این مقاله را به اشتراک بگذارید
نکاتی درباره برف روی کاجها
یک-
واکنش نخست منتقدان در برابر نمایش فیلم «برف روی کاجها» چه بود؟ غافلگیری! از اینکه یک بازیگر، این فیلم سیاهوسفید رشکبرانگیز را بهعنوان فیلم اولش ساخته است. فیلمی در مورد یک مضمون دشوار و درونی. هوشمندی او در این است که برخلاف نمونههای مشابه در سینمای ایران، که در آنها بازیگر دست به ساخت فیلم زده، خود نقش اصلی را بازی نکرده است. اصراری هم در تغییر نقشها یا فیلمنامه به خرج نداده تا مثلا بهجای صابر ابر، خود در مقابل شخصیت اصلی زن فیلم قرار بگیرد و سبب تحول مهم در زندگی او شود. یادمان باشد در سینمای ایران بین قدیمیها محمدعلی فردین خود نقش اصلی فیلم پرفروش «سلطان قلبها» را به عهده داشت و بین بازیگران فعال امروز هم فرامرز قریبیان اصرار دارد در فیلمهایش، خود نقش اصلی را بازی کند: از فیلم اولش «جدال در تاسوکی» گرفته تا فیلم آخرش «گناهکاران» که هنوز روی پرده نرفته. سنت کارگردانی بازیگران در سینمای جهان از همان سالهای ابتدایی تاریخ سینما آغاز شد. طلایهداران این حرکت، بازیگران کمدیای مانند چالز اسپنسر چاپلین و باستر کیتون بودند.
بعدها سینمای ایتالیا با فیلمسازی کمدینهایی نظیر مائوریتسیو نیکتی، روبرتو بنینی، کارلو وردونه و نانی مورتی این حرکت را ادامه داد. در دهه هشتاد میلادی سوپراستارهای هالیوود مانند رابرت ردفورد، رابرت دونیرو و بهویژه کلینت ایستوود، فیلمهای قابلقبولی ساختند.
دو-
سینما هنر تصویر است و وقتی کارگردانی مضمونی درونی را برمیگزیند، خودخواسته کارش را سخت کرده. هنر هفتم مثل ادبیات قادر به بیان وضعیت پیچیده افراد از طریق کلمات نیست. نریشن یا گفتار روی فیلم هم در اینجا به کار نمیآید. پس فقط میماند روایت قصه از طریق تصاویر با ابزاری که نامش دوربین است و حداکثر قدرتش حرکت عمودی، حرکت افقی و رفتن بهعمق میدان است. زوم هم که مدتهاست برچیده شده و در سینما از گناهان کبیره محسوب میشود. در این شرایط، مفاهیمی مانند تنهایی یک زن، شکست و تردید او در انتخابی دشوار در زندگیاش را چگونه میتوان بهنمایش گذاشت؟ نمادها اینجا بیش از هرچیز به کار میآیند. سیاهوسفید بودن فیلم خود مفهوم مونوتون و بیحادثهبودن زندگی زن را میرساند. برف هم که خود نماد معصومیت است؛ معصومیتی که زن فکر میکند بعد از سالها زندگی مشترک، از دست رفته است و متاسفانه در زندگی زناشویی قابلبرگشت بهنظر نمیرسد. کاج در مقابل نماد تداوم و زندگی است. بههمریختگی خانه بیتردید نماد آشفتگی روح زن است و او وقتی خود را در مقابل تغییر چیدمان خانه قرار میدهد، قصد حفظ زندگی و خانواده خود را دارد. جالب اینکه کارگردان با وجود ایجاد بستر مناسب برای استفاده ابزاری از موسیقی برای تلطیف فضا – با توجه به شغل زن بهعنوان معلم موسیقی- موسیقی را بهحداقل رسانده و بهعمد فضا را خشک نشان داده. قصه و نحوه روایت فیلم هم ریتم آرامی دارد، بیحادثه است و دقیق نوشته شده. یادمان باشد پیمان معادی قبل از بازی در فیلم «درباره الی» و بهشهرت رسیدن بهعنوان بازیگر فیلمهای مهم سینمای ایران، فیلمنامهنویس بوده. و باز یادمان باشد که تئوری مولف و اعتباری که به کارگردان در مقابل سوپراستارها داد، وسوسه فیلمسازی را بیشتر به جان بازیگران انداخت!
