این مقاله را به اشتراک بگذارید
*
حیف از فیلم دست تنها که نگذاشتند مسعود کیمیایی آن رابسازد!
سعید راد معتقد است: اگر فیلم «دست تنها» مسعود کیمیایی ساخته میشد امسال در جشنواره فیلم فجر جایزهای برای کسی نمیماند.
این بازیگر سینما، با اظهار تاسف از اینکه شرایط ساخت فیلم «دست تنها» فراهم نشد، اظهار کرد: بعد از گذشت سی سال از ساخت فیلم «خط قرمز» خوشحال بودم، فرصتی فراهم شده است و میتوانم دوباره با مسعود کیمیایی کار کنم. این فیلم میتوانست یادگاری خوبی برایم باشد اما متاسفانه در حالی که به اعتقاد من مشکلی نداشت با عنوان این که سیاهنمایی است اجازه ساخت ندادند.
وی افزود: متاسفانه ما سینمایی میخواهیم که بسیاری از نمونههای آن را در فجر دیدیم. گروه تئاتری بخواهند به خارج از کشور بروند اما پدر یکی از آنها اجازه ندهد و این میشود موضوع فیلم و یا فیلم دیگری که دختری به خاطر سفتههای پاره شده به زندان افتاده بود.
این بازیگر همچنین با اشاره به فیلم «چمران» ابراهیم حاتمیکیا گفت: این فیلم هم اگر به جشنواره میرسید قطعا جزو آثار موفق این دوره بود. من حدود ۴۵ دقیقه در این فیلم بازی دارم و نقش سرلشکر فلاحی را بازی کردم و حضور در این کار در رزومه کاریام بسیار مهم است.
راد درباره فعالیت آیندهاش به ایسنا گفت: قرار است در مجموعه «هنگام بیداری» به کارگردانی محمدحسین لطیفی که یک کار فاخر و عظیم تاریخی است، بازی کنم که این اولین حضور محوریام در تلویزیون محسوب میشود.
وی ادامه داد: در این مجموعه نقش پیچیده و زیبایی دارم که قرار است تصویربرداری اوایل تیر ماه در شهرک دفاع مقدس و دکور عظیمی که از بوشهر در آنجا ساخته میشود، آغاز شود و حدود دو سال ادامه داشته باشد.
این بازیگر به پیشنهادات دیگرش اشاره کرد و گفت: طرح سریال دیگری از سوی بچههای مشهد با مدیریت جمال شورجه درباره جنگ تحمیلی پیشنهاد شده که هنوز جواب قطعی ندادم و همچنین فیلم سینمایی که از شش ماه جلوتر سراغ من آمدند و آن هم کار خوبی است، امیدوارم در تایمهای وسط سریال لطیفی بتوانم کار کنم.
*
خرس نقره جشنواره برلین به جعفر پناهی رسید
جشنواره بینالمللی فیلم برلین با اعطای جایزه بهترین فیلمنامه به کارگردان ایرانی به کار خود پایان داد.مراسم اختتامیه شصتوسومین دوره جشنواره برلین شب گذشته (شنبه) برگزار شد و فیلم رومانیایی «ژست کودک» به کارگردانی «کالین پیتونتز» جایزه خرس طلای بهترین فیلم را از آن خود کرد.
داستان فیلم «ژست کودک» با بازی «لومینیتا چئورگوی» درباره رابطه یک مادر و فرزند است. این فیلم همچنین موفق شد جایزه فیپرشی را از انجمن بینالمللی منتقدین فیلم در بخش فیلمهای رقابتی از آن خود کند.فیلم «پرده بسته»، جدیدترین ساخته جعفر پناهی که از نامزدهای خرس طلا بود، جایزه بهترین فیلمنامه را از برلیناله ۲۰۱۳ به دست آورد. پناهی پیش از این در سال ۲۰۰۶ با فیلم «آفساید» خرس نقرهای جایزه بزرگ هیات داوران را از جشنواره برلین گرفته بود.
«پرده بسته» یک اثر داستانی و تجربی پس از مستند «این یک فیلم نیست» از پناهی محسوب میشود و بیشتر روایت فیلم در ویلایی در کنار دریا رقم میخورد. فیلم ماجرای یک مرد نویسنده (کامبوزیا پرتوی) است که با خروج از شهر، به ویلایش در شمال پناه میبرد و پس از ورود به ویلا، پردهها را میکشد و ارتباط خود را با دنیای بیرون قطع میکند. در حالی که به دنبال آن یک مرد و زن جوان که در حال فرار از دست پلیس هستند، ناگهان وارد خانه میشوند.
