این مقاله را به اشتراک بگذارید
کتاب خوان ترین مردمان دنیا کجا زندگی می کنند؟
بارها و بارها شنیده ایم که ایرانی ها اهل کتاب خواندن نیستند: با توجه به آماری که از سرانه مطالعه در ایران به دست آمده متوجه می شویم که این گفته ها پربیراه نیست؛ اعداد و ارقامی که هر سال مسوولان از میزان مطالعه در کشور ارائه می کنند هرچند با هم متفاوت است اما در همه این آمار یک محور مشترک وجود دارد و آن هم پایین بودن سرانه مطالعه در ایران است. طبق آمارهای جهانی و براساس استانداردهای تعریف شده، آمریکایی ها ۲۰ دقیقه، انگلیسی ها ۵۵ دقیقه و ژاپنی ها ۹۰ دقیقه از وقت خود را در شبانه روز به مطالعه کتاب اختصاص می دهند.
بر این اساس آماری که از سرانه مطالعه کتاب در ایران در کنار تمام نوسانات عددی که تاکنون ارائه شده است (از ۲ دقیقه به ۱۵ دقیقه و در نهایت به ۱۸ دقیقه رسید)، نشان می دهد که ایرانیان تقریبا به میزان آمریکایی ها به مطالعه کتاب علاقه مند هستند.
اما کتاب خوان ترین مردم دنیا در کجا زندگی می کنند؟ مطابق شاخص جهانی موسوم به «کالچر اسکور» هندی ها با ۱۰ ساعت و ۴۲ دقیقه در هفته بیشتر از سایر ملل مطالعه کرده و به اصطلاح «کرم کتاب»ترین (Bookworm) ملت محسوب می شوند. در رده دوم تایلند با ۹ ساعت و ۲۴ دقیقه و چین با ۸ ساعت در هر هفته در رده سوم قرار گرفته اند.
کشورهایی مانند تایوان، ژاپن و کره به ترتیب با ۵، ۴ ساعت و ۶ دقیقه و ۳ ساعت و ۶ دقیقه مطالعه در هفته در پایین ترین قسمت جدول ۲۰ کشور کتاب خوان دنیا قرار دارند.
پرفروش ترین کتای های سال گذشته
پس از سال ۲۰۱۴ که سال کتاب کودک بود و رمان های «جان گرین» و «دیوید ویلیامز» در صدر قرار داشتند، سال ۲۰۱۵ را می توان سال بانوان نام برد. از ۱۰ کتاب پرفروش دنیا در سال ۲۰۱۵، هفت تای آنها را زنان نوشته اند.
در رتبه اول پرفروش ترین کتاب های سال ۲۰۱۵، «پنجاه سایه خاکستری» اثر ای. ال. جیمز قرار دارد و در رده دوم هم «فرار بزرگ پدربزرگ» اثر دیوید ویلیامز قرار گرفته است.
در رتبه سوم کتاب «دختری در قطار» اثر پائولا هاوکینز است؛ رمانی هیجان انگیز که انتشارات ملکان، البرز، هیرمند و ناصر ترجمه فارسی آن را منتشر کرده اند؛ «دختری در قطار» تنها کتابی است که از لیست برترین کتاب های ۲۰۱۵ ترجمه و وارد بازار ایران شده است.
در رتبه های بعدی هم به ترتیب «قلمروی حیوانی میلی ماروتا» اثر میلی مارتا؛ «فاجعه کریسمس ماگ» اثر جودیت کر؛ «الیزابت گم شده» اثر اما هیلی؛ «یک دیده بان بگذار» اثر هارپر لی؛ «مینیاتوریست» اثر جسی بارتون؛ «خاطرات یک بچه ضعیف: مدرسه قدیمی» اثر جف کینی و کتاب رکوردهای گینس ۲۰۱۶» اثر موسسه رکوردهای گینس قرار گرفته اند.
۱۰ کشور کتاب خوان جهان (ساعت در هفته)
هند ۱۰ ساعت و ۴۲ دقیقه
تایلند ۹ ساعت و ۲۴ دقیقه
چین ۸ ساعت
فیلیپین 7 ساعت و ۳۶ دقیقه
مصر ۷ ساعت و ۳۰ دقیقه
جمهوری چک 7 ساعت و ۲۴ دقیقه
روسیه 7 ساعت و ۶ دقیقه
سوئد- فرانسه 6 ساعت و ۵۴ دقیقه
مجارستان- عربستان سعودی 6 ساعت و ۴۸ دقیقه
هنگ کنگ 6 ساعت و ۴۲ دقیقه
تماشاگران امروز