این مقاله را به اشتراک بگذارید
هرمنوتیک دین و اخلاق
«هرمنوتیک دین و اخلاق» اثر هانس گئورگ گادامر عنوان کتابی است با ترجمه شهابالدین امیرخانی که ازسوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شد.این کتاب در ۱۰ بخش پس از مقدمه مترجم فارسی کتاب و مترجم آلمانی به مباحثی چون کانت و پرسش درباره خدا، فلسفه اخلاق، درباره امر الوهی در اندیشه یونان باستان، تأملاتی درباره رابطه دین و علم و… میپردازد، گادامر از پیشگامان هرمنوتیک فلسفی و یکی از معروفترین شاگردان مارتین هایدگر که با کتاب «حقیقت و روش» به شهرت رسید، بر این نظر است که هیچ تفسیری وجود ندارد که متأثر از سنتهای تاریخی و فرهنگی مختص به آن نباشد. گادامر استدلال میکند که هر عمل فهم با پیشداوری آغاز میشود زمانی که متنی را میخوانیم و تفسیر میکنیم و پیشفرضهای معینی را در آن دخالت میدهیم نه تنها این پیشفرضها مبنای هر تفسیر ممکن را شکل میدهد بلکه ما را قادر میسازد تا متن را تفسیر کنیم.این کتاب بخوبی به نگرش هرمنوتیکی در باب مواد برگرفته از دین و اخلاق پرداخته و تفاوت عمده بین هرمنوتیک دین از پایگاه فلسفه و هرمنوتیک دینی از دیدگاه شخص مؤمن را توضیح میدهد.
عدالت اجتماعی
«عدالت اجتماعی، آزادی و توسعه در ایران امروز» سومین کتاب از مجموعه دیدهبانی اقتصاد ایران انتشارات نقش و نگار به قلم فرشاد مؤمنی منتشر شد.کشور ایران در سه حیطه عدالت، آزادی و توسعه با خلأهای معرفتی جدی روبهروست. نویسنده در این کتاب کوشش میکند تا با واکاوی تجربه تاریخی اقتصادی- سیاسی پس از انقلاب اسلامی و با بهرهگیری از میراث اندیشهای آیتالله شهید دکتر بهشتی و امام خمینی بنیانهای سست رویههای مخدوشکننده عزت نفس ایرانیان را در این سه محور آشکار سازد و چارههای ایرانی و متکی به آخرین دستاوردهای دانش توسعه را معرفی کند. نویسنده در مورد بازتولید نظاموار همه انواع نابرابریهای ناموجه بواسطه ویژگیهای جغرافیایی، تاریخی، سیاسی و اقتصادی میافزاید: سهلانگاری و انفعال غیرعادی همراه با برخوردهای فرصتطلبانه و بدنامکننده عدالت در پیوند آزادی و توسعه توضیحدهنده چرایی بازتولید توسعهنیافتگی با وجود برخورداری سرشار این سرزمین از منابع انسانی و مادی است.
فقرزدایی از طرق حسابداری اسلامی
که از سوی انتشارات آذینه گل مهر منتشر شد.
نویسنده که این کتاب را درسه فصل تألیف و تدوین کرده، هدف خود را معرفی راه و اصول حسابداری اسلامی میداند. برهمین اساس به معرفی دو نفر از چهرههایی که در این عرصه تلاش کردهاند، میپردازد که یکی پروفسور کریستوفر ناپیر عضو گروه حسابداری، مدیریت مالی و اقتصاد دانشکده مدیریت رویال هالووی دانشگاه لندن است و دیگری دکتر رانیا کاملا، عضو هیأت علمی دانشکده حسابداری و مدیریت مالی دانشگاه داندی اسکاتلند است. عصمت زنگنه در فصل نخست کتاب به توصیف علمی، دینی و اجتماعی فقر و فقیر میپردازد و در فصل دوم تلاش میکند قراردادهای غیراصولی و مخرب اقتصادی و تأثیر آن را بر اقتصاد و رفاه اجتماعی توضیح دهد. در فصل سوم مشکلات اقتصادی و چراهای آن را مورد کنکاش قرار میدهد و راهکارهایی برای رفع فقر و فقرزدایی از جامعه ارائه میدهد که غالباً بر پایه اصول اخلاقی استوار است.