سه-
برف روی کاجها فیلمیست دچار کجفهمی شده. طبق معمول در بررسی دولتی یک فیلم سینمایی، از منظری غیرهنری و بدون شناخت از سینما استفاده شده. در سالهایی که سینمای ایران با نمایش خیانت درپی جذب مخاطب است و در فیلمهایی مانند «زندگی خصوصی»، (محمدحسین فرحبخش) خیانت یک عمل لذتبخش است که باید با جزییات به نمایش درآید، برف روی کاجها فیلمی است در مذمت خیانت. فیلمی که تلخی و شکست ناشی از خیانت را به نمایش میگذارد و هرگز تصویر دلچسبی از آن را روی پرده منتقل نمیکند. فیلم اصلا درباره یک قربانی خیانت است. اگر هم زن در پایان فیلم از احساس تازهای در وجودش میگوید، بیش از هرچیز به زندگی بیروح خود با مرد خیانتکار اشاره دارد. او قراری برای ازدواج با مرد جوان نگذاشته و فیلم بهعمد در فصل کنسرت موسیقی، زن را تنها نشان میدهد. زن از ازدواجی میگوید که تاریخ مصرفش گذشته و ترکهای عمیقی برداشته. او برای رسیدن به این دانایی طبق معمول از مسیر رنج تا مرز فروپاشی خود پیش رفته و بهایش را پرداخته است. پس در بیان مشکل خانوادگی خود است که میگوید پس از سالها حس کرده دلش لرزیده. در مقابل، برف روی کاجها را میتوان فیلمی زنانه و تا حدی فمینیستی خواند. زنهای فیلم کاملا محق هستند و مردها گناهکار یا ضعیف: شوهر رویا از ترس خود را پنهان کرده و صابر ابر نیز نقش مردی را بازی میکند که بیدستوپابودن ویژگی بارز آن است!
چهار-
چهار-
وقتی یک بازیگر فیلم میسازد، معمولا فیلمش یک نقطه قوت مهم از پیشتعیینشده دارد: بازیگری! برف روی کاجها نیز بازیهای خوبی دارد. بهویژه در مورد بازیگر اصلیاش مهناز افشار که یک نقطه عطف در کارش محسوب میشود. پیش از این فیلم، مهناز افشار را بهعنوان بازیگر بخشی از سینمای ایران موسوم به سینمای بدنه یا تجاری میشناختیم. اما حالا او بازیگر توانای سینمای متفاوت یا هنری است. تواناییهای او حالا به اثبات رسیده. برخلاف فیلمهای قبلیاش، او در برف روی کاجها نه با صدای زیرش فریاد میزند و نه میمیک چهرهاش را اغراقآمیز تغییر میدهد. کار او پیچیدهتر از اینهاست: بازی درونی و زیرپوستی. لی استراسبرگ، استاد آلپاچینو، بازیگر مشهور مکتب «اکتورز استودیو»، زمانی به او گفته بود که یک بازیگر بیشتر از نقشهایی که برایش ساخته نشدهاند چیز یاد میگیرد؛ نقشهایی که او را وامیدارند مدام از خودش سوال کند. از این جهت بهنظر میرسد جسارت مهناز افشار برای بازی در نقش رویا ثمر داده است. صابر ابر بازیگریست که توانایی خود را در چندچهرهبودن در سینمای ایران بهاثبات رسانده. برای نمونه کافیست به نقش او بهعنوان جوان آرام و صمیمی در برفها روی کاج اشاره کنیم که در تضاد کامل با نقش موتورسوار خشن و مزاحم در فیلم پذیرایی ساده (مانی حقیقی) است. اما بین بازیگران نباید از حضور حسین پاکدل غافل شد که با وجود بازی کوتاه خود انگار هرچه تجربه داشته را در همان چند جملهاش ریخته است.
