این مقاله را به اشتراک بگذارید
آن دسته از بچههای اهل کتابی که دوران کودکی و نوجوانیشان مصادف بود با سالهای آغازین دهه چهل و یا دو دهه بعد از آن، احتمالا نه تنها کتابهای طلایی را بهخوبی به یاد دارند، بلکه خاطره دمخور بودن با این کتابهای دوست داشتنی و جذاب، حالا جزو یادبودهای نوستالژیک آنها از روزگار کودکی به حساب میآید. کتابهایی که دربالای جلد همهی آنها نواری طلایی بود و طرح دایرهای که نام کتاب درآن حک میشد؛ صفحه آخر و پشت جلد آن نیز دو کودک در حال کتابخواندن داشت. دختربچهای نشسته روی صندلی، دربالای صفحه و پسربچهای نیز در پایین صفحه. کتاب را که ورق میزدی صفحه اول تصویر سه بچه بود که همیشه در حال آویختن پردهای بودند! به مانند پرده سینما شاید، یکیشان دختر بچهای بود که گوشه پرده را گرفته، و آنطرف تصویر هم دو پسر بودند، یکی دربالای نردبان و در حال محکم کردن پرده و دیگری هم همیشه نردبان را نگاه داشته بود. روی پرده اما هربار نام داستان تازهای نقش میبست. این تصویر نقاشی شده، پردهی اول همهی کتابهای طلایی بود… و این شاید برای شما نیز تصویری آشنا باشد که آن را بارها در دوره کودکی دیده و دوره کرده اید، اگر اینطور نیست حکایتش را بخوانید که خواندنیست…
همنسلان ما که کودکی و نوجوانی خود را در میانه دهه شصت گذراندهاند، یعنی در سالهای جنگ و سپس موشکباران شهرها، بسیاری تنگناهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را از نزدیک تجربه کردند. روزگاری که نه از برنامههای سرگرمکننده در رسانهها خبری بود، نه سینماها دارای آن فیلمهای متنوع سالهای پیش از انقلاب بودند و نه حتی نشریات حضوری پررنگ بروی پیشخوان دکه روزنامه فروشیها داشتند. در این ایام بچهها بودند یک هفته نامه «کیهان بچهها» که با وجود بیرمقی مخاطبان فراوان داشت و یکسری کتابهای قصه برای کودکان و نوجوانان که اغلب شرح زندگی پیامبران، ائمه و یاران آنها بودند، کتابهایی کهنه به تنهایی توان پاسخگویی به نیاز بازار کتاب کودک را داشتند و نه از کیفیت قابل قبولی در متن، طراحی جلد و تصویرسازیهای داخلی برخوردار بودند و نه حتی از کیفیت چاپ و کاغذ خوبی بهره میبردند.
درچنین اوضاع و احوالی دور از انتظار نبود که بسیاری از کودکان اهل کتاب، دمخور همان کتابهایی باشند که یکی دو دهه پیش از آن چاپ شده بودند و هنوز در دسترس. کتابهایی که در دست دوم فروشیها به وفور یافت میشدند و تغییر و تحولات سالهای انقلاب و تخلیه انبار برخی کتابفروشیها یا ناشران هم در این زمینه بیتاثیر نبود و البته در بسیاری خانوادهها نیز هنوز این کتابها که خیلی از عمر آنها نمیگذشت، مستهلک نشده و دست به دست میشد. به این ترتیب و در این میان، همنسلان ما از این شانس برخوردار شدند که از بقایای کتابهایی که تولیدات یکی از طلاییترین دوران نشر کتاب کودک (و چه بسا کل حوزه نشر) در ایران بهرمند شوند. دورانی که با وجود همه پیشرفتهای کنونی تکنولوژی چاپ هنوز به ندرت ناشرانی یافت میشوند که آثاری در سطح کیفی مشابه آن ارایه کنند. این سالها طلایی ثمره تلاش مردی به نام عبدالرحیم جعفری بود که در سال ۱۳۲۸ انتشارات خود را پایهگذاری کرد و تکانی بزرگ به صنعت نشر ایران داد و از این سبب علاوه بر پیشرفتهای این حوزه دین بزرگی برگردن فرهنگ، ادبیات و یا خوراک فرهیختهترین مردم این دیار یعنی کتاب، دارد که پرداختن به آن مجالی دیگر را می طلبد.