تاریخ موسیقی غرب
«تاریخ موسیقی غرب» عنوان کتابی است از ج. پیتربرگ هولدر، دانلد جی گراوت، کلاود و. پالیسکا که با برگردان کامران غبرایی از سوی انتشارات کتابسرای نیک منتشر شد.این کتاب که در ۱۴۱۶ صفحه و در شش بخش تدوین شده تاریخ موسیقی غرب را از دوران باستان، کلیسای مسیحی در هزاره نخست و آیین مناجات و سرودهای مذهبی در امپراطوری رم آغاز میکند و در بخشهای بعد به موسیقی دوره رنسانس میپردازد و موسیقی مذهبی در عصر اصلاحات، مادریگال و آوازهای غیرمذهبی در سده شانزدهم را مورد توجه قرار میدهد. بخش سوم تا ششم کتاب موسیقی غرب را سده به سده دنبال میکند تا به سده بیستم و پس از آن میرسیم که به موسیقی مینیمالیسم و پسامینیمالیسم میپردازد. این کتاب که مترجم ویراست هشتم آن را اساس کار خود قرار داده، اکنون بهعنوان وثیقترین و کارآمدترین منابع موجود در میان دانشجویان و پژوهشگران جایگاهی ممتاز دارد و مرجعی معتبر شناخته میشود. تاریخ موسیقی ناب درواقع داستانی بیمانند است از سرگذشت مردم و ایدههایشان درباره موسیقی انتخابهایی که تاریخ موسیقی را متحول کرده است.
واژهنامه استارتآپ
«واژهنامه استارتآپ» دو زبانه (انگلیسی – فارسی) اثری است از بابک سپاسمقدم که از سوی انتشارات سپهر خرد منتشر شد.مؤلف این کتاب در کارنامهاش بیش از ۱۰ عنوان کتاب در زمینه فرهنگنامهنویسی چون واژهنامه بازاریابی واژهنامه کارآفرینی، فرهنگ جامع مدیریت منابع انسانی و… دارد.استارتآپ را یک کسب و کار نوپا در قالب یک شرکت یا سازمان موقت تعریف میکنند که در پی ایجاد و راهاندازی یک مدل تجاری جدید در زمینهای خاص است. نوآوری بهعنوان شاخصه اصلی استارتآپ شناخته میشود و در باور عمومی استارتآپها معمولاً ماهیتی مرتبط با فناوری دارند. این شرکتها برای دستیابی به این مهم، نیاز به دانش روز در حوزه استارتآپ دارند که در این واژهنامه سعی شده موارد مرتبط و متناسب و کاربردی گردآوری و در اختیار کارآفرینان، استادان، دانشجویان و علاقهمندان این حوزه قرار گیرد.
تاروپود فرهنگ
«تاروپود فرهنگ: درآمدی بر نظریه نشانه شناختی یوری لوتمان» نام کتابی است از الکسی سمننکو با برگردان حسین سرفراز که انتشارات علمی و فرهنگی منتشر کرد.یوری لوتمان یکی از مهمترین متفکران حوزه فرهنگ و روش مطالعه زبانهای فرهنگی یا بازنمودهای فرهنگی (ادبیات، هنرهای نمایشی، سینما و…) و از پایهگذاران مکتب نشانهشناسی فرهنگی تارتو – مسکو است.کتاب تار و پود فرهنگ نخستین اثر به زبان انگلیسی است که مجموع آرای لوتمان را به روشنی شرح میدهد. آرا و افکار متفکری که بهدلیل روسزبان بودن چندان که باید در محافل دانشگاهی و عرصه عمومی شناخته نشده است. الکسی سمننکو، نویسنده کتاب مذکور، همکار پژوهشی گروه ادبیات و زبانهای اسلاو در دانشگاه استکهلم سوئد و دارای مدرک دکترای ادبیات روسی از همان دانشگاه است که تلاش میکند با بیانی سرراست وجوه خلاقانه نظریه فرهنگی لوتمان و کاربست آن را در زمینه و زمانه ما نشان دهد.