این مقاله را به اشتراک بگذارید
هیات انتخاب مسابقه سینمای ایران «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اسامی فیلمهای راه یافته به این بخشها را اعلام کرد. با مروری بر این فیلمها و نام سازندگانشان می توان امیدوار بود که امسال با جشنواره ای جذاب تر از سالهای قبل روبه رو باشیم.هرچند متروپل مسعود کیمیایی بیش از دیگر فیلمها کنجکاوی برانگیز به نظر می رسد اما با این حال نمی توان از اهمیت حضور آثار رخشان بنی اعتماد، محمد رضا درویش، ابراهیم حاتمی کیا ، بهروز افخمی و … صرف نظر کرد. مد و مه امسال نیز همچون سال گذشته می کوشد در حد بضاعت جشنواره فیلم فجر را از منظری بیشتر منتقدانه و نه صرفا خبری پوشش دهد
اسامی فیلمهای راه یافته به شرح زیر است :
سودای سیمرغ :
۱- آذر، شهدخت، پرویز و دیگران( بهروز افخمی)
فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» قصهای اجتماعی براساس روابط آدمها دارد، این فیلم نوشته بهروز افخمی بر اساس رمانی از مرجان شیرمحمدی است که سید جمال ساداتیان و افخمی تهیهکنندگی آن را بر عهده دارند.
گوهر خیراندیش، مهدی فخیم زاده، رامبد جوان، مرجان شیرمحمدی، امیرعلی دانایی و… در این فیلم ایفای نقش میکنند.
این فیلم براساسِ طرحی از رضا میرکریمی است و فیلمنامهی آن را رضا میرکریمی و شادمهر راستین نوشتهاند.
۲- امروز(سید رضا میرکریمی)
در خلاصه داستان «اِمروز» آمده است: یونس راننده تاکسیِ کهنهکار، در پایانِ یک روزِ کاری به زن جوانی کمک میکند تا به بیمارستان برسد. غافل از اینکه در بیمارستان اتفاقاتِ زیادی در انتظارِ اوست.
بازیگران «اِمروز» عبارتند از: پرویز پرستویی، سهیلا گلستانی، شبنم مقدمی، حسام محمودی، اشکان جنابی، آسیه ضیایی، آوا شریفی، مدیا ذاکری، روزبه حصاری، امیر کربلایی، مرتضی آقا حسینی، مهتاب کُرکوندی، امین میری، شهلا نَدری، شیرین فرخندهنژاد، سجاد تابش، مرجان قمری، مهناز میرزایی، نیوشا گودرزی، علیاصغر کُردبچه، عباس موسوی، گیتی قاسمی، مریم توکلی ، امیر یوسفی،مُهنا میرزایی.
۳- برف(مهدی رحمانی)
«برف»، سومین ساخته رحمانی شرح حال یک روز از زندگی خانوادهای شهری است که در تدارک برگزاری مراسم خواستگاری دخترشان هستند.
در این فیلم رویا تیموریان، افشین هاشمی، محمدرضا غفاری، آناهیتا افشار، مینا ساداتی، رابعه مدنی، شیرین یزدانبخش و میلاد کی مرام ایفای نقش کردهاند.
در جدیدترین ساخته بهرام توکلی مهناز افشار، امیر جعفری، پانتهآ بهرام و هومن برقنورد بازی میکنند.
این فیلم که به تهیهکنندگی سعید ملکان ساخته شده و ساخت موسیقی آن را هم حسین علیزاده برعهده داشته، داستان چند روز از زندگی خانوادهای است که درگیر مشکلات روزمره خود هستند…
۴- بیگانه(بهرام توکلی)
۵- پنجاه قدم آخر(کیومرث پوراحمد)
فیلم «۵۰ قدم آخر» به تهیهکنندگی سعید سعدی، سرگذشت واقعی یکی از نیروهای اطلاعات عملیات لشگر زرهی ۸ نجف اشرف در عملیات والفجر ۴ را نمایش میدهد که برای شناسایی به یک منطقه مینگذاری شده در خاک عراق میرود و ۱۷ روز تمام با پایی زخمی انتظار میکشد تا بالاخره به کمکش می آیند ولی…
بابک حمیدیان و طناز طباطبایی از جمله بازیگران این فیلم هستند که فیلمنامه آن توسط کیومرث پوراحمد و با مشاوره حبیب احمدزاده به نگارش درآمده است.
این فیلم که به گفتهی کارگردانش اولین فیلم دربارهی تکفیریهاست، به زبان عربی ساخته شده است و احتمالا برای نمایش در ایران باید به فارسی دوبله شود.
۶- تمشک(سامان سالور)
۷- چ(ابراهیم حاتمی کیا)
۸- خط ویژه( مصطفی کیایی)
۹- رستاخیز(احمد رضا درویش)
۱۰- زندگی جای دیگری است(منوچهر هادی)
۱۱- شهابی از جنس نور( محمد رضا اسلاملو)
بازیگر نقش اصلی «شهابی از جنس نور» امین زندگانی است که به هر دو زبان عربی و انگلیسی در آن صحبت میکند. داستان این فیلم از جنگ ۳۳ روزهی لبنان آغاز میشود و این جنگ در فیلم به نوعی تداعی تقابل سپاه نور و ظلمت است و بیشتر حالت سمبولیک دارد.