جعفری در مدت سه دههای که «مؤسسه انتشاراتی امیر کبیر» را در اختیار داشت، آن را به بزرگترین دستگاه انتشاراتی کشور بدل ساخت که به چندین سازمان نشر زیر مجموعه تقسیم میشد: امیر کبیر، جیبی(فرانکلین)، پرستو، سیمرغ، کتابهای طلایی و…
اما در هیاهو و آشفتگیهای سالهای آغازین انقلاب، به پاس همه این خدمات، مؤسسه امیرکبیر مصادره شد تا با مدیریت دولتی، در طول سه دهه نزول تنها به سایهای از آن امیرکبیر سابق بدل شود که باوجود تلاشهای برخی مدیران دلسوزتر امکان دمیده شدن روحی تازه در کالبد این سازمان در حال احتضار وجود نداشته باشد. یادگارهای پرشمار این بزرگ مرد، با وجود اینکه سه دهه از زمان آخرین تولیدات او در حوزه نشر میگذرد، انقدر فراوان است که محال است به کتابخانه اهل فرهنگ و سواد این دیار قدم بگذارید و بخشی از ارزندهترین کتابهای آنها حاصل دسترنج جعفری در آن سالها نباشد.
بگذریم همه اینها گفته شد تا برسیم به سری کتابهای طلایی که در سالهای میانی دهه شصت، ته مانده آن از سالهای قبل، همدم ساعاتهایی طولانی در اوغات فراغت ما بودند. کتابهایی که با آنها قدم به دنیای رنگین قصهها میگذاشتیم، همراه قهرمانانشان ماجراها و حوادث پر هیجان یا پند آموزی را شت سر میگذاشتیم. قصههایی که هنوز رد آنها در ذهن و خاطر ما محو نشدهاند و همچون خاطراتی شیرین از آنها سالها به یاد میآوریم، همچنان که چندین نسل پیش از ما نیز در این خاطرات سهیم بودند.
سری کتابهای طلایی از نظر سرو شکل، طراحی روی جلد، جذابیتهای بسیاری برای بچهها داشت، روی جلد اغلب این کتابها را نقاشیهای رنگی بسیار زیبایی تشکیل میداد. در لابلای متن داستان نیز چند موقعیت به صورت نقاشی شده(سیاه و سفید)، چاپ شده بود که در محکمتر شدن ارتباط خوانندهی کم سن و سال کتاب، با داستان و حال و هوای آن نقش تعیین کنندهای داشت، چرا که تجسمی عینی از شخصیتها، فضا و مکان را نیز در اختیارش میگذاشت تا در طول داستان، آنها را بدین شمایل در ذهن مجسم کند. وجالب اینکه نگارنده پس از همه ی این سالها و با وجود دیدن فیلم دنکیشوت و یا خواندن کتاب آن، هنوز که هنوز است هروقت اسم دنکیشوت و دیگر شخصیتهای این رمان را میشنوم، به همان شکل که در کتابهای طلایی نقاشی شده بود در ذهن مجسم می کنم.
