این مقاله را به اشتراک بگذارید
دولت شیلی از یافتن نشانههایی جدید از به قتل رسیدن «پابلو نردوا» و آغاز بررسیهای جدید در پروندهی مرگ مشوک این شاعر برندهی جایزهی نوبل خبر داد.
به گزارش مد و مهُ به نقل از ایسنا، «فرانسیسکو آوگاس» سخنگوی دولت شیلی با بیان دوبارهی اینکه احتمالا مرگ «پابلو نرودا» شاعر مطرح ادبیات جهان در سال ۱۹۷۳ یک قتل بوده است، از آغاز بررسیهای جدید در این پرونده گفت. در سال ۲۰۱۳ جسد «نرودا» با نبش قبر او، بررسی شد؛ اما هیچ مدرکی از وجود سم در او یافت نشد و براساس گواهی فوت، این شاعر صاحبنام کلمبیایی براساس ابتلا به سرطان پروستات درگذشته است.
«نرودا» دیپلمات، فعال سیاسی، سناتور و شاعر برندهی جایزهی نوبل ادبیات بود که در جنوب سانتیاگو به دنیا آمد. او که یکی از حامیان سرسخت «سالوادور آلنده» رییسجمهور چپگرای شیلی بود فقط 12 روز پس از کودتای نظامی «آگوستو پینوشه» که به سرنگونی «آلنده» انجامید، در بیمارستان درگذشت و برخی معتقدند او بهدلیل اینکه قصد داشت رهبری حزب مخالفان حکومت را برعهده بگیرد، به قتل رسیده است.
اعضای خانوادهی نرودا معتقدند او در سن ۶۹سالگی بر اثر پیشرفت بیماری سرطان پروستات درگذشت، اما «مانوئل آریا» – راننده شخصی او – در سال ۲۰۱۱ با اظهارات تکاندهندهی خود مدعی شد، تزریقی که پیش از مرگ برای این شاعر برندهی نوبل ادبیات انجام شد، علت فوت او بوده است.
پیش از این، متخصصانی از آرژانتین و اسپانیا برای نبش قبر «پابلو نرودا» پس از گذشت ۴۰ سال به نیروهای صلیب سرخ بینالمللی پیوستند و پس از انجام آزمایشاتی که ششماه به طول انجامید، کارشناسان اعلام کردند هیچگونه سمی در بدن او یافت نشده و مدعی شدند که مواد شیمیایی یافتشده در بدن نرودا کاملا منطبق با داروهایی است که او برای درمان بیماریاش مصرف میکرد.
با این حال، سخنگوی دولت شیلی که رییس ادارهی حقوق بشر این کشور نیز است، در جدیدترین اظهار نظر خود عنوان کرد، شواهد اولیهای مبنی بر اینکه «نردوا» با مسمومیت به قتل رسیده است، وجود دارد و آزمایشات جدیدی روی بقایای این شاعر برندهی جایزه نوبل ادبیات انجام خواهد شد تا دلایل مستقیم و غیرمستقیم مرگ او کشف شود.
«پابلو نرودا» از مشهورترین و تأثیرگذارترین چهرههای ادیبان معاصر جهان است که علاوه بر تعداد زیادی کتاب، یک مجموعه بزرگ شعری را از خود باقی گذاشته و از جمله آثار او میتوان به «اسپانیا در قلب ما»، «عاشقانه جدید برای استالینگراد» و «چوب بر بیدار خواهد شد» اشاره کرد.