این مقاله را به اشتراک بگذارید
نوشتن رمان «بیداری» چهار سال طول کشیده است. نویسنده برای نوشتن آن بارها در کتابخانه، زمانی که به دنبال لغات قدیمی و تاریخ در کتابها گشته است از خستگی خوابش برده است.
شاید همه از یک حمله و جنگ خبر داشته باشند اما بسیاری هستند که از اتفاقات پس از آن جنگ خبر ندارند. سه سال بعد از تهاجم نورمنها در سال ۱۰۶۶، «بیداری» داستان آقای بوکمستر از هلند را روایت میکند. مردی از لینکلنشایر که با گروهی شکسته از مبارزان گوریلی همراه میشود تا در مقابل مهاجمین ایستادگی کند.
این کتاب داستانی آخرزمانی را روایت میکند که در آن شکلی شکسته از زندگی روایت میشود. روایتی از عدم توجه بسیاری مردم به خدا و هدایت شدن مردم به سمت خشونت؛ در کنار همه اینها مردی سعی میکند که پایان دنیای خود را به دست خود ترسیم کند.
روایت این کتاب برخلاف دیگر رقیبان آن در جایزه بوکر که به دنیای معاصر توجه داشتهاند، به هزار سال قبل برمیگردد. قطعا رعایت زبان عادی مردم کوچه و بازار در آن زمان انگلستان باید با دقت صورت بگیرد. البته بماند که نویسنده سعی و تلاش برای تاریخ سازی برای کشور خود را هم فراموش نکرده است.
نویسنده در مورد نحوه چینش و نگارش ادبیات این کتاب، میگوید: سه سال قبل، نگارش یک رمان تاریخی را آغاز کردم. شروع به کار بر روی این رمان به من فهماند که چرا تعداد زیادی رمان تاریخی نمیخوانم. نمیتوانستم لغات مناسب را پیدا کنم و یا کلمات را در جای درست بگذارم. البته علت این موضوع هم این بود که زبانی که ما با آن در زمان حاضر صحبت میکنیم مخصوص زمان حال شده است و زمان و مکان آن را تحت شعاع قرار داده است.
پس نویسنده به گفته خودش مجبور شده است برای اینکه بتواند از چارچوب ادبیات زبان عام کنونی به هزار سال قبل برگردد خود را در هزار سال قبل تصور کند؛ چرا که نمیشد کلمات قرن ۲۱ را در دهان مردم قرن ۱۱ میلادی گذاشت.
نویسنده در نهایت مجبور شده است که به طور اتفاقی و تصادفا زبان خود را بسازد. زبانی مابین آنچه در آن سالها صحبت میشده و آنچه اکنون از دهان مردم خارج میشود. نتیجه کتابی شده است که در زبانی نوشته شده است که هیچکس تا بحال با آن زبان صحبت نکرده است. این زبان انگار از دنیای دیگری آمده است. مکانی که همزمان آشنا و ناشناخته است. جهان دیگری که ما خودمان آن را ساختهایم.
نوشتن رمان «بیداری» چهار سال طول کشیده است. نویسنده، برای نوشتن آن بارها در کتابخانه زمانی که به دنبال لغات قدیمی و تاریخ در کتابها گشته است از خستگی خوابش برده است چرا که خود را در آن زمان دیده است. نتیجه اکنون به نظر نویسنده کتابی شده است که هیچ متنی را شبیه به آن ننوشته است.
پل کینگزنرث پیش از رمان «بیداری» نویسنده دو کتاب دیگر بوده است. کتاب «تاییدات زیاد» در سال ۲۰۰۳ و «تحسینهای زیاد بریتانیای حقیقی» در سال ۲۰۰۸ منتشر شده است. همچنین یک مجموعه کتاب شعر به نام «زمین کودکان» دارد. او خبرنگار سابق و معاون سردبیر مجله اکولوژیست بوده است. او تعدادی جایزه برای شعرها و مقالاتش گرفته است.
او در سال ۲۰۰۹ پروژه کوه سیاه را بنیانگذاری کرد. این پروژه، شامل یک شبکه بینالمللی از نویسندگان، هنرمندان و متفکرین است که از طریق آن موضوعات جدید برای داستانهای جدید خلق میشود.
رمان «بیداری» اولین رمان پل کینگزنرث است.
رمان «بیداری»:
انتشارات: Unbound
قیمت: $۱۸٫۰۰
تعداد صفحات: ۳۵۲
ISBN-13: 978-0553419559
لیست نامزدهای اولیه جایزه کتاب سال موسسه بوکر به شرح ذیل است:
۱- برخاستن در ساعت مناسب نوشته جاشوآ فریس از انتشارات وایکینگز
۳- همگی پشتیبان خودمان هستیم نوشته کارن جوی فاولر از انتشارات سپرنتس تیل
۴- دنیای مشتعل نوشته سیری هوستوت از انتشارات اسکپتر
۵- جی ( J ) نوشته هاوارد جاکوبسن از انتشارات جاناتان کیپ
۶- بیداری نوشته پل کینگزنورث از انتشارات آنبوند
۷- ساعت های استخوان نوشته دیوید میشل از انتشارات اسکپتر
۸- زندگی دیگران نوشته نیل مخرجی از انتشارات شاتو اند ویندوس
۹- ما نوشته دیوید نیکولز از انتشارات هودر اند سوتون
۱۰- سگ نوشته جوزف اونیل از انتشارات فورث استیت
۱۱- اورفئو نوشته ریچارد پاورز از انتشارات آتلانتیک بوکس
۱۲- چگونه بوث باشیم؟ نوشته الی اسمیت از انتشارات همیش همیلتون
۱۳- تاریخ باران نوشته نیال ویلیامز از انتشارات بلومزبری
این لیست توسط هیئتی به ریاست آنتونی گریلینگ انتخاب شده است که در آن نام چهار نویسنده آمریکایی، شش بریتانیایی، دو ایرلندی و یک استرالیایی دیده میشود. در این لیست فقط هاوارد یاکوبسن سابقه بردن جایزه بوکر را دارد. الی اسمیت به همراهی دیوید میشل پیش از این نیز سابقه حضور در این فهرست را داشتهاند.
این لیست روز ۹ سپتامبر به ۶ کتاب کاهش پیدا میکند و در نهایت روز ۱۴ اکتبر برنده جایزه ۵۰ هزار یورویی بوکر مشخص میشود.
تسنیم / مد و مه / مرداد ۱۳۹۳