انتخاب لگویی ثابت که در ذهن مخاطبان به سرعت جا افتاده و حک میشود، تنوع عناوین، جذابیت مضامین و البته چاپ بسیار خوب آن در آن زمان که حتی از بسیاری تولیدات امروزی نیز (با وجود تمام پیشرفتهای تکنولوژیک) بهتر به نظر میرسد؛ این مجموعه را حاصل کاری به تمام معنا حرفهای در زمان خود به نمایش میگذارد. رویکردی که حتی امروز نیز به ندرت در میان ناشران شاهد آن هستیم. بیشک این حرفهایگری در کار، کیفیت بالا تولیدات و پیشگام بودن در حوزه نشر؛ که در همه سازمانهای مرتبط به امیر کبیر شاهد بودیم حاصل بکارگرفتن چهرههایی مستعد و توانمند این حوزه از نویسندگان، مترجمان و حتی ویراستاران بود.
انتشار یکسری کتابهای ترجمهای برای کودکان و نوجوانان را که بعدا به علت نام ناشر آن یعنی «سازمان کتابهای طلایی» وابسته به مؤسسه امیرکبیر، به کتابهای طلایی نیز معروف شد (البته استفاده از رنگ غالب طلایی در یونیفرم ثابت این کتابها نیز در این زمینه بیتاثیر نبود)، از ابتدای دهه چهل آغاز شد. اولین کتاب از این مجموعه «اردک سحر آمیز» نام داشت که مجموعه چهار داستان کوتاه بود ( گربه چکمهپوش، سفید برفی و هفت کوتوله و مارو لاکپشت) به سال ۱۳۴۲ منتشر شد. مترجم کتاب محمد رضا جعفری که بعدها ترجمه تعداد زیادی از این کتابها را بر عهده گرفت در مقدمهای کوتاه اشاره به انتخاب این داستانها از میان داستانها و حکایتهای خارجی کرده که بعید نیست نمونههای مابه در ادبیات فارسی هم داشته باشند. و در آخر نیز عنوان میکند که ترجمهاش تحت اللفظی نیست و سعی کرده مطابق ذوق بچههای ایرانی اندکی تغییر داده و ساده کند.
جالب اینکه روی جلد این کتابها، دریکی از اولین نمونهها در حوزه نشر کتاب، هر کتاب دارای شماره ردیفی بود که این شمارهها و انتشار کتاب در قالب یکسری نقش تاثیرگذاری در خریداری و آرشیو کردن آنها در میان مخاطبان آن سالها داشت. انتشار این کتابها که در نهایت به قریب هشتاد عنوان رسید تا نیمه دوم دهه چهل ادامه داشت و استقبال از نها باعث شد که تا میانه دهه پنجاه نیز مرتبا تجدید چاپ شوند. عناوین کتابها به گونهایست که در میان آنها هم آثاری برای مخاطبان کودک و هم مخاطبان نوجوان میتوان یافت. تنوع این مجموعه به گونهایست که در آنها هم شاهد کتابهایی هستیم که حاصل ترجمه و بازنویسی حکایتها و داستانهای کودکانه هستند(پشه بینی دراز، گنجشک زبان بریده) و یا داستانهای اساطیری و فلکلوریک (اولیس و غول یک چشم، سندبادبحری، جک غولکش) و هم داستانهای نام آشنای نوجوانان که خاصه و ساده شدهاند(هایدی، امیل و کاراگاهان، شاهزاده و گدا) و یا آثار کلاسیک بزرگ ادبیات که آنها هم خلاصه و ساده شدهاند(آیوانهو، دن کیشوت، دیوید کاپرفیلد) و نهایتا نمونههایی انگشتشمار از فرهنگ و ادبیات خودمان(امیر ارسلان نامدار، ملا نصرالدین).