شرق / مد و مه / اردی بهشت ۱۳۹۲
48 نظر
Mahaa
با سلام این فیلم هیچ چیز برای گفتن نداشت .
امیر
فیلم واقعا حرفی برای گفتن نداشت
داستان هیچ جذایتی ندارد و سیاه و سفید کردن و تیکه پرانی های اجتماعی اش هم توجیه نمی شود. مگر اینکه من و شما بنشینیم دور هم و از خودمان تفسیر های مختلف دربیاوریم
مژگان
این فیلم و دوست داشتم, با یکنواختی زندگی زن نقش اول ,زندگی کردم.با تنهاییش تنها شدم,با اون با دروغا و لاپوشونی آدماکنار اومدم,آخرشم مزه هیجان عشق و تنوع و چشیدم,همه اینا ینی از دیدن فیلم لذت بردم
شیما
این فیلم از نظر من عالی بود و نقد خوبی هم براش نوشتین ، یک نکته جالب دیگه هم در فیلم وجود داشت ، اینکه خیلی قشنگ به تصویر کشیده بود نقش اول فیلم برای فرار از رابطه قبلی و شاید هم فرار از تنهایی به سرعت به کسی رو میاره که در واقع هیچی نداره! برای کارش باید زیاد بره سفره، یه ماشین فکستنی داره و خودش هم که یه آدم بی عرضه هست….. ولی به دلیل اینکه مدت کوتاهی از طلاقش گذشته و هنوز مساله طلاقش براش حل نشده به این آدم رو میاره….
صالح
افشار ترکونده بود اصن ازش توقع نداشتم اینجوری بازی کنه.. سکانس اول و ارتباطش با سرنوشت رویاو دیالوگی که به دوستش تو کنسرت گفت:(حقمه که بدونم..) هم باحال یود
خاطره
دیشب این فیلمو دیدم… و دروغ چرا واقعاً ازش لذت بردم. خیلی روان و آروم پیش میرفت و با وجود بی حادثه بودنِ نسبیش، اصلا حوصله ی آدمو سر نمیبرد. مهناز افشارم که تازه به همه نشون داد که واقعاً بازیگره….
علیرضا
افشار نقش یک معلم موسیقی آروم رو خیلی خوب بازی کرد
زهرا
در نگاه کلی، می تونم بگم تقریبا فیلم خوبی بود.
بازی خانم مهناز افشار در قالب یک فرد کم و بیش آروم، خیلی خوب بود. همینطور حس کردم تو فیلم، سعی شده که جریان اصلی، داخل بدنه ای از جنس زندگی روزمره همه آدما گنجونده بشه که صمیمیت مخاطب رو با زندگی «رویا» بیشتر می کرد.
اما به نظر من؛ قضاوت و تصمیم گیری راجع به احساسات و کشمکش های درونی رویا بیش از حد بر عهده مخاطبه.. یه کم بروز بیشتر احساسات در قالب اتفاقات مختلف، می تونست فیلمو داغتر و پربارتر کنه..
از نظر من؛ یه مقدار از صحنه های فیلم زاید و اضافه بود. اظهار پشیمانی ناگهانی شوهر رویا هم موضوع مبهمی بود. هیچ دلیلی هم برای سیاه و سفید بودن فیلم نمی بینم؛ به خصوص اینکه داستان غالبا در فضای بسته و ساده ای سپری میشه. خود فیلم می تونست مناسبت بیشتری با اسمش داشته باشه. سیاه و سفید بودنش هم به نظرم چندان جالب نبود.
در کل؛ بازی طبیعی بازیگرها تحسین برانگیز بود.
شهرزاد
فیلم جالبی بود. حس رویا بهم منتقل شد. تنهاییش. افسردگیش. کرختی ای که مدتها بود خودشم متوجه نشده. اما توی فیلم یه چیزی کم بود… شاید یکم حس مردانه
سام
از صابر ابر که بهترین بازیگر مرد ایرانه بعیده تو یه فیلم اینجوری بازی کنه……اقای ابر از تو بعید بود…
فرهاد
فیلم فوق العاده ای بود از هر لحاظ!بازیگری….فیلمنامه…فیلمبرداری.
