این مقاله را به اشتراک بگذارید
۶۵ نویسنده و هنرمند جهان نامه اعتراضی نوشتند
«فرهادی»، علیه «ترامپ»
۶۵ نویسنده و هنرمند جهان به نامه اعتراضی انجمن «پن» آمریکا پیوستند که به حکم ترامپ در ممنوعیت ورود مسلمانان به این کشور، اعتراض کردهاند و در این نامه به حمایت از هنرمندان مسلمانی مانند اصغر فرهادی، راما حیدر و عمر سلیمان اشاره شده است. به گزارش نیویورک تایمز، ۶۵ نویسنده و هنرمند به حمایت از انجمن قلم آمریکا پیوستهاند، یک نامه سرگشاده برای رئیسجمهور ترامپ ارسال کردهاند و در آن از حکم اجرائی او مبنی بر ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به ایالات متحده انتقاد کردهاند و البته در آن به نام اصغر فرهادی، فیلمساز ایرانی و سازنده فیلم فروشنده که نامزد دریافت جایزه اسکار است نیز اشاره کردهاند.
آنان در این نامه خواستار اقدامات بیشتر علیه ترامپ شدهاند که به «پیشبرد آزادی و تبادل جهانی هنر و ایدهها» زیان میرساند.
مارگارت اتوود، زادی اسمیت و فیلیپ راث از جمله نویسندگان جهانی هستند که در گروه ۶۵ نفرهای قرار گرفتهاند که به قانون نژادپرستانه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعتراض کردهاند.
طبق قانون موقتی که «ترامپ» اندکی پس از رئیسجمهورشدن وضع کرده، مسافران و مهاجران هفت کشور ایران، عراق، سومالی، سودان، سوریه، یمن و لیبی حتی با داشتن کارت سبز، حق ورود به ایالات متحده آمریکا را ندارند.
این نویسندگان، هنرپیشهها و اهالی موسیقی، در نامهای که از سوی مرکز «پن» آمریکا منتشر شده، از «ترامپ» خواستهاند این قانون را لغو کند.
آنها این قانون را کاملا در تضاد با منافع ملی آمریکا میدانند و در نامه خود از اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی، نام بردهاند که در اسکار امسال با فیلم «فروشنده»، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی شده؛ اما به خاطر وضع این قانون، مراسم اسکار را تحریم کرده است.
در این نامه همچنین به نام «عمر سلیمان»، موسیقیدان سوری، اشاره کردهاند که میتوانست در مراسم مؤسسه موسیقی جهان نیویورک حضور پیدا کند؛ اما این قانون جدید او را هم از حضور در این مراسم منع میکند. همچنین راما حیدر، نمایشنامهنویس فلسطینی ـ سوری، هم از دیگر افرادی است که قرار بوده در سال ۲۰۱۷ به نیویورک سفری داشته باشد؛ اما برنامههایش تحتتأثیر این اقدام نژادپرستانه قرار گرفته است.
در این نامه سرگشاده آمده است: در کشورهایی که تحتتأثیر قانون منع ورود قرار گرفتهاند، نویسندگان، هنرمندان، موسیقیدانها و فیلمسازانی هستند که اغلب جلودار مبارزه با خفقان و ترور میشوند.
در ادامه اشاره شده که با جلوگیری از ورود هنرمندان این کشورها به آمریکا، «صداهای اصلی خفه میشود و تنفری که درگیریهای جهانی را شعلهور میکند، بدتر خواهد شد».
«سوزان نوسل» ،رئیس «پن» آمریکا، نیز اظهار کرد: بستن درها برای هنرمندان، نویسندگان، موسیقیدانان و روشنفکران نهتنها به امنترشدن آمریکا منجر نمیشود، بلکه نوعی انزوای فرهنگی با خود میآورد که بافت خلاقانه ملت ما را دچار گسست میکند. این نامه پس از انتشار بیانیهای مشابه از سوی انجمن کتابخانههای آمریکا (ALA) رسانهای شد. در این بیانیه که یکماه قبل منتشر شده، آمده است: تمام ۱۲۰هزار کتابخانه ملی ما در مدرسهها، دانشگاهها، بخش خصوصی و عمومی به تمام اعضای جامعه که شامل افراد رنگینپوست، مهاجر، کمتوان و آسیبپذیر میشود، خدمات ارائه میکنند و منابع آموزشی را در اختیارشان میگذارند، که این به تغییر شکل جوامع، بازشدن ذهنها و ارتقا و تنوع منتج میشود.
در میان این نامها، میتوان از این هنرمندان و نویسندگان یاد کرد؛ اورهان پاموک، مارگارت اتوود، خالد حسینی، فیلیپ راث، پل استر، جومپا لاهیری، توبیاس ولف، آن تایلر، لو گراسمن، نورمن راش، چانگ ری لی، جین اسمایلی، جانت مالکوم، فرانسین پروز، پل مالدون، دیوید هنری هوانگ، مارتین امیس، ساندرا سیسنروس، دیو اگرز، اندرو سلیمان، جاناتان فرانزن، پاتریک استوارت، رابرت کارو، ریتا داو، آنیش کاپور، ریک مودی، سالی مان، مایکل چابون، آیلت والدمن و… .
شرق