مترجمان مختلفی در این مجموعه همکاری داشتند که ناشر در این زمینه از برخی چهرههای جوانی استفاده کرده بود که در سالهای بعد به نامهایی معتبر در حوزه ترجمه بدل شدند، نظیر ابراهیم یونسی، ایرج قریب، جسن پستا، محمد رضا جعفری و… هرچند که برخی از این مترجمان نیز ترجیح داده بودند از نام مستعار استفاده کنند. مجموعه کتابهای طلایی دربرگیرنده آثاری بود اغلب جذاب، که بارها میشد آنها را خواند و درمیان آنها هر سن و هرسلیقهای کتابهایی خورند خود می یافت. چه بسا بسیاری از بچههای این نسلها ازطریق همین کتابها برای اولین بار با نامهای برگ حوزه ادبیات آشنا شدند و اولین جرقههای میل اشتیاق آنان برای کتابخوانی زده شد. و جالب این که اکثریت قریب به اتفاق کتابهای طلایی از نثری بسیار پاکیزه برخوردارند، که در عین سادگی، نشان از تبحر مترجمان، نویسندگان و ویراستاران این مجموعه دارد. واقعیتی که در همه کارهای منتشر شده توسط امیرکبیر آن زمان میتوان دید. چرا که این ناشر بود که برای اولینبار رویکردی حرفهای به کیفیت ترجمه و به ویژه کار ویرایش از خود نشان داد.
شاید امروز نتوان به راحتی کتابهای طلایی را حتی در کهنهکتابفروشان خیابان انقلاب پیدا کرد، اما خاطرهی شیرین و طلاییرنگ آن با ما که در دوره کودکی با آنها زندگی کردیم در اذهانمان باقی مانده.
راستی چرا امیر کبیر، حتی در این شکل بیمار دولتیاش فکری به حال این کتابها نمیکند تا دوباره به زیور چاپ آراسته شوند؟ کتابهایی که هنوز وقتی انها را ورق میزنی کهنه نشدهاند و چه بسا تازگی و طراوت آنها به مراتب بیش از بسیاری تولیدات کتاب کودک امروز احساس میشود.
مجموعه کامل کتابهای طلایی را از اینجا دانلود کنید
http://koodaki.forumotion.com/t152-topic
در سال ۱۳۹۰ خبرهای آمد که :واحد کودک و نوجوان انتشارات امیرکبیر در نظر دارد کتابهای قدیمی و خاطرهبرانگیز حوزهی بچهها را دوباره چاپ کند.
البته امیدواریم لااقل این کتابها را دیگر حک و اصلاح سازنده نکنند!
34 نظر
شاد
دستتان واقعا درد نکند. من خیلی در اینترنت دنبال مطلب درباره ی کتاب های طلائی گشتم تا به این مطلب رسیدم. خیلی شادمان کردید.
بی نهایت سپاس گزارم. بی نهایـــــــــــــــــــــــت…………………………
رویا
دستتان درد نکند. از سری کتابهاب علم برای کودکان و نوجوانان هم چیزی یافت نمی شود. دیروز یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برای پایان نامه اش از این کتابها استفاده کرده بود که که من با دیدن آن کلی خاطره برایم زنده شد و کلی تعجب کردم که من که قبل از انقلاب از آنها استفاده کرده بودم در باره گوگل و کامپیوتر در آن توضیح داده شده بود شاید آن موقع چیزی سر درنیاورده باشم ولی حالا به خودم افتخار کردم که چنین کتابهایی را مطالعه کرده ام نه مثل دانشجویان بی سواد این زمان که موقع گرفتن لیسانس هنوز حروف الفبا را به ترتیب نمی توانند بگویند.
عباس مهری اردستانی
بغض و آه و اشک مجال هیچ سخنی به من نمی دهد. تنها باید گفت افسوس از این همه مظلومیت برای جاودان کتاب های طلائی که مرا در دومین نیمه از دهه پنجاه کتابخوان کرد آن هم به لطف انتشارات امیر کبیر .هنوز هم از آن گنجینه ی با ارزش ده دوازده تائی دارم و آنها را برای تنها فرزندم مانند جان نگهداری می کنم. آرزوهای بزرگ, بازمانده ی سرخپوستان, آرتور شاه و دلاوران میزگرد و …
دکتر آناهیتا خدابخشی
وقتی سال ۱۳۵۷ انقلاب شد ۳ ساله بودم و دست تقدیر من و خانواده ام را برای زندگی رهسپار دیر دیگری کرد، دمخور و عشق من و خواهر و بردار بزگترم کتابهای طلایی بود. عشقم به آن روزها و خاطرات را مدیون داستانهای این مجموعه کتابها هستم.
