Share This Article
معرفیکتاب
دفترچه خاطرات آنا فرانك
كتاب حاضر حاوي خاطرات شگفتانگيز و غمناك نويسندهاي جوان به نام آنا فرانك است كه در سال 1929 در شهر فرانكفورت آلمان چشم به جهان گشود. زندگي آغازين اين نويسنده جوان مصادف است با آغاز فعاليتهاي جهانسوز حزب فاشيست هيتلري. پدر اين نويسنده با مشاهده وقايع این دوران خانوادهاش را به هلند فرستاد كه پس از مدتي با اشغال هلند توسط آلمان زندگي آنا و خانوادهاش سختتر ميشود. با اينكه عمر كوتاهي داشت آن را هم در اسارتهاي گوناگون ترس و وحشت بيماري و غیره گذراند. تا اينكه در مارس 1945 آنا فرانك در اردوگاه مرگ برگن، بلزن يك هفته بعد از مرگ خواهرش جهان را بدرود گفت. بعدا پدرش كه زنده مانده بود كتابچه خاطرات آنا فرانك را كه او در سن 13 سالگي به زبان هلندي نوشته بود به چاپ ميرساند. اين كتابچه به زبانهاي مختلف ترجمه شده است و به عنوان يك مدرك تكاندهنده انساني به ديده تحسين نگريسته شده و تمامي جهان را به هيجان درآورده است.
محاسبه رضايت
در اين كتاب تا حدي به تفصيل درباره قانون اساسي بحث ميشود. منظور نويسندگان از اين واژه مجموعه قواعدي است كه از قبل درباره آن توافق شده و براساس آنها اقدام بعدي انجام خواهد پذيرفت. اين كتاب گزارههاي منطقي اقتصادي رفتار فرد را در انتخابهايي كه روزانه با آن روبهروست يعني انتخابهاي سياسي، به كار ميگيرد. اين رهيافت با رهيافت فيلسوفان سياسي به مساله سياست در زندگي اخلاقي انسان از اين لحاظ تفاوت دارد كه فرض اصلي آن درباره سازماندهي فردگرايانه جامعه است. در اجتماع فرد اصل است و محاسبات او بر مبناي گزارههاي منطقي اقتصادي كه جنبه عقلاني دارد انجام ميگيرد. نويسندگان در اين كتاب به رشتهاي از پرسشها پاسخ مثبت ميدهند. اين پاسخها كتاب آنها را از آنچه در سنت فلسفه سياسي و نظريه سياسي رايج است متمايز ميكند. در واقع آنها بين رشته علوم سياسي و رشته اقتصاد پيوند برقرار ميكنند و كار خود را بينرشتهاي مينامند. اگر منطق اقتصادي درباره تصميمگيريهاي سياسي از سطح قانون اساسي تا كوچكترين تصميمگيريها كاربردپذير باشد در اين صورت شايد بتوان به بسياري از منازعات نظري سياسي پايان داد يا دستكم مبناي بسياري از اختلافات سياسي را منافع اقتصادي دانست.
پنلو پياد
منبع اصلي براي پنلو پياد اوديسه هومر اسطورههاي يوناني اهميتي حياتي داشت. اطلاعات مربوط به تبار پنلوپه، روابط خانوادگي، هلن تروا كه دختر عمويش بود و بسياري از نكات ديگر كه شامل قصههايي درباره بيوفايي محتمل او بود در اين كتاب پيدا ميشود.با اينكه خود او به طرز عجيبي متوجه مفهوم ارقام دوازده و سيزده در رابطه با نديمههاي بخت برگشته نيست منابع متعددي براي اين قصهها و نسخههاي گوناگون تهيه گرديده. اين منابع شامل هرودوت، پائوسانياس، آپولودوروس و هيگنيوس در ميان بسياري ديگرند. مارگارت اتوود نويسنده كتاب از نويسندگان پرتوان و در دنياي قرن بسيار شناخته شده است. جوايز مهم بينالمللي فراواني به دست آورده از جمله نامزد دريافت جايزه افتتاحي بينالمللي من بوكر بيش از سي و پنج اثر داستاني. شعري و مقاله انتقادي را كه در سرتاسر جهان مورد تحسين واقع شده به قلم آورده است.
سودمندي و ناسودمندي تاريخ براي زندگي
عنوان اثر حاضر ارتباط بين حيات و معرفت تاريخي است. كنكاش به خاطر حقيقت و معرفت همچنين بخشي از رسالت هستي است و نظير هر عملكرد انساني ديگر ارزش خود را از ادغام شدن در رسالتي مييابد كه خود بخشي از آن است. ولي اگر معرفتي يا حقيقتي مهلك به حساب بيايد چه بايد كرد؟ درباره نيچه مانند تقريبا تمام فلاسفه اروپايي پساكانتي، تفلسف بخشي از رسالت وجود است. به اين معني كه اين نقش در جلوههاي گوناگون آن به عنوان تفلسف جدلي در هگل به عنوان تجاهل سقراطي و القاب متعدد در كييركه گارد به صورت رسالهنويسي انقلابي در ماركس به عنوان راههاي پيشبينانه تفكر در هايدگر است. در نيچه تاريخ با كيفيت تجربي تفلسف او خودنمايي ميكند علاقه عمده او به موضع فلسفي بيشتر توانايي مقاومت در مقابل آزمون زيستن بر طبق آن است. كتاب حاضر به گفته مترجم انگليسي آن نه فقط حاوي بسياري از نكات عمده عقايد و آثار نيچه است بلكه بيانيه صريحي درباره عميقترين علايقي است كه به تمام آثار او جان ميبخشد.