و مخالفین هم به نظر من یک مشت بی سوادند. همین!
نقد شما هم خوب بود.دستتون درست
شهرام
نقد جالب و خوبی نوشتید
نکته اول مثبت فیلم بازیگری است! بهرحال از زیر مجموعه اصغر فرهادی باید هم همچین چیزی از آب در بیاد … پیمان معادی در چند فیلم مهم ایشون بازی کرده و من اصلا تعجب نمیکردم اگر میگفتند مثلا فرهادی کارگردان این فیلم بوده! (فقط شاید میگفتم ازش توقع بیشتری داشتم)
بهرحال تجربه اول معادی قابل قبول هستش و خیلی هم داستان خوبی بود
با اینکه ساده بود اما حوصله ت سر نمی رفت .
بازی خوبی افشار هم تحسین برانگیز بود و خوشحالم که راه خودشو توی بازیگری پیدا کرده و مثل برخی خانوم های دیگه سینما دنبال مسائل جلف و سبک نیست .
فاطمه
به نظر من این فیلم بسیار معنادار و زیبا بود
دلدار
این فیلم یک چیزو خوب ثابت می کنه که آقای معادی هیچ نقشی در ساخت فیلم های اصغر فرهادی نداشته است چون در فیلم خودش برف روی کاج ها نه فیلم نامه خوبی نوشته ونه کارگردانی خوبی انجام دادهف مثلا شخصیت دکتر دندانپزشک ، مادر رویا ،کارگر افغانی ، دوست پسر آن دخترک (پیانیست)هیچ کمکی به فیلم نمی کند و بعضی از فصل های فیلم هم زائد به نظر می رسند . کلا به نظر می رسد که برخی خانم های مطلقه از سر احساس با فیلم رابطه بر قرار می کنند رابطه ای که بیشتر به درونیات خود آنها برمی گردد.
صوری
ممنون .خیلی از فیلم لذت بردم .عالی بود .به نظر من اوج فیلم قسمت پایانی اش بود که رویا به علی گفت لازم دونستم بهت بگم که با یه آقایی آشنا شدم و…
عالی بود .همیشه این مردها نیستن که هر کاری که دلشون خواست انجام بدن و زنها هم زانوی غم بغل بگیرن نه زنها هم می تونن.عالی بود
یه نفر
واقعا!!!آخه بازی اقای پاکدل چی بود که میگین هر چی تجربه داشته گذاشته وسط…شایدم مزاح کردین میخواین بگیر بیچاره هیچ تجربه ای نداشته….اصلا با پاکدل نمیشد ارتباط برقرار کرد …اصلا ایشون بدرد بازیگری نمیخوره قیافشون…بدرد مجری برنامه های معنوی و مشاعره تلوزیون میخوره…
نیما
به نظر من فیلم خیلی خوبی بود.جامعه ای رو نشون داد که چندین ساله با وجود همه ی مشکلاتی که داره
حریم عاطفی و امنش به هم خورده و موضوع اصلی بسیاری از فیلمها شده.
حتی فیلمی که مریم (ویشکا آسایش) برای تست میره
هم درباره ی خیانته.
و فکر میکنم بی دلیل نیست که بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شده.
مردم خودشونو تو این فیلم میتونن ببینن.
arash
برای کسی که اولین فیلمشه بد نبود اما خیلیم قابل تحسین نیس
نسیم
فوق العاده بود..سه باردیدم ولذت بردم..چرا به این نکته توجه نکنیم که سیاه وسفید بودن فیلم به محتوای فیلم ربط داشته باشه حتما دلیلی داشته که خواستن فیلمشون رنگی نباشه ..