دست همه آنهایی که برای زنده نگه داشتن خاطراتمان تلاش می کنند، درد نکند.
ناشناس
به زودی خبرهای بسیار خوبی درباره ی کتابهای طلایی خواهید شنید…. منتظر باشید.
فرهاد47ساله کارمند شهربوشهر
ازسال طالعه کتابهای طلایی ازسال ۵۲ یعنی ۹سالگی شروع شد باکتابهای طلایی اشناشدم ۳۰جلدکتاب بخش زیادی ازخاطرات دوران کودکیم درابادان راپرکرده بود.هرچند همه کتابهادرزمان جنگ تحمیلی ازبین رفت اماشمایکباردیگر
خاطرات شیرین کودکی رابرایم زنده کردید.دیدن عکس کتاب درسایت واقعا برایم لذت بخش بودبه امیداحیا مجدد این اثر دوست داشتنی و مفید.
متشکرم
حسين دبيري
من تقریبا نیمی از از کتابها رو دارم. اول برای برادرم اونها رو خریدن و من می خوندمشون. الان اگر کسی مجموعشو برای فروش داره کامنت بذاره .
فرزانه
منونم که این اطلاعات و گذاشتین خیلی وقت بود دنبال مطلبی در این مورد میگشتم نمی دونستم انتشارات الان اسمش چی شده واقعن دلم میخاد چند جلد از این کتابها رو داشته باشم چون اون موقع بچه بودم و بعد از خوندن نتونستم خوب نگهداریشون کنم واقعن یاد اون کتابها و عالم بچگی اشکم و در میاره . کاش انتشارات امیر کبیر دوباره با همون سبک وهمون نام این کتاب هارو دوباره چاپ کنه مطمئن باشه بیشتر از اونکه فکر میکنه خریدار پیدا میکنه البته
حسین میمی
سلام یادش بخیر من همیشه کتابهای طلایی رو با پدر و یا ماردم میخریدم چه کتابهای نازنینی بودن واقعا یادش بخیر اگه باز هم پیدا بگنم حتما میخونم
محمدهوشنگی
باسلام امروزداشتم خاطرات دوران کودکی رو درباره کتابهای بی نظیر طلایی برای همکارانم تعریف میکردم.متاسفانه به دلیل هدیه دادن این کتابها در دوران جوانی به بچه های فامیل این گنجینه ارزشمند رو از دست دادم والان در بدر بدنبال سری کتابها میگردم تا به فرزندم هدیه کنم وبرای اون هم خاطرات زیبایی رو در کودکیش بجا بذارم شاید باور نکنین ولی من بیش از هشتاد کتاب از این مجموعه رو در دوران کودکی مطالعه کردم وتاثیر زیادی در شکل گیری افکارم داشتن.
امیدوارم که مجدداتجدیدچاپ بشن تا همه بتونن از مطالعه این کتابها لذت ببرن.
مهسا
سلام من اسم کتابهای طلایی رو از استادم شنیدم.خیلی دوست دارم کتابشو مطالعه کنم اما نمیدونم از کجا باید این کتاب جالبو خاطره انگیزو پیدا کنم:(
………………………………………….
این سری کتابها تجدید چاپ نشده، تنها می توانید از کتاب کهنه فروش ها خریداری کرده (درصورتی که داشته باشند) و یا برخی از آنها را در اینترنت دانلود کنید.
