این مقاله را به اشتراک بگذارید
رقابت جهانی برای بدست آوردن گرانترین جایزه در حوزه کتاب
فهرست نامزدهای اولیه جایزه «ایمپک دوبلین» ۲۰۱۶ که لقب گرانترین جایزه کتاب جهان را یدک میکشد، اعلام شد.
به گزارش مد و مه، به نقل از ایسنا، ۱۶۰ نویسنده از سرتاسر جهان به عنوان راهیافتگان به مرحله نخست جایزه ادبی «ایمپک دوبلین» برگزیده شدند که از سرشناسترین آنها میتوان به «پائولو کوئلیو»، «هاروکی موراکامی»، «آلی اسمیت»، «رابرت گالبریث» که نام مستعار «جی.کی رولینگ» است، «یان مکایوان» و «مارتین ایمیس» اشاره کرد.
جایزه «ایمپک» ۵۳ کتاب ترجمهشده را در این دوره برگزیده است. نام «پر پترسون» از نروژ و «کولم تویبین» که پیشتر در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ موفق به دریافت این جایزه مهم شدهاند، در این جدول به چشم میخورد. تویبین یکی از هفت نویسنده ایرلندی است که برای نگارش رمان «نورا وبستر» نامزد این جایزه شده است. «سباستین بری» با کتاب «جوانمرد موقتی» و «ماری کاستلو» با رمان «آکادمی استریت» هم از دیگر نویسندگان ایرلندی هستند که به این فهرست راه یافتهاند.
در بیستویکمین دوره برگزاری «ایمپک» دوبلین، کتابخانههایی از ۱۱۶ کشور جهان برترین نویسندگان خود را برای کسب این جایزه ۱۰۰ هزار یورویی معرفی کردند. برنده نهایی این جایزه روز نهم ژوئن ۲۰۱۶ معرفی خواهد شد. امسال ۲۵ نویسنده انگلیسی، ۴۴ آمریکایی، ۱۰ نویسنده کانادایی، ۱۰ استرالیایی، شش آلمانی و سه نامزد از آفریقای جنوبی برای کسب «ایمپک» ۲۰۱۶ با هم به رقابت میپردازند.
از نامهای سرشناسی که در این میان به چشم میخورد، «مارلون جیمز» نویسنده کتاب «تاریخچه مختصری از هفت قتل» است که جایزه «من بوکر» سال جاری میلادی را از آن خود کرد. نام «هاروکی موراکامی» مشهورترین نویسنده حال حاضر ژاپن نیز برای ترجمه انگلیسیزبان رمان «سوکورو تازاکی بیرنگ و سالهای زیارتیاش» در این فهرست خودنمایی میکند.
به گزارش آیریش تایمز، «آلی اسمیت» که از مطرحترین نویسندگان انگلیسی محسوب میشود، با کتاب «چگونه دوتا باشیم» برگزیده شده است. این کتاب پیشتر جایزه ادبیات داستانی زنان «بیلیز» را برای نویسندهاش به ارمغان آورده و او را به فهرست نهایی جایزه «من بوکر» رسانده است.
«زندگی دیگران» اثر پرفروشی از «نیل موخرجی» است که در این رقابتها رودرروی کتاب «عمل کودکان» نوشته «یان مکایوان» نویسنده معروف انگلیسی قرار گرفته است. «جی. کی. رولینگ» که مجموعه رمانهای جنایی جدیدش را با نام مستعار «رابرت گالبریث» روانه بازار میکند برای نگارش جلد دوم این رمانها یعنی «کرم ابریشم» نامزد شده است.
«ماریام توییز» از کانادا، «میشل لاب» برزیلی، «مارتین ایمیس» آمریکایی، «لایلا لالامی» نویسنده مراکشی آمریکایی، «دیو اگرز» آمریکایی و «مریلین رابینسون» رماننویس آمریکایی از دیگر نویسندگان مطرحی هستند که به فهرست مرحله اول «ایمپک» دوبلین ۲۰۱۶ راه پیدا کردهاند.
«جنی ارپنبک» نویسنده آلمانی که پیشتر برای رمان «عیادت» نامزد شده بود، امسال با «پایان روزها» کتاب برنده جایزه بخش رمان خارجی «ایندیپندنت» به این فهرست راه پیدا کرده است.
«دانیل کلمان» از دیگر نویسندگان شناختهشده آلمانی است که با رمان «F» به این رقابتها قدم گذاشته است. پنجمین رمان او «اندازهگیری جهان» به بیش از ۴۰ زبان دنیا ترجمه شده و جایزه بهترین کتاب ترجمه انگلیسیزبان را از آن خود کرده است.
جایزه بینالمللی «ایمپک دوبلین» گرانترین جایزه کتاب ادبی دنیا محسوب میشود که به یک اثر ادبیات داستانی تعلق میگیرد. از دیگر مشخصههای این جایزه این است که فهرست اولیه نامزدهای آن به انتخاب کتابخانههای سراسر دنیا مشخص میشود.
جایزه «ایمپک» به کتابهایی که به زبان انگلیسی نوشته یا ترجمه شده و در فاصله زمانی یک سال اخیر منتشر شده باشند، تعلق میگیرد. از سال ۱۹۹۶ شورای شهر دوبلین ایرلند با همکاری دولت دوبلین و کمپانی ایمپک برگزارکنندگان این جایزه ادبی هستند. جایزه بینالمللی «ایمپک دوبلین» که ارزش نقدی آن بالغ بر ۱۰۰ هزار یوروست، یکی از گرانترین جایزههای ادبی دنیا محسوب میشود. این جایزه در دوره قبلی به «صدای افتادن اشیا» نوشته «خوان گابریل واسکز»، نویسنده کلمبیایی، تعلق گرفت.