن را متعلق به همه مردم ايران ميدانم كه با عشق و اميد، دلشان با كار ما لرزيد. مطمئن باشيد كه بدون شما «شهرزاد» به هيچوجه اينگونه كه الان هست، نميتوانست باشد. آقاي فتحي از شما هم ممنونم كه نقشي را به من سپرديد كه روح زيبايي داشت و آزاده بود.»
عليدوستي درباره مرغ آميني كه به گردنش آويخته شده بود، عنوان كرد: «مرغ آمين من يك تفاوت با مرغ آمين بقيه مردم دارد و آن اين است كه اين همان گردنبندي است كه فرهاد در سريال به من هديه داده است.»
در بخش پاياني اين تقديرها پرويز پرستويي و ناصر ملكمطيعي دو بازيگر سينما با تشويقهاي پياپي مردم روي صحنه آمدند. ابتدا ملكمطيعي پشت تريبون قرار گرفت و گفت: «خدا را شكر ميكنم كه توفيق داشتم اكنون در مقابل شما بايستم. من ۸۶ سال دارم و هيچگاه در زندگي به كسي حسودي نكردم اما امشب حسوديام شد. من نميخواهم از گذشته سينماي ايران حرف بزنم چرا كه ما آنقدر تغييرات داشتهايم كه وضعيت امروز باعث افتخار است. بايد به فتحي تبريك بگويم و به علي نصيريان كه واقعا شايسته نقش بزرگآقاست.»
پرويز پرستويي نيز با تبريك به فتحي و عوامل سريال، خطاب به صدا و سيما عنوان كرد: «صدا و سيما سالهاست كه تلاش ميكند پاي ماهوارهها را از خانههاي مردم جمع كند البته ماهواره بد نيست و مهم اين است كه چه استفادهاي از آن داشته باشيم. با اين حال من بهعنوان يك عضو سينما از اينكه سريالهاي جم در خانوادههاي ما نفوذ كرده بود و ريشهها را از هم پاشاند، شرمم ميشد و حالا شما كاري كرديد كه مدتهاست مردم شبكه جم را تماشا نميكنند. تقاضاي من اين است كه صدا و سيما هم ياد بگيرد تا هزينههايش را جاي ديگري خرج نكند.»او با يادي از بهروز وثوقي خطاب به ملكمطيعي عنوان كرد: «ما جماعتي قدرناشناس هستيم و فراموش نميكنيم كه بازيگري را از شما ياد گرفتهايم. من خاطرم ميآيد زماني كه نوجوان بودم و نميتوانستم به سينما بروم، عكسها و فيلمهايي كه در سينما چيده ميشد، نگاه ميكردم و صداها را ميشنيدم.» پرويز پرستويي و ناصر ملكمطيعي در ادامه تنديس عشق و اميد را به علي نصيريان اهدا كردند. نصيريان نيز با اشاره به اينكه مرغ آمين را كه يك پلاك در سريال «شهرزاد» است در طلافروشيها و در دست مردم ميبيند، عنوان كرد: «به نظرم اين يك نشانه است و ما كه هميشه به دنبال پول نفت هستيم از نيروهاي خلاقه هنري انساني غافليم. ما آدمهاي خوشفكر زياد داريم و بايد از اين نشانهها استقبال كنيم. اين پلاك و استقبال مردم از آن نشان ميدهد كه ملت ايران ملتي هوشمند است.»