مهسا
این فیلم واقعا عالی بود.به خصوص بازی خوب مهناز افشار
عرفان
واسه من بعد از شب یلدای پور احمد و درباره ی الی فرهادی سومین فیلم مورد علاقم در سینمای ایران بود. مهناز افشار بی نظیر بود. خیلی فکر شده بازی کرد. چیزی که باید بود, نه کم گذاشته بود نه اضافی. صابر ابر هم که مثل همیشه حسی رو که باید انتقال داد. ولی کسی که ندیدم توی نظرات دوستان بهش اشاره شده باشه حسن معجونی بود. به نظر من فوق العاده بود. از یک دید دیگه معادی یه جورایی خط قرمز سینمای ایران رو رد کرد. تا حالا تو سینمای ما هر وقت زن جامعه با خیانت شوهر رو برو میشد, از فرداش اگه مانتویی بود با چادر میرفت بیرون و ماهی یه بار از خونه ی پدریش بیرون میرفت اونم با حاج خانم (مادرش) میرفت سفره ابوالفضل. ولی در برف روی کاج ها دیدیم که یک زن جامعه ی ایرانی بعد از طلاق مثل همه مردم دنیا یک رابطه ی احساسی رو شروع کرد و بدون هیچ الم شنگه و جیغ و دادی همسر سابقش رو کنار گذاشت. سکانس کنسرت بهترین سکانس فیلم بود, چشم های مهناز افشار خیلی حرف برای گفتن داشت, و درون آشفته ی رویا رو با جمله ی مرد جلویی که گفت خانم میشه انقدر پاتونو به صندلی نکوبید میشد فهمید. صدای سالار عقیلی هم بغض شکن بود. ending فیلم هم بسیار زیبا بود.
تنها
علت ممنوعیت دیدن این فیلم برای زیر۱۵سال برای من مشخص نیست.
اشکان
من از نقد زیبای شما
همین امروز با سایت اشنا شدم
خوشحالم نواندیشان و متفکران و اندیشمندان در این سایت کنار هم جمع شده اند
زنده باد ازادی ، حقوق بشر و دمکراسی
شیرین
چرا فیلم +۱۵ بود ؟
النا
معرکه بود. بهترین بازی افشار بود. فیلم سیاه و سفید بود چون فیلم های سیاه و سفید ضعف کمتری داره. فیلم های رنگی نقاط ضعف بیشتری دارن.
سجاد
فیلم مشکل شخصیت پردازی داره از نظر فیلمنامه نویسی کلاسیک هم بهش ایراد وارده که نقطه عطف ۲ واوج نداره و البته کپی کردن کار فرهادی در نگفتن اصل ماجرا به شدت تو ذوق میزنه یا جواب دادن به کار فرهادی که دروغ نگفتن را نشانه می گیرد و معادی می خواهد از جبر نگفتن بگویید. مهناز افشار تمام تلاشش رو میکنه اما مشکل از فیلمنامه است که البته با توجه به کارهایی مثل آواز قو و شعاری بودن وبی طرف نبودن فیلمنامه نویس قابل پیش بینی بود بهتر بود برای اولین فیلم معادی سراغ فیلم ساده تر و با شناخت بهتر میرفت.
کیانا
وااااااقعا حیف وقت که برای فیلم گذاشتم.. از صابر ابر بعید بود چنین فیلم سطحی و بی محتوایی بازی کنه.متاسفم..
فرزانه
به نظر منم خیلی خوب بود. رویا زن امروزی که پیانو می زنه ولی در عین حال اهل خیانت نیست. دو جا از فیلم یکی قبل از این که بفهمه شوهرش بهش خیانت کرده با صابرابر خیلی رسمی برخورد میکنه که این نشانه ی وفاداریش بوده و یه جا کارگر خونه می خواد بیاد روسری سرش نبود مادرش بهش می گه صبر کن کارگر بره بعد بیا. پس خیلی خانم های ثروتمند و تحصیل کرده و خوش پوش هم پاک دامن هستند. یه نکته ی دیگه فکر نکنیم خیانت مال آدم های خیلی بده …یه جا از فیلم شوهررویا تلفنی بهش میگه فکر نمی کردم خیانت کنم … تا واست پیش نیاد متوچه نمیشی… و می بیتم که واسه رویا هم پیش میاد و در شرایطی قرار میگیره که با صابرابر دلش میلرزه…. خلاصه به نظر من خیلی خیلی خوب بود
لیدا
کجا دلش می لرزه؟ وقتی شوهرش بهش خیانت کرده و گذاشته رفته. فرق آدمها(لااقل آدم های این فیلم) وقتیه که دلشون میلرزه و چه عکس العملی دارن؟
برای رویا قبل از جدا شدن از همسرش هم پیش مییاد و به قول شما چقد رسمی بوده. ولی بعد از جدایی که دیگه خیانت نیست!