۱۲- طبقه حساس(کمال تبریزی)
فیلمنامهی فیلم کمدی«طبقه حساس» بر اساس طرحی از سیروس همتی و توسط پیمان قاسم خانی نوشته شده و داستان مردی را روایت میکند که بعد از مرگ همسرش او را در یک قبر دو طبقه دفن میکند اما پس از مدتی که سر مزار همسرش میرود متوجه میشود به اشتباه مردی غریبه در آن مکان (قبر دیگر) دفن شده است.
رضا عطاران، پانتهآ بهرام، حبیب رضایی، پیمان قاسمخانی، آزاده صمدی، از بازیگران این فیلم هستند
۱۳- عصبانی نیستم!(رضا درمیشیان)
فیلم اجتماعی «عصبانی نیستم!»، داستان دو جوان به نامهای نوید و ستاره است که در تهران زندگی میکنند.
باران کوثری، نوید محمدزاده،رضا بهبودی، میثاق زارع، میلاد رحیمی، بهرام افشاری، امیررضا میرآقا،تینو صالحی،رضا کولغانی،وحید قاضیزاهدی،عباس جمالی،امین میری،مرجان قمری،سجاد تابش،احمد یاوری،پژمان کاشفی،محمد کارت،مینا کریمیجبلی،حامد شیخی، مهران میرزایی،اکبر لطیفی، سام رجبی، شیما بختیاری،کیارش خداشناس،مهدی رودافشانی،امید محمدزاده، جواد جویندهمیرزا و… بازیگران «عصبانی نیستم!» هستند.
«عصبانی نیستم!» از تولیدات مستقل سینمای ایران است که برای ساخت آن از هیچ نهاد، سازمان، مرکز، موسسه، ارگان، شبکه، بنیاد دولتی و غیر دولتی هزینه، وام و کمک هزینهای دریافت نشده است.
۱۴- قصهها ( رخشان بنی اعتماد)
۱۵- کلاشینکف(سعید سهیلی)
کلاشینکف تازه ترین ساخته سعید سهیلی ست. در این فیلم که به گفته سهیلی حال و هوایی شبیه «گشت ارشاد» دارد، شهرام حقیقت دوست رضا عطاران، ساعد سهیلی، جمشید هاشمپور، فرهاد اصلانی، شقایق فراهانی و جواد عزتی بازی کردهاند.
فیلمنامه این فیلم را مهدی محمدنژادیان و سعید سهیلی نوشتهاند که مضمونی اجتماعی دارد. سهیلی خود تهیهکنندگی فیلم جدیدش را بر عهده دارد.
۱۶- گنجشکک اشی مشی(وحید نیکخواه، غلامرضا رمضانی، مسعود کرامتی)
۱۷- متروپل(مسعود کیمیایی)
۱۸- میهمان داریم( محمد مهدی عسگرپور)
۱۹- همه چیز برای فروش(امیر حسین ثقفی)
۲۰- انارهای نارس (مجید رضا مصطفوی)
۲۱- چند متر مکعب عشق( جمشید محمودی)
بخش نگاه نو :
۱-ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه( ابراهیم ابراهیمیان)
۲- انارهای نارس(مجید رضا مصطفوی)
۳- با دیگران(ناصر ضمیری)
۴- پایان خدمت( حمید زرگر نژاد)
۵- پنج ستاره( مهشید افشارزاده)
۶- چند متر مکعب عشق( جمشید محمودی)
۷- روزگاری عشق و خیانت ( داود بیدل)
۸- سیزده (هومن سیدی)
۹- فردا(ایمان افشاریان، مهدی پاکدل)
۱۰- لامپ ۱۰۰(سعید آقاخانی)
۱۱- ملبورن(نیما جاویدی)
۱۲- ناخواسته(برزو نیک نژاد)
۱۳- عاشقها ایستاده میمیرند(شهرام مسلخی)
۱۴- خانوم(تینا پاکروان)
۱۵- فرشتهها با هم میآیند(حامد محمدی)
ابراهیم داروغه زاده مجید رضا بالا، حسین کرمی، داریوش فرهنگ، محمد حسین لطیفی، علی معلم و مازیار میری اعضای هیات انتخاب سینمای ایران سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را تشکیل می دادند.
گفتنی است: در بخش سودای سیمرغ علاوه بر سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی، همانند سالهای قبل، ۱۷ سیمرغ بلورین بهترین فیلم، کارگردان ، فیلمنامه، بازیگر نقش اول مرد و زن، فیلمبرداری، تدوین، موسیقی، نقش مکمل مرد و زن، صدابرداری، صداگذاری، طراحی صحنه و لباس، چهره پردازی، جلوههای ویژه میدانی و جلوههای بصری و جایزه ویژه هیأت داوران اهدا خواهد شد.
۱۶ دی ۱۳۹۲