این مقاله را به اشتراک بگذارید
شعر منتشرنشدهای از «ازرا پاوند» در حراجی به قیمت ٧۵٠٠ یورو فروخته شد. ازرا پاوند، شاعر و ویراستار امریکایی در این شعر که به سبک سرودههای غزلواره شکسپیر است، «برکههایی» را که «چشمان زیبای» دوستش «ایزابل کودرینگتون» نقاش بریتانیایی است ستوده است.
پاوند در آوریل ١٩٠٩ برای کودرینگتون، که پس از ازدواج با منتقد هنری «پاول جورج کونودی» نامش به «ایزابل کونودی» تغییر میکند، مینویسد: «نتوانستم شعری قدیمی که بلندهمتی تو را سر ذوق بیاورد پیدا کنم بنابراین شعری جدید گفتم که امیدوارم تو آن را با آغوش باز بپذیری. » شاعر اثر مدرنیست کلاسیک «ترانهها» در ادامه مینویسد: «این شعر را به سبک غزلوارههای شکسپیر سرودم چون فقط در این سبک است که فکر با توسل به ظرافتِ ترکیبها حکمرانی میکند تا شایسته خانم «کونودی» باشد.»
«کتی مرسدن» صاحب حراجی «لیوناند تورنبال» ادینبورگ که روز چهارشنبه نامه و شعر ازرا پاوند را فروخت، گفت: «اثری هنری و تقلیدی از سبک شکسپیر است… این شعر جالب و کاملا معصومانه است و در آن نشانی از وجههای خودسرانه دیده نمیشود. پاوند آشکارا خانم کونودی را ستایش میکند؛ پاوند در مقام یک دوست برای این خانم نامه و شعری نوشته که او را تحسین کند.»
مرسدن در ادامه میگوید: «کونودی خود هنرمند بود و با همسرش دوستان خوبی بودند که دوستانشان شاعران، نویسندگان و هنرمندان آن زمان بودند.» «ایزابل کوردینگتون پایک نات» سال ١٩٠١ با کونودی ازدواج کرد و این زوج سال ١٩١٢ از یکدیگر جدا شدند. دهه ١٩٢٠ کوردینگتون به طور منظم در موسسات و نمایشگاههای «رویال آکادمی»، «سالن پاریس»، «نودلر گالری» در پاریس و «انجمن هنرهای زیبا» لندن آثارش را به نمایش میگذاشت.
مسوول حراجی لیوناند تورنبال معتقد است شعر و نامه پاوند «منتشرنشده» بودند. پیش از این یک یا دو نامه دستنوشته از پاوند در حراجی به فروش رسیده بودند، اما با این وجود این نامه شعر غیرمعمول بود.
آدرس منزل کونودی روی پاکت این نامه به چشم میخورد. پاوند سال ١٩٠٨ به لندن رفت و تا سال ١٩٢٠ در این شهر زندگی کرد و سال ١٩١۴ با «دوروتی شکسپیر» ازدواج کرد. او ویراستار مجله «لیتل ریویو» بود و از حرفه ادبی نویسندگانی همچون «جیمز جویس»، «تی. اس. الیوت»، «ارنست همینگوی» و «دی. اچ. لارنس» حمایت کرد.
اعماد