این مقاله را به اشتراک بگذارید
خب به سلامتی شمارهی مهرماه (چهارم از دوره جدید) همشهری داستان، ازگروه مجلات این سازمان که اغلب زیر مجموعهی خردنامه منتشر میشوند، به روی دکهی روزنامه فروشیها آمد. به قیمت ۱۵۰۰ تومان، در ۲۲۸ صفحه و با کاغذ سفید اعلا و چاپ رنگی، یعنی اینکه اگر میخواهید بخرید بخرید چون که میارزد! در جدیدترین شماره «همشهری داستان» این مطالب را می خوانید: یک داستان معمایی به نام: « انجمن مردان کامل»، یک داستان هم با حال و هوایی زنانه از «مارگارت اتود» به نام «هنر آشپزی و پذیرایی» و همچنین داستانهایی از مرتضی سرهنگی، رضا رزم و داوود غفار زادگان. علی موذنی هم از عادتهای نویسندگیاش نوشته. ده روش برای نوشتن یک داستان خوب علمی تخیلی نیز در این شماره رمز گشایی شده. مصطفی مستور هم روایتی از محل تولد و همبازیهای کودکیاش در اهواز داده، جایی که ظاهرا فقر در آن بیداد می کرده ، علی خدایی از پائیز اصفهان روایت کرده و سیامک گلشیری هم از چگونگی خلق یک داستان روایتی به دست داده و… مطالب خواندنی شماره چهارم دوره جدید همشهری داستان هستند. این هم نام دیگر همکاران این شماره: عبدالجبارکاکایی، مژده دقیقی، شیوامقانلو، جان چیور، شرمن الکسی و مری گوردون و…
«آیا فیلمنامه نویسی ذوق داستان نویس را کور می کند؟» عنوان گزارشیست که در آن نویسندگان و فیلمنامه نویسان به این سوال پاسخ داده اند. اما از جالبترین صفحات این شماره، گزارش تصویری از نویسندگانیست که با یک کتاب به شهرت رسیدهان و نامشان ماندگار شد. فراموش نشود که در این شماره هم یک فصل فیلمنامه هست(بیداری رویاها) و البته صفحات کمیک استریپ وطنی هم پابرجاست.
دست آخر میماند اینکه خدا نفیسه مرشد زاده را خیر بدهد که مجله خواندنی، شکیل و جذابی را جمع و جور میکند.دوره جدید همشهری داستان بعد از ناکامی دوره قبلی و با تغییراتی اساسی آغاز شد.دورهی قبلی اگرچه کتاب با ورقهای گلاسه و قیمت پایینتری منتشر میشد و البته تخصصی هم به داستان میپرداخت، اما عدم اشراف گردانندگان آن بر روی حوزهی داستان باعث شده بود در کنار مطالب ارزشمند معدود، با مطالب ضعیف زیادی روبرو باشیم. یعنی به تناسب قیمت محتوا هم پایین بود و البته غیر حرفهایتر. مجله هم نامرتب در می آمد، البته در این یکی زیاد مقصر نبودند چون هر شماره باید مستقل مجوز میگرفت و همین در کار وقفه می انداخت.
به نظر تنها نکته مثبت آن دوره زوم متمرکز شدن روی داستان بود، یعنی یک مجلهای بود که فقط به داستان اختصاص داشت. اما در دوره جدید با توجه به بخشهای اضافه شده به نظر اگر عنوان آن را میگذاشتند «روایت» بهتر بود. چون دیگر تخصصی داستان نیست، حوزههای پراکنده زیادی به آن وارد شده که چه ما خوشمان بیاید یا نه سلیقهی گردانندگان است. اما با این حال کیفیت مجله بالا و ارزش هزار و پانصد تومانی را که میدهید دارد.