این مقاله را به اشتراک بگذارید
غلامحسین صدری افشار فرهنگ نویس پیشکسوت بر اثر بیماری روده صبح امروز و در ۸۴ سالگی بدرود حیات گفت.
به گزارش مد و مه به نقل از ایسنا، داوود موسایی مدیرمسئول انتشارات فرهنگ معاصر و ناشر کتابهای فرهنگ زندهیاد غلامحسین صدری افشار ضمن اعلام این خبر گفت: آقای صدری افشار پریشب پس از احساس درد در ناحیه شکم و معده، به بیمارستان منتقل میشود که به گفته پزشکان و پس از انجام معاینات و آزمایشهای لازم، تحت عمل جراحی قرار میگیرد اما متاسفانه عمل، کارگر نمیافتد چرا که با رویت یک لکه خونی در روده، مشخص میشود که این لکه وارد جریان خون او شده است و در نهایت متاسفانه، حموالی ساعت ۸ صبح امروز، این فرهنگنویس برجسته، جان به جان آفرین تسلیم میکند.
او که در منزل زندهیاد صدری افشار حضور داشت، اعلام جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری وی را به ساعات آتی موکول کرد.
غلامحسین صدری افشار، فرهنگ نویس و مترجم نامبردار سال ۱۳۱۳در ارومیه متولد شد. وی بعد از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه به سمت مشاغل گوناگونی رفت و در نهایت به حوزه فرهنگ کشیده شد.
صدری افشار انتشار آثارش را از سال ۱۳۲۷ در تبریز آغاز کرد. دوازدهسالی برروی تاریخ علم مطالعه کرد. کار فرهنگنویسی را از سال ۱۳۴۵ در بنیاد فرهنگ ایران با فیشنویسی مخزنالادویه آغاز کرد و تا به امروز ادامه داده، ویراستاری، ترجمه، تألیف و نشر کتابهای متعددی را به وسیلهی افراد دیگر موجب شدهاست. از سال ۱۳۴۵ تا ۴۸ با ماهنامه سخن علمی همکاری داشت. از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت علوم کار میکرد و مسئول انتشارات علمی بود.
در سالهای ۱۳۵۶ – ۵۸ مدیریت فصلنامه آشنایی با دانش را در دانشگاه آزاد ایران برعهده داشت. در سالهای ۱۳۵۸ – ۶۱ ماهنامهی علمی و فرهنگی هدهد را منتشر کرد. چندین کتاب دیگران تصحیح و آمادهی چاپ کرده. کتابهایی به نام دیگران نوشته است. از سال ۱۳۵۹ تاکنون گذران زندگی اش تنها از راه نوشتن، ترجمه و ویراستاری بوده است.
از جمله تألیفات او میتوان به «تاریخ در ایران» کتابفروشی ابن سینا ۱۳۴۵، سرگذشت سازمانها و نهادهای علمی و آموزشی در ایران، وزارت فرهنگ وآموزش عالی (۱۳۵۰)، کتابنامه علوم ایران ( ۱۳۵۰ از سوی مرکز اسناد و مدارک علمی وزارت علوم)، تاریخ ریاضیات (۱۳۵۶ انتشارات توکا)، مقدمه فرهنگ مترجم (انتشارات نیلوفر با اول چاپ کرد سال ۶۳ که تا کنون چهار بار چاپ شده است)، واژهنامه فنی (انتشارات نیلوفر تا به حال ۷ بار چاپ شده و دو ویراست شده است)، فرهنگ فارسی که ابتدا چاپ شد و بعد به فرهنگ معاصر و تا کنون چهار ویراست و نه بار چاپ شده است، اشاره کرد.
1 Comment
ناشناس
خدایش بیامرزاد. مرد باسوادی بود و یک عمر کوشید و سختی کشید.