این مقاله را به اشتراک بگذارید
بیتابی بیتا تازه ترین ساخته مهرداد فرید این روزها روی پرده اکران است، آن هم در یک از فصول نسبتا خوب، یعنی زمانی که انتخابات تمام شده، ریاست جمهوری منتخب مردم برگزیده شده، تکلیف تیم ملی هم در مسابقات انتخابی جام جهانی برزیل مشخص شده و همچنین امتحانات دانشگاه ها و مدارس هم تمام شده. خلاصه بعد از چند روزی جشن و سرور مردمی، احوال همه با امید به آینده ای که قرار است به پاره ای از مشکلات حاد معیشتی شان پایان دهد یا لااقل مرهمی بر مشکلات بسیار آنها نهد، خوب است. اگر چه چند روزی از اکران فیلم مصادف با اتفاقات بالا بود و فروش فیلم چندان چنگی به دل نمیزد.
از طرفی فیلم پر سرو صدا و تحسین شده اصغر فرهادی که در فرانسه ساخته شده و در جشنواره کن با ستایش زیادی همراه بود، سرانجام روی پرده رفته و این یعنی رونق نسبی برای سینماها، هر چند برخی معتقدند از این موفقیتی در انتظار گذشته است و کم و بیش شروع هم شده نه تنها چیزی نصیب دیگر فیلمها نمیشود که چه بسا استقبال از «گذشته» و قیاس آن با دیگر فیلمها به ضرر آنها تمام شده و تاثیر معکوس هم روی فروش این فیلمها گذشته باشد.
به هر روی مهرداد فرید او پیش از بیتابی بیتا بی تابی بیتا ،فیلم های “ارامش در میان مردگان”(۱۳۸۴) ، “همخانه”(۱۳۸۶) ، “از ما بهترون”(۱۳۸۸) و “زن ها شگفت انگیزند”(۱۳۸۹) را پیش روی مخاطبان گذاشته است و این فیلم کار پنجم او محسوب می شود. مهرداد فرید یک دوره فعالیت روزنامه نگارانه را نیز در حوزه سینما پشت سر گذاشته است؛ هرچند او در میان منتقدان سینمایی چندان به عنوان چهره ای شناخته شده و صاحب اعتبار شناخته نشد، اما همکاری او با روزنامه سلام که در زمان خود روزنامه ای دارای مخاطب و اعتبار بود کم و بیش دریاد برخی از علاقمندان نوشتار سینمایی مانده است.شکست تجاری فیلم های او در ابتدای فعالیت سینمایی اش که به قیمت اعتنای منتقدان نظرات مثبت آنها نیز نبود، باعث شد فرید در ادامه راه به از ما بهترون و البته سینمای تجاری برسد و حکم بر فرشته بودن زنها بدهد! در سالهای اخیر نیز او کوشیده روی خط میانه حرکت کند، یعنی هم هوای مخاطبان فیلم را داشته باشد و هم اینکه جدیت فیلم را فدای این مسئله نکند که متاسفانه چندان توفیقی نیز در این زمینه نصیب او نشده است. با این حال غیر منصفانه است که با بی اعتنایی کامل از کنار همه آثار این فیلمساز گذشته شود. فیلمسازی که می خواهد فیلم خوب بسازد اما…./ نیره رحمانی (مد و مه)
***
فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» به کارگردانی مهرداد فرید محصول سال ۱۳۹۰ پس از نمایش در پردیس سینمایی رازی نقد میشود.
مهرداد فرید(کارگردان)، الهه حصاری ،حامدبهداد (بازیگر) و جواد طوسی (منتقد سینما) در چهل و چهارمین نشست باشگاه فیلم فرهنگ سرای رازی روز چهارشنبه ۵ تیرماه از ساعت ۱۸ به نقد و بررسی فیلم سینمایی «بی تابی بیتا» مینشینند.
براساس این گزارش، درخلاصه داستان این فیلم آمده است: «بیتا» دختر جوانی است که به تازگی در مطب دندانپزشکی به عنوان منشی، مشغول به کارشده است. همه چیز وفق مراد اوست تا این که برخی بیماران به اوتهمتهای ناروایی میزنند و«امیر»که به عنوان دستیار دندانپزشک دل به بیتا بسته نمیتواند این تهمتها را تحمل کند و …
حامد بهداد، الهه حصاری، فریبا کوثری، مجید مشیری، ذبیح افشار، نگار حسن زاده، شیوا خنیاگر، مانا عمویی، بهزاد جعفری، بهزاد اشکان، علیرضا احتسابی، اعظم حکانی،امان رحیمی، عصمت الملوک قجر، غلامرضا عسکری، مجید نجاتی، سارا فتحی، سعید بالاخانی، لاله حمزه پور، سهیلافلاح پور، مژده لباسچی، رضا خرسندی فر،پریا طاهری، سارینا فولادشکن بازیگران این فیلم هستند.
علاقمندان به هنرهفتم برای تماشای رایگان فیلم یا عضویت در این باشگاه میتوانند به نشانی میدان رازی، خیابان هلال احمر، پردیس سینمایی رازی مراجعه کنند.
***
دست آخر بشنوید از خود فرید که به فروش فیلمش امیدوار است:
کارگردان فیلم سینمایی بیتابی بیتا در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به تبلیغات خوب این فیلم توانست به فروش معمولی دست یابد اما آنچنان که باید نتوانست توقعات ما را برآورده کند.چند اتفاق همچون برگزاری انتخابات و مسابقهی فوتبال و برگزاری کنکور سراسری در چند روز آینده فروش این فیلم را با مشکل مواجه کرده که امیدوارم از روز جمعه به بعد بهتر شود.
وی ادامه داد: با توجه به همکاری خوب من و افراد گروه از این فیلم راضی هستم،اما مشکلات در حین انجام کار همچون مشکلات اخذ پروانه ساخت و ایجاد وقفه در زمان اکران آن کمی ما را رنجاند.
وی خاطر نشان کرد: خودم که به عنوان یک تماشاگر معمولی در سالنهای سینما مینشستم از باز خورد و رضایت مخاطبان خوشحال میشدم و باز خورد آنها حکایت از رضایت آنها داشت.
مد و مه ششم تیر ۱۳۹۲