*
از اولشم به مهناز افشار امیدوار بودم. از همون فیلم انعکاس می دونستم بازیگر سینمای بدنه نمی مونه.دوست داشتم فیلمو. فمنیستی بود؟
ولی یه چیزی رو نفهمیدم؟ یه جایی از فیلم به انعکاس اشاره میشه. مهناز افشار به ویشکا آسایش میگه شوهرت بعد دو سال هنوز به زن دیگهای نگاه نمیکنه ویشکا آسایش میگه مگه من نگاه کردم؟ ولی در زندگی مهناز افشار با وجود وفاداریش شوهرش بهش خیانت میکنه. اینو نفهمیدم؟ از نظر درون مایه فیلم برام تناقض داشت؟
و البته دوست دارم با کسی که
shahin
انصافا فیلم خوبی بود من که خوشم اومد بخصوص از بازی خانم افشار که واقعا عالی بود
نیلوفر
کیانا جان بنظرم بعد درباره الی بهترین فیلمی که صابر ابر بازی کرده همین فیلم بود ..چقد صحنه های مقابل مهناز افشارشم قشنگ دراومده بود ادم لذت میبرد..خدایی ازدرباره الی هم این فیلم روبیشتردوست داشتم ..خیلی بهم حس خوبی منتقل کرد..علت اشاره شدن به بالای پونزده سال هم شاید اون قضایای خونه بردن دختره و کلید گرفتن که بهش رک اشاره شده بودبرخلاف فیلمهای دیگه ویکی ازنقاط قوت این فیلم هم همین چیزاش بود خداییش تو جامعه ما زیادشده این مسائل
امیر حامد
من فکر نمیکنم برف نماد معصومیت باشد!!! به نظر من برف نماد سردی و جمودیت است. همان بی حرکتی که در زندگی شخصیت اصلی زن و باقی شخصیت ها وجود دارد. در داستان های کوتاه هم چنین چیزی قابل برداشت است. به عنوان نمونه، در داستان “شکارچیان در برف” اثر توبیاس وولف. برف و سیاه و سفید بودن فیلم رابطه ای موازی دارند.
عادله
فیلم خوبی بود من که از دیدنش لذت بردم ..اونم تو این زمانی که سینمای ما پر شده از فیلم های بی محتوا و یک عده نابازیگر….صابر ابر مثل همیشه عالی بود ..
سعیده
شخصیت مهناز افشاررو دوست داشتم/و اون تیکه فیلم که حالتی طنز داشت خیلی جالب بود/در کل فیلمش فیلم بوددددد
محمد
فیلم خوبی بود من تا حالا ۴ دفه نگاه کردم هر دفه انگار یه چیز جدید میبینم و میشنوم در کل عالی بود مرسی از پیمان معدی
محمد
در کل به اون دسته از کسایی که میگن موضوع تکراری بود میگم موضوع مهمه ولی مهمتر از اون اینه که کارگردان چه جوری با استفاده از فضاودیالوگ و برخوردها وحرکات بدن و…اون موضوع رو نشون بده
باران
فیلم جالبی نبود اصلا نمیشد باهاش رابطه برقرار کرد.بازی های مصنوعی وازاردهنده بجزصابرابر.ریتم کند وخسته کننده…
بکا
واقعن زیبا بود… واقعن عالی بود… هم فیلم هم نقدر موشکافانه ی جنابعالی
AµiR
بدون تردید، این فیلم تجلیگر بخش دیگه ای از سینمای ایران بود که احساس میکنم تا به امروز به این وضوح به نمایش در نیومده بود.
ضمن اینکه نمیشه از توانایی هنرمندانی چون سرکار خانم مهناز افشار، استاد بزرگوار جناب آقای پاکدل و صابر نازنین چشم پوشی کرد.
همچنین زکاوت و تیز هوشی پیمان عزیز در انتخاب زانیار خسروی با هدف جلب توجه قشر جوون تر جامعه قابل تقدیر ِ.
ممنون از جناب بیگآقا ی عزیز.
sara
ممنونم،نقد خوبی بود،از نظر من فیلم چیز متفاوتی نبود ولی واقعا خوب ساخته شده و با وجود فضای سرد و بدون رنگ و لعابش برای من که خیلی جذاب بود
الهام
در این فیلم شاهد یکی از اسیبهای اجتماعی و خانوادگی زنان هستیم یعنی حیانت که البته در فیلم این رخداد با ارامش و دور از تشنج وکنتاکت اتفاق افتاد دیالوگ اخر فیلم هم پیامدبدیهی قضیه را بوضوح نشان داد
zosi
خانم اناهیتا افشاری خیلی خیلی در تقلید بازی گلشیفته فراهانی بودند حتی نوع لحن هم در اثر تقلید باعث شده بود که حتی حس کنیم که صدای خانم بازیگر . صدای دوبله شده گلشیفته فراهانی است واقعا متاسفم برای این بازیگر خانوم
نیلو
فیلم آروم و پرمعنایی بود …
حداقل از یه سری فیلمای جشنواره امسال بهتر بود !!
منصور اردشیری
به نظر من برای نقد یک فیلم چند چیز اهمیت داره یکی اینکه ما چقدر تا حالا فیلم دیدیم یکی دیگه که مهمتره اینه که ما چه فلسفه ای رو پذیرفتیم برای زندگی کردن نوع نگاه ما به واقعیت چه جوریه و دنیای آرمانیمون چه جوریه یکی دیگه اینکه ازنظرما چه اتفاقاتی داره واقعا برای جامعه مون میفته و اگه چه جوری بشه بهتر از وضع موجوده و….
در مورد این فیلم نمیشه مثل شیوه پخشش سیاه و سفیدی برخورد کرد، تحلیل باید با نگاه خاکستری رقم زده بشه …یک خانواده ای ازهم فرو پاشیده ایا همه تقصیر گردن علی بوده ? یا مقصر دختری بوده که نامزد هم داشته و به اون پشت کرده(نسیم)پس هم به رویا رودست زده شده وهم به مردفیلم(نامزد نسیم).و…
ana
فیلم بسیار زیبایی بود،من از دیدنش لذت بردم با تشکر از پیمان معادی عزیز
پویا
از بازی خوب مهناز افشار که بگذریم، ملودرام بی رمقی بیش نبود که در سینمای جهان بهتر از آن بارها دیده شده. شخصیت های زاید و غیر موثر دارد و اساسن شکافتن شخصیت و نشان دادن انگیزه کاراکتر شوهر خیانت کار به کلی فراموش شده و به جای آن به شخصیت زاید اندر زاید مریم با بازی ویشکا آسایش پرداخته شده. فیلم نامه تک بعدی است و موضوع فرعی آشنایی رویا با جوان همسایه بر اصل موضوع رابطه در حال اتمام و دلایل آن سایه انداخته. قابل دیدن است ولی قابل اعتنا نه. اوجی به شمار نمی رود. البته به جز بازی مهناز که به دل می چسبد و قابل تحملش می کند. از بازی او در سعادت آباد خشمگین شده بودم و این جا جبران شد.
دذاریوش مهرآئین
ساده-آروم،مثل یه قهوه خونه قدیمی تویه عصرسردبارونی
مانیا
خیلی خوب بود و از دیدنش لذت بردم مرسی آقای معادی….