مد و مه
نسرین
من متولد سال ۳۹ هستم چند وقتی است که باکودک درونم در کنکاش گذشته. که کجا بودیم وبه کجا رسیدیم وامروزبه فکر این افتادم که حداقل از ان دوران هدیه ای به نوه هایم داده وبه انها بگویم ما از اسب افتاده هستیم نه از نسل افتاده وروزی می رسد که دوباره سوار بر اسب مراد شویم. منهم امیدوارم حداقل این کتابها را به عنوان یاد دوران قشنگ گذشته دانلود کنم وبه کودکان این دوره هدیه کرده تا انها هم از کتابهای طلایی زمان ما لذت ببرند.
رضا
سلام یادش بخیر جادوگر شهر زمرد-جک غول کش – سه تفنگدار ….
کویم اخوان
بارها پیش آمده به نام رمان بزرگی، یا فیلم با شکوهی برخورد کنم و در کمال شگفتی دریابم آن را خواندهام در حالی که مطمئن بودم نسخه اصلی آن را هرگز ندیدهام!یا مثلا اطلاعاتم در مورد کشف آمریکا از کجا آمده؟ و بعد ها متوجه شدهام در کودکی خلاصه بسیار مفیدی از آن را در کتابهای طلایی خواندهام! امیدوارم متخصصی پیدا شود و هنر خلاصه نویسی این کتابهای گرانبها را به تحقیق نشیند. بعضی از کتابهایی که در این مجموعه منتشر شده هرگز اقبال ترجمه کامل را نیافتهاند و یا با سالها تاخیر مورد توجه ناشران و مترجمان قرارگرفتهاند. مانند “آخرین باز مانده سرخپوستان(=آخرین موهیکان)” ، “لورنا دون” ، “اسپارتاکوس” ، “امیر ارسلان نامدار” ، …تا جاییکه یادم مانده سری کتابهای “گردونه تاریخ” هم که زندگی و مشاهیر تاریخ غرب را برای نوجوانان بازگو میکرد هم از انتشارات امیرکبیر بود؟ اگر هم نبوده فرقی نمیکند “امیرکبیر” در فرهنگ ما نام بزرگی بود که به سرنوشت امیرکبیر دچار شد!
آشنا
سلام. چقدر خوشحال شدم که خاطرات دوران کودکی ام یک بار دیگر زنده شد. من با کتابهای طلایی انس و الفتی خاص داشتم.از دیدن تصویر کتابهای طلایی چقدر ذوق کردم. به قول استاد افتخاری : ای دریغا برنگردد کودکی
فرشيد
سلام.
باید به همه این خبر رو بدم که تمام ۸۶ جلد کتاب طلائی که همه ازش خاطرات فراوانی داریم به همت آقای پوریا-کیانوش جمع اوری و توی سایت قابل دانلود کرده که از این بابت باید همگی ممنون ایشان باشیم.
اینم لینکش :
http://koodaki.forumotion.com/t152-topic
من که وافعا دعاش کردم
الهه
سلام
وقتی بچه بودم کتاب “پری دریایی” رو مادرم بهم داد اما جلد نداشت و من نمی دونستم جزو کتابهای طلایی انتشارات امیرکبیر هست.
حالا خیلی خوشحالم که تونستم پیداشون کنم
از تون متشکرم.
و همینطور از فرشید به خاطر لینک عالیش
جمشید
خدا خیرتون بده
yas
بخندم یابگریم بر روزگار خوش کودکی.ممنون ازمطلب خواندنی وجالبی که قرار دادین.
مریم
بچه که بودم همیشه کتابفروش محله مون صدام میکرد مریم جون بیا کتابهای طلایی جلد جدیدش اومد ۲۵جلد رو داشتم یادش بخیر چه خوب بود میتونستم دوباره دانلودش کنم یا بخرم برای پسرم
…………………………………..
