این مقاله را به اشتراک بگذارید
کارگردان فیلم «ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه»، اکران این فیلم را تحمیلی خواند.
به گزارش مد و مه، ابراهیم ابراهیمیان که فیلمش از اواخر بهمن تا اواخر اسفند روی پرده است در گفتوگویی با ایسنا، درباره شرایط اکران این فیلم توضیح داد: متاسفانه ما را در یک بازی انداختند و نهایتا سرمایهگذار و تهیهکننده ناچار شدند به این زمان اکران تن بدهند، اما من به هیچ وجه راضی نیستم. چون هم فرصت بسیار کمی است که کمتر از یک ماه است و هم شرایط تبلیغمان بسیار نامناسب است.
وی اضافه کرد: فیلمی مانند فیلم ما بعد از یک هفته از اکران، تازه میتواند با تبلیغات دهن به دهن، به اطلاع مخاطبان برسد. اما متاسفانه در شرایط فعلی، این فرصت را از دست دادهایم. از سوی دیگر فقط ۱۰ سینما را در اختیار داریم که بعضی از آنها تک سانس هستند و همه اینها به اکران ما که در زمان بسیار بدی هم هست، لطمه میزند.
ابراهیمیان ادامه داد: نمیدانم اعتراضم را به چه کسی بگویم؟! در سینمای ما کسی پاسخگوی اعتراضات نخواهد بود. باید عادت کنیم و خود را با شرایط تطبیق دهیم. هرچقدر هم برنامهریزی کنیم، باز هم ممکن است اتفاقات دیگری برنامه ما را به هم بزند.
این کارگردان سینما اظهار تاسف کرد: شرایطی از این فاجعهتر برای فیلم من وجود نداشت و این هم از اقبال این فیلم است. البته کم کاریهایی هم صورت گرفت؛ مثلا شورای صنفی نمایش پروانه نمایش فیلم ما را دیر صادر کرد و حتی دو روز اول اکران، هرچند فروش بلیت در گیشه آغاز شده بود، اما هنوز دی سی پی فیلم (نسخه نمایش فیلم در سینما) نرسیده بود.
وی خاطرنشان کرد: حق طبیعی این فیلم بود که شش هفته اکران داشته باشد اما در حال حاضر فقط ۲۵ روز اکران دارد، البته من به عنوان کارگردان میتوانستم مقاومت کنم و زمان را نگه دارم. اما سرمایه گذار فیلم دوست صمیمی من است و او میخواست فیلم زودتر اکران شود و تنها گزینه پخشکننده ما، هم همین زمان بود. من هم نمیتوانستم سرمایه دوستم را نادیده بگیرم.
ابراهیمیان با ابراز تاسف از ضعف تبلیغات فیلمش یادآور شد: به هر حال تلاششان را کردند، اما سینمای مستقل همیشه فقط در سر فