این مقاله را به اشتراک بگذارید
معرفیکتاب
قاتلی پاک همچون برف
قاتلی پاک همچون برف کتابی است از کریستیان بوبن، نویسندهای که در سال۱۹۵۱ در یکی از شهرهای کوچک فرانسه چشم به جهان گشود. نخستین نوشتارش به نام نامههای سرخ، که در بیست و شش سالگی منتشر کرد. شعری خوش آهنگ و دلنشین که تشبیهات و استعاره های غافلگیرکنندهاش گاه خواننده را مبهوت و متحیر میکند و تسکین و آرامشی ویژه به ارمغان میآورد.
قدر مجموعه گل
برگزیدهای از غزل پارسی از آغاز تا امروز
رودکی ، نخستین شاعر نامدار فارسی زبان غزل هم میسرود که نمونههایی از آن در کتاب حاضر آورده شده است ولی نوع ادبی قصیده در آن روزگار، رایجترین نوع شعر بود. شاعران،قریحه سرایش خود را در غزل در ابتدای قصیده به صورت تغزل نشان میدادند و غزل به عنوان یک نوع مستقل شعری چندان رایج نبود. اگر بر آن باشیم که از لحاظ تاریخی برای غزل اصل و نسبی تمهید کنیم باید به استناد تاریخ ادبی و فرهنگی زبان فارسی بگوییم که پدر غزل فارسی، سنایی غزنوی و جد اعلای آن رودکی است. زندگی غزل در شکل رایج آن بعد از قصیده شروع شد. کتاب حاضر نمونههایی از ۱۲ قرن غزل فارسی از آغاز تا امروز و از ۸۱ شاعر را حاوی است و حدود۲۸۳ غزل در آن درج و اکثرا شرح داده شده است.
لبه تیغ
در ادبیات انگلیس سامرست موآم جایگاه ارجمندی دارد. هنر نویسنده گیش و استحکام نوشتارهایش نشان دهنده آثار او میباشد. این نویسنده در آثارش از تجربهها و مشاهدات خود بهرهمندی فراوان برد. او برای کسب تجربه ابتدا سفرهای دور و نزدیک از آمریکا گرفته تا اروپا و خاورمیانه را طی کرد. او در ابتدا شیفته آثار ولتربود. کتاب سرگذشت جوانی که در جنگ جهانی اول یکی از دوستانش به خاطر او کشته میشود و این حادثه او را تکان میدهد و به جستوجوی جواب مسائل ابدی بر میانگیزد. خدا چیست؟ چرا درد وجود دارد؟ غرض از زندگی و مرگ چیست؟… سامرست موآم، نویسنده نامدار انگلیسی که لبه تیغ از جذابترین و معروفترین داستانهای اوست. ماجراهای این کتاب را چنان با شیرینی بازگو میکند که هر خوانندهای را شیفته خود میکند. از آثار معروف این نویسنده می توان از ماه و شش پشیز حاصل عمر، درباره رمان و داستان کوتاه و بالاخره لبه تیغ نام برد.
نذر عارف
جشن نامه دکتر عارف نوشاهی
نوشتار حاضر نشان دهنده قدردانی اندیشمندان و پژوهشگران نسبت به دکتر عارف نوشاهی پژوهشگر ادیب و نسخهشناس پاکستانی که عمری را با عشق و علاقه در راه زندهکردن دوباره ادب فارسی در شبه قاره گذراند.نخستین آشنایی این ادیب با زبان فارسی هنگامی شد که وی در دبیرستان در کلاس ششم تا هشتم از میان سه درس انتخابی فارسی،عربی و نقاشی درس فارسی را انتخاب کرد. آشنایی دکتر نوشاهی با برخی دانشمندان ایرانی، در موفقیتهای علمی او بسیار موثر بوده است. دکتر عارف نوشاهی برای پژوهش گستردهتر سفرهایی به کشورهای هندوستان ، تاجیکستان، عربستان و افغانستان کرد. نوشاهی با حضور بجا و مستمرش در فضای علمی کشور ما و دلبستگیهای متنوع شخصیاش به فرهنگی و ادب فارسی،به اغلب ضرورتهای تحقیقی در این عرصه آگاهی دارد.
بیژن تلیانی / آرمان