سلام
اگر جستجو کنید می توانید لینک دانلود آنها را در فضای مجازی پیدا کنید…
مریم
ببخشید بجای دانلود نوشتم دهنلود
مهمد مهدی
بعضی ازکتاب های طلایی دارم اردک سحرامیز کفش بلورین فندق شکن پشه بینی دراز اولیس وغول یک چشم شاهزاده های پرنده سفید برفی وگل سرخ هایدی پری دریایی صندو پرنده ملانصردین پسرک بندنگشتی پسر پرنده شاهزاه موطلایی سلطان ریش بزی جادوگر شهر زمرد الیس درسرزمین عجایب جک غول کش شاهزادهطاووس ملکه زنبورها سنگ اسیاب سحرامیز دختر مهربان ستاره ها ارزوهای بزرگ فندک جادو
مهمد مهدی
من عاشق داستان کفش بلورین هستم
مهمد
کتاب های طلایی راخیلی دوست دارم البته بعضی از کتاب های طلایی رادارم سفید برفی وگل سرخ کفش بلوری پری دریایی الیس درسرزمین عجایب سلطان ریش بزی جادوگر شهر زمرد فندوق شکن
خورشيد
منم خیلی دوست دارم سری کامل این کتابها رو داشته باشم چون به اون علاقه دارم بخاطر تجدید دوران کودکییم.
لاله
چرا کتاب های طلایی تجدید چاپ نمیشوند.
قمر
من از کتاب های طلایی خوشم می اید. انهایی که دوست دارم….کفش بلورین پری دریایی سفید برفی وگل سرخ الیس در سرزمین عجایب سلطان ریش بزی شازاده خانم طاووس شازاده های پرنده صندوق پرنده پسر پرنده هرکول فندوق شکن پشه بینی رازجادوگر شهر زمرد دختر مهربان ستاره هاملانصردین پسرک بندنگشتی تام سایر ارزو های بزرگ شازاده موطلایی فندک جادو سه تفنگ دار دیوی کاپر فیلد بانوی چراغ به دست جک غول کش اردک سحرامیز ملکه زنبور سنباد بحری سنگ اسیاب سرامیز لرنادون
ایاز
من در ان زمان که کتاب های طلایی بود.۸۶جلدش داشتم
ایاز
مادرم کتاب های طلایی راخوانده.امامن نخواندمشان. انهایی که خانده بود…..کفش بلورین سفید برفی وگل سرخ پری دریایی سلطان ریش بزی الیس درسرزمین عجایب شازاده خانم طاووس شازاده های پرنده جادوگر شهر زمرد ملانصردین دختر مهربان ستاره هاهرکول امیر ارسلام نامدار بانوی چاغ به دست دن کیشوت ادمک چوبی بازماند سرخ بوستان سنگ اسیاب سحرامیزا ارزوهای بزرگ فندک جادو پسرک بندنگشتی صندوق پرنده سفر های گالیور سفر های مارکوپولواولیس وغول یک چشم فندوق شکن پشه بینی درازسنباد بحری اردک سحرامیز اردک سحرامیزهایدی دیوید کاپرفیلد شازاده مو طلایی اسپار تاگوس
لیزا
کتاب های طلایی رادوست دارم
نلى
سلام دوستان
کسی مجموعه این کتابها رو داره که بخواد بفروشه؟
فرخ
ممنونم.
دستتون درد نکنه،
همه رو دانلود کردم. اونهایی هم که بصورت فایل عکس بودن با کیفیت عالی به فرمت PDF تغییر دادم که بتونم راحتتر بخونم.
این کتابها پیش از تولد من منتشر شدن ولی من چندتایی رو داشتم و همیشه دلم میخواست بقیه کتابهایی که پشت جلد نوشته رو تهیه کنم و بخونم…
خیلی ممنون.
سياوش
سلام دوستان من این کتابهارو برای پسرم می خوام کسی هست که بتونه کمک کنه؟
silogh@gmail.com
ادیب
انقلاب که شد یازده ساله بودم وکتابخوان. آن موقع سری کتاب هایی بود به نام ( کتاب های طلایی).خیلی عالی. بعدها کتاب های سری ( به من بگو چرا) آمد که ارزشمند بودند و همچنین (قصه های خوب برای یچه های خوب)