به گزارش اسکرین دیلی، فیلم «اپیزودی از زندگی آیرون پیکر» به کارگردانی «دنیس تانویچ» موفق به کسب خرس نقرهای جایزه ویژه هیات داوران از شصتوسومین دوره جشنواره برلین شد.
خرس نقرهای بهترین کارگردانی نیز به «دیوید گوردن گرین» برای فیلم «شاهزاده اولانش» تعلق گرفت.در بخش بازیگری، جایزه خرس نقرهای بهترین بازیگر زن به «پائولینا گارسیا» برای نقشآفرینی در فیلم «گلوریا» به کارگردانی «سباستین للیو» و جایزه بهترین بازیگر مرد به «نظیف موژیک» برای بازی در فیلم «اپیزودی از زندگی آیرون پیکر» ساخته «دنیس تانویچ» رسید. همچنین جایزه بهترین فیلم اول جشنواره برلین همراه با جایزه نقدی ۵۰ هزار یورویی به «راکت» ساخته «کیم موردانت» رسید.
جایزه کلیسای جهانی جشنواره برلین که به بهترین فیلم معنوی جشنواره تعلق میگیرد در بخش رقابتی به «گلوریا» (سباستین للیو)، در بخش پانوراما به «عمل کشتن» (جاشوا اپنهمیر) و در بخش فروم به «دایرهها» (سودن گلوبویچ) رسید.
از دیگر جوایزه اعطایی جشنواره برلین میتوان به جایزه سینمای اروپا برای «دایره شکسته» (فلیکس ون گرونینگن) و جایزه شبکه توسعه سینمای آسیا (نتپک) به فیلم «وقتی تو را دیدم» ساخته «آنماری ژاسیر» اشاره کرد. ایسنا
*
مراسم قرعه کشی اولین سری جوایز سریال «ویلای من» برگزار شد!
مراسم قرعه کشی اولین سری جوایز سریال «ویلای من» با حضور مهران مدیری تهیه کننده و کارگردان جمعی از بازیگران و عوامل سینما و همچنین نمایندگان رسانه جمعی در هتل آزادی تهران توسط موسسه گلرنگ رسانه برگزار شد.
مهران مدیری تهیه کننده و کارگردان مجموعه «ویلای من» با اشاره به سابقه فعالیت خود در شبکه نمایش خانگی، گفت: با توجه به تجربه گذشته امروز حضور در شبکه نمایش خانگی بسیار سخت و سختتر شده است. این تجربه برای من همراه با خاطرات تلخ و شیرین بود اما امروز بسیار خوشحالم که باز هم در اینجا هستم.
وی ادامه داد: ما امروز اینجاییم و قصد داریم به وعدههای خود عمل کنیم، حتی ویلاهایی که قرار است جایزه شود خریداری شده است.
مدیری با تاکید بر لزوم توجه مخاطبان در شبکه نمایش خانگی، گفت: اعتماد سازی بسیار سخت است و این که ذهنیت مخدوش گروهی از مخاطبان را بتوانیم پاک و اصلاح کنیم سخت است اما ما به دنبال آن هستیم که به وعدههای خود عمل کنیم و در این راه موفق شدیم.
در این مراسم جوایزی شامل یک ویلا، یک جایزه ۱۰ میلیون تومانی، ۴ جایزه ۵۰۰ هزار تومانی و ۱۴ جایزه ۲۰۰ هزار تومانی قرعه کشی شد و برندگان آن معرفی شدند.
در این مراسم هنرمندانی همچون سیامک انصاری، کمند امیر سلیمانی، امیر مهدی ژوله، بهرام عظیمی، خشایار الوند، برزو ارجمند، داریوش بابایان و جمعی زیادی از بازیگران و عوامل سریال ویلای من حضور داشتند. گفتنی ست با وجود درخواست مهران مدیری برای دانلود نکردن این سریال (همچون قهوه تلخ) بازار دانلود آن در فضای مجازی داغ است اما با وجود این سازندگان مجموعه از فروش آن راضی هستند و می کوشند با اعتماد سازی بازار فروش آن را رونق بیشتری هم بدهند.
*
نه براد پیت به دیوید فینچر!
سال گذشته در خبرها آمده بود که براد پیت میخواهد برای چهارمین بار با دیوید فینچر در اقتباس جدید او از کتاب مشهور ژول ورن «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» همکاری کند. اما امروز خبری منتشر شد که گویا براد پیت نمیخواهد در این فیلم نقش آفرینی کند.
امروز سایت« پلی لیست» گزارش داد براد پیت توافق اولیه را انجام داده بود اما ماه گذشته به طور رسمی این نقش را رد کرد. کمپانی دیسنی تصمیم دارد این فیلم را در استرالیا فیلمبرداری کند. این نخستین تجربه دیوید فینچر در فرمت فیلمبرداری به صورت سه بعدی خواهد بود. پیش بینی شده که هفتاد درصد از صحنههای فیلم با کمک جلوههای ویزه کامپیوتری ساخته شود. سینمای ما
*
شمقدری: اسکار فرهادی به دستور احمدی تژاد و لابی ما به جدایی نادر از سیمین داده شد!
جواد شمقدری ریس سازمان سینمایی، طی اظهاراتی جالب توجه و البته عجیب اسکار گرفتن فرهادی را نه نه نتیجه هنر او که نتیجه دستور احمدی نژاد و لابی خودش عنوان کرد! شمقدری در بخشی از این گفتگو، بدون توجه و اشاره به این نکته که شخص وی زمانی دستور توقیف فیلم «جدایی نادر از سیمین» آنهم در میانه فیلمبرداریاش را صادر کرده بود؛ که باعث شد این پروژه حتی تا پای منحل شدن پیش برود و در عین حال در بیانیه ای اصغر فرهادی را “جاهل” نامید؛ عنوان میکند که کسب جایزه اسکار توسط فیلم «جدایی نادر از سیمین» با طراحی و لابیگری ما صورت گرفته است.
حرفهای جالب شمقدری: در رابطه با اسکار هم چندبار گفتهام زمانی که قرار بود مسئولیت سینمایی آن زمان را برعهده بگیرم از آقای احمدینژاد پرسیدم اگر بخواهید در یک جمله من را نصیحت کنید چه میگویید ایشان گفتند برو سینمای ایران را بینالمللی کن و من گفتم اولین گام این است که اسکار بگیریم و او گفت خوب اینکار را انجام بده و این اتفاق افتاد. خیلیها در این سی سال تلاش کردند اسکار بگیرند اما موفق نشدند اما الان شد. آن سال که «جدایی نادر از سیمین» جایزه اسکار را گرفت میشد فیلم دیگری به جشنواره جهانی برود و اسکار نگیرد و «جدایی نادر از سیمین» میتوانست در فجر انتخاب نشود و اگر انتخاب میشد میتوانست جایزه نگیرد. اینها یک برنامهریزی بوده است. وقتی شما در عرصه بینالمللی میروی و میخواهی جایزه بگیری قطعا نمیتوانی با شاخصهای خودت عمل کنی و طبیعی است که بتوانی با شاخصهای آنها عمل کنی اما برای ما این مهم بود که با شاخصهای آنها عمل کنیم اما منافع ملی ما را زیر سوال نبریم. در فرآیندی فیلمی انتخاب شد رفت و حمایت شد. برنامهریزی شد اما بعضیها منکر هستند و میگویند برنامهریزی شده نبود، تصادفی بود. آنها ممکن است خلقت و هستی را هم تصادف بدانند البته آنها در خیالات خودشان سیر میکنند. بیایند ببینند در کجا میتوان در راستای خلقت تصادفی کار کرد و به جایی رسید. ممکن است بر حسب تصادف به تنایج اولیه برسید اما یک قله را هدف گرفتن و به آنجا رسیدن هیچ وقت بر حسب تصادف اتفاق نمیافتد. و ما طراحی کردیم و حتی لابیگری کردیم تا این اتفاق بیفتد و برای همه ایرانیان مهم بود که یک فیلم ایرانی اسکار بگیرد. فیلمساز برای ما مهم نبود بلکه مهم این بود که فیلم از سینمای ایران جایزه بگیرد.
*
عباس کیارستمی و فیلم تازه اش مثل یک عاشق
کارگردان ایرانی برندهی نخل طلا در گفتوگو با یک رسانه آمریکایی برای اولینبار اذعان کرد، فیلم جدیدش «مثل یک عاشق» را ۱۷ سال قبل قصد داشته بسازد که به دلایل مختلف به تعویق افتاد.
کیارستمی که جدیدترین ساختهاش «مثل یک عاشق» بر پرده سینماهای جهان در حال اکران است، در گفتوگو با «کاترین بروکس»، خبرنگار وبسایت «هافینگتن پست» درباره موانع پیش رویش برای ساخت فیلم در خارج از ایران گفت: برخی جزئیات بودند که چندان مهم به نظر نمیرسیدند و آنگونه که تصور میکردم قبل از آمدن به ژاپن برای ساخت فیلم قابل توجه نبودند، اما باید آنها را میپذیرفتم.
وی افزود: یکی از موارد جالب درباره صدای فیلم زمانی بود که در ایران، من در فیلمنامه نوشتم که در یکی از صحنهها ما صدای دزدگیر خودرو در خیابان میشنویم. اما وقتی عوامل ژاپنی فلیم زمان فیلمبرداری در توکیو صدا را شنیدند، با تعجب پرسیدند که این صدا چیست؟ و ما در پاسخ به آنها گفتیم که این صدای دزدگیر خودرو است. اما آنها نمیدانستند که این چیست! چون در ژاپن خودرویی سرقت نمیشود که نیار به آن باشد.
کیارستمی در ادامه افزود: نمونه دیگر از این اتفاقات زمانی بود که آکیکو (شخصیت اصلی فیلم) صدمه میبیند و پیرمرد شروع به مداوای او میکند. من از او خواستم که صورت آکیکو را در دستش بگیرد یا موهایش را لمس کند. اما پیرمرد گفت که هرگز این کار را نخواهد کرد و به عنوان یک ژاپنی، صورت دختر جوانی را لمس نمیکند. ما ۳ برداشت از این صحنه گرفتیم، اما او هربار از این کار امتناع ورزید. پس من به عنوان یک خارجی باید میپذیرفتم یک مرد ژاپنی این کار را انجام نخواهد داد. برای اینکه به رسومها و فرهنگ ژاپن وفادار بمانم، باید بعضی چیزها را میپذیرفتم.
وی درباره اینکه پس با توجه به این موارد، فیلمنامه طی سالها تغییر کرده است گفت: بله؛ در واقع جزئیات خیلی مهمی بودند که این فیلم را مدت ۱۷ سال به تعویق انداخت. چرا که من در نظر داشتم که این فیلم را مدتها قبل مقابل دوربین ببرم، اما مجبور بودم به خاطر ویژگیهای فرهنگ ژاپن پروژه را رها کنم.
خالق «طعم گیلاس» در ادامه گفت: همیشه یک صحنه بود که نقطه اصلی و محوریت داستان بود و آن زمانی بود که «آکیکو» در حالیکه به حرفها و نصیحتهای مادربزرگش را میشنید، او را از دوردست میدید. من میخواستم که این صحنه در یک میدان دایرهای و فقط در یک نما گرفته شود؛ به شکل غیرمستقیم؛ طوری که مادربزرگ در وسط میدان قرار بگیرد، اما عوامل ژاپنی فیلم به من گفتند که در ژاپن هیچ میدان دایرهای شکلی وجود ندارد. بنابراین گرفتن این صحنه غیرممکن به نظر میرسید و پذیرفتم که این سکانس را نگیرم و به جایش در یک میدان معمولی و در نماهای متفاوت فیلمبرداری کنم. نزدیک بود به خاطر این صحنه کل فیلم متوقف شود.
کیارستمی درباره این ویژگی منحصر به فرد در فیلمهایش که همواره بحث حرکت و جنبش در آثارش نمایان بوده (به شکل راه رفتن یک نفر به دور ساختمان یا رانندگی در یک خیابان شلوغ) گفت: بله، به عقیده من زندگی توالی از حرکت و سکون است و اگر میخواهید که فیلمتان به زندگی وفادار باشد، باید این ویژگیها را داشته باشد.
کارگردان ایرانی برنده نخل طلا درباره فعالیتهای هنری که غیر از فیلمسازی دارد گفت: زمانی که وارد این اتاق شدم و صفحات روی جلد نشریه نیویورکر را بر روی دیوار دیدم، به یاد زمانی افتادم که از من خواسته شد تا طرح جلد مجله متعلق به «فرانسیس فورد کوپولا» (All – story) را طراحی کنم. آنها از هنرمندان مختلفی خواستند تا این کار را انجام دهند و برای یک شماره نیز من طراحی این مجله را برعهده داشتم. در واقع هیچ روز یا هفتهای نیست که من بر روی عکاسی و یا کارهای گرافیکی کار نکنم. این کار هر روز من است. میتوانم بگویم که سینما حرفهی من است، اما تفریح واقعی من که بیشتر وقتم را به آن اختصاص میدهم، عکاسی و هنرهای بصری است.
کیارستمی در پایان در پاسخ به اینکه آیا در مصاحبههایش هرگز پرسشی بوده که دوست داشته از وی بپرسند تا به آن جواب دهد گفت: نه، اما پرسشهایی بوده که دوست داشتم هیچ وقت از من نپرسند. چون احساس میکنم من را در مقام یک سیاستمدار و سخنگو، و نه به عنوان یک فیلمساز قرار میدهند و این برای من بسیار آزار دهنده است. ایسنا