این مقاله را به اشتراک بگذارید
در پشتی کتاب آمده است : این کتاب میکوشد تا با استناد به آثار شش فیلسوف بزرگ راه حل هایی برای مشکلات روزمره ی ما ارائه کند. با خواندن این کتاب از ” سقراط” می آموزیم که عدم محبوبیت را نا دیده انگاریم ؛ ” سنکا ” به ما کمک می کند تا بر احساس یاس و نا امیدی غلبه کنیم؛ و ” اپیکور” بی پولی ما را چاره می کند. ” مونتنی” راهنمای مناسبی برای درمان نا کارایی ماست ؛ عشاق دلشکسته می توانند با خواندن آثار ” شوپنهاور” تسلی خاطر یابند ؛ و کسانی که در زندگی با سختی های زیادی روبرو هستند با ” نیچه” همذات پنداری خواهند کرد.
باید فکر کنیم که جای تفکر و فلسفه چقدر در زندگی انسان امروزی – افغانستانی- خالیست، میتوان با فلسفی اندیشیدن یک دنیا ترس و دلهره را خالی کرد ، جرات به چالش کشیدن وضعیت را پیدا کرد ، کتاب تسلی بخشی های فلسفه ، با دیدی موشکافانه و ظریف نوشته شده و به نکاتی توجه کرده است که ممکن است به راحتی هر کسی به آن توجهی نکند.
انسان سرشار از مشکلاتِ افغانستانی که هر ثانیه اش همراه با آه و درد است ، هر ثانیه اش همراه با بی ثباتیِ زندگی و مهاجرت است، با خواندن این کتاب میتواند به ثبات روحی دست پیدا کند ، همانطوری که در پشتی کتاب آمده است ، او می آموزد که عدم محبوبیتِ انسان ارزشی ندارد و نمیتوان به قضاوت دیگران نگاه کرد ، او می آموزد که بریاس و نا امیدی خود چطور غلبه کند. برای منی که درین کنج جهان، در فضای تاریک و لغزنده زندگی میکنم ، کتابی ازین جنس خیلی میتواند راهگشا باشد، میتواند به من این ذهنیت را بدهد که در همین کنجِ تاریکِ جهان، میشود چراغی را روشن کنیم و دست و پایی بزنیم، بلاخره تفکر نخشکیده است و میتوان با فکر کردن ریشه را تازه در آب نگاه داشت ، ریشه یی که پایمال حوادث شده و جز تاری از آن باقی نمانده است، این ریشه را میتوان با خواندن تازه نگاه داشت .
برای انسان افغانستانی ، فلسفه راهی به سوی آشتی با خود است ، انسانی که جز جنگ و خشونت چیزی را ندیده است ، با دعوت سقراط به آرامش به آرامی می رسد. آنگاه که سقراط جام شوکران را با طمانینه سر می کشد ، این خودش پیام آور مقابله و ایستاده گی در مقابل نا ملایمات زندگی است ، جنگ همچون جام شوکرانی در دست و در پیش چشم انسانیست که در این گوشه ی تاریک جهان زانو در بغل کرده و نشسته است.
آلن دو باتن با ظریف بینی خاص که در همه ی آثارش میتوان دید، درین کتاب سفری دارد به دنیای یونان باستان و سعی اش بر این است که انسان سراسر اضطراب امروزی را با انسان صبور دنیای کهن پیوند و آشتی دهد.
آلن دو باتن پیام فیلسوفان باستان را بوسیله ی این کتاب به ما میرساند ، که با بدن خود و کاستی هایی که داریم آشتی کنیم ، آنگاه که در عشق شکست می خوریم ، صبوری پیشه کنیم و با سختی هایی هر برهه ی زندگی، دست و پنجه نرم کنیم. او نه تنها پیام آور تسلی بخش فیلسوفان باستان است که سری به اندیشه ی فیلسوفان معاصر هم میزند.
به صورت کل ، نویسنده گان امروزی سعی می کنند با ادبیات کلاسیک ، با دنیای باستان و فلسفه اش و دنیای امروزی پیوندی صمیمی بر قرار کنند و انسان نا آرامی را که اسیر درد ، جنگ و روزمره گی است را به این وسیله آرامش ببخشند.