این مقاله را به اشتراک بگذارید
مهدی فخیمزاده که کارگردانی سریال نوروزی «فوق سری» را عهدهدار است، دربارهی اینکه چه پیشبینیای برای میزان استقبال مخاطبان از سریالش دارد؟ گفت: همیشه دورخیزم این است، کاری کنم که برای مخاطب عام جذاب باشد، ولی این که صد درصد بتوانیم موفق شویم، یک بحث دیگر است.
به گزارش مد و مه به نقل از ایسنا، این کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون در ادامه مطلب بالا عنوان کرد: اگر به این سوال میشد پاسخ داد تا به حال خیلیها پاسخ داده بودند (به طنز). ما در کارهایمان یک دور خیز و نیتی میکنیم و سپس تلاش میکنیم تا کارمان را با نیتمان هماهنگ کنیم. من همیشه در کارهای سینمایی و تلویزیونیام با این نیت کار میکنم که با مخاطب عام رودررو باشم و کاری بسازم تا مخاطب عام خوشش بیاید و از آن استقبال کند.
وی سپس تصریح کرد: البته ناگفته نماند که در تجربههای کاری، همیشه امکان خطا وجود دارد ولی درصدش پایین میآید. در کل امیدوارم «فوق سری» بتواند با مخاطب روبرو شود.
چرا «قورباغه و قناری»، «فوق سری» شد؟
کارگردان سریالهای «ولایت عشق»، «خواب و بیدار»، «بی صدا فریاد کن» و «حس سوم» دربارهی علت تغییر نام سریال «فوق سری» توضیح داد: ابتدا نام این سریال «قورباغه و قناری» بود اما بعدها دیدیم کلمه قورباغه و قناری ممکن است برای تماشاچی پیش قضاوت ایجاد کند و تماشاچی فکر کند که نوع طنزی که در این مجموعه به تصویر کشیده میشود، کاراکترها را لوده کند؛ در حالی که این طور نیست بنابراین اسم سریال را تغییر دادیم؛ چرا که ما هیچ کُمدینی در کار نداریم؛ ضمن اینکه از همان ابتدا هم نام فیلمنامه «فوق سری» بود. اگر سریال را هنگام پخش ببینید متوجه میشوید که چرا اسمش را قورباغه و قناری گذاشته بودیم، حتی در جایی از قصه از این اسم استفاده میشود.
فخیمزاده در بخشی دیگر از صحبتهایش دربارهی حضور بازیگران غیرچهره و جدید در سریال «فوق سری»اش گفت: گلناز خالصی، ساناز بندانی و مهدی محمودینژاد از جمله چهرههای جدیدی هستند که با خود من بازیگری را آموزش دیدند و در این سریال حضور دارند ولی بقیه از بازیگران با تجربه سینما و تلویزیون هستند.
وی سپس در پاسخ به اینکه ملاک شما برای انتخاب بازیگران سریال «فوق سری» چه بود؟ بیان کرد: همیشه در انتخاب بازیگران کارهایم تبحر و هماهنگ بودن با نقش را در نظر میگیرم. تبحر به این معنی که بازیگر واقعا کار بازیگری را بلد و کارکَرده باشد و دوم اینکه به نقش من بخورد. این دو ملاک همیشه برایم مهم است و معمولا به اسم و شهرت بازیگران توجهی نمیکنم و بازیگری را انتخاب میکنم که این دو ملاک را داشته باشد.
در هیچ ژانری وفادار نماندم
این بازیگر سینما و تلویزیون همچنین دربارهی حضورش در ژانرهای مختلف تلویزیونی و کارکردن قصههای متفاوت در سینما و تلویزیون توضیح داد: من تقریبا یکی از آدمهایی هستم که به هیچ ژانری وفادار نماندم. از طنزهای خانوادگی مثل «همسر» و «خواستگاری» گرفته تا کارهای تاریخی، سیاسی و روانشناسی؛ ضمن اینکه در عین حال پلیسی هم کار میکنم. در کل اعتقادی به کار کردن در یک ژانر ندارم بلکه به این اعتقاد دارم که قصهای را پیدا کنم که مناسب و درخور باشد و آن را دوست داشته باشم.
فخیمزاده در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه سریال «فوق سری» در چه ژانری ساخته میشود و امسال با توجه به تقارن ایام فاطمیه و نوروز، چه تمهیدی برای لحاظ کردن هر دو مناسبت در این سریال نوروزی اندیشیده شده است؟ اظهار کرد: از همان ابتدا به من اعلام نشده بود، «فوق سری» مناسبتی است، بلکه فقط به من اطلاع داده بودند که یک سریال پلیسی بسازم که چگونگی آن هم با خودم بود و هیچ دستورالعملی حاکم نبود. فقط قرار بود یک سریال پلیسی طنز با مشارکت نیروی انتظامی و شبکه یک سیما بسازم که شبکه مابقی کار را به خودم سپرد.
وی در تکمیل مطلب بالا گفت: قصهای که از همان ابتدا برای سریال «فوق سری» طراحی کردم، از طنز موقعیت برخوردار بود؛ یعنی لحظاتی در قصه وجود دارد که طنز را در داستان ایجاد میکند اما طنز «فوق سری» از جنس طنزهای کمدی و بوف نیست و همه کاراکترها و به نوعی خود قصه جدی هستند.
فخیمزاده خاطرنشان کرد: ساخت سریال «فوق سری» بنا به دلایلی، کمی طول کشید و در نهایت صداوسیما تشخیص داد که بهتر است سریال در ایام نوروز از شبکه یک سیما به روی آنتن برود. در نتیجه از همان ابتدا برای مناسبت نوروز دورخیزی نشده بود.
کارگردان سریال «فوق سری» همچنین توضیح داد: برای تقارن با ایام فاطمیه هیچ مشکلی نداریم؛ چرا که «فوق سری» هم یک کار جدی است و هم قصههایی دارد که مسائل خانوادگی را به تصویر میکشد. در عین حال طنزی را هم در خودش جای داده است.
«فوق سری» متفاوتتر از کارهای قبلیام است
کارگردان سریال پلیسی «فوق سری» در بخشی دیگر از گفتوگویش با خبرنگاران در پاسخ به اینکه این مجموعه نسبت به سایر کارهای پلیسیاش چقدر متفاوتتر است؟ خاطرنشان کرد: «فوق سری» هم مثل مابقی کارهای پلیسیام درباره مواد مخدر است اما این مجموعه به نحو دیگری به مواد مخدر میپردازد و مرکزیت قصه چیز دیگری است ولی از نظر قالب و قصه با کارهای قبلیام کاملا متفاوت است. به عنوان مثال در سریال «حس سوم» محوریت یک پلیس بود اما در «فوق سری» اینطور نیست.
فخیمزاده در ادامه درباره امکانات کارهای پلیسی در تلویزیون و اینکه آیا امکانات «فوق سری» کافی بود؟ گفت: ما برای ساخت این مجموعه با نیروی انتظامی همکاری داریم و آنچه لازم داشتیم در اختیارمان گذاشته شد ولی معمولا فیلمهای پلیسی را بیشتر سناریو میسازد تا امکانات و اینکه یک قصه دراماتیکی و شخصیتهای مناسبی را در قصه داشته باشیم. در کل معتقدم قصههای پلیسی به تق و توق هلیکوپتر و ماشینهای پلیس نیست. قصه پلیسی به امکانات نیست که فقط دو ماشین پلیس در اختیارمان قرار بدهند. ممکن است ما کارهای پلیسی داشته باشیم که اصلا پلیس در آن دیده نشود اما کار پلیسی باشد. به نظر من سناریوی پلیسی با پلیس بازی فرق دارد.
وی همچنین درباره دلیل انتخاب لوکیشن شهرک سینمایی دفاع مقدس برای سریال «فوق سری» توضیح داد: اینجا تنها لوکیشن زندانی است که درست، آماده و روپا است و لوکیشن خوبی است. همچنین به لحاظ شباهت، از زندان قصر الگوبرداری شده است؛ ضمن اینکه این لوکیشن برای نورپردازی هم فضای مناسبی دارد.
وسوسه کارگردانی و بازی همزمان از زبان فخیمزاده
فخیمزاده سپس دربارهی سختیهای کار بازیگری و کارگردانیاش در سینما و تلویزیون بیان کرد: افراد زیادی در عرصه سینما و تلویزیون بودند که هم بازیگری کردند و هم کارگردانی؛ ضمن اینکه هنرپیشگان زیادی وسوسه کارگردانی هم میشوند و بالعکس خیلی از کارگردانان نیز وسوسه میشوند که کار بازیگری هم بکنند، بنابراین از همان ابتدا که وارد کار نمایش شدم در تئاتر و سینما کار بازیگری و کارگردانی را توامان پیش بردم در تئاتر، هم بازی میکردم و هم ترجمه کارهایم را انجام میدادم و کارگردانی هم میکردم. زمانی هم که به سینما آمدم، همزمان هم بازی داشتم و هم کارگردانی میکردم. در کل از ۱۶ الی ۱۷ فیلم و سریالی که ساختم در هفت الی هشت کارم بازی کردم.
کارگردان سریال «فوق سری» در پایان گفت: اگر رُلی پیدا شود که به من بخورد و از عهدهاش بر بیایم بازی میکنم. به عنوان مثال در سریال «ولایت عشق» یک رُل جنبی داشتم و رُلهای اصلی برعهده آقای زنجانپور و صادقی بود اما در سریال «فوق سری» رُل اصلی داستان را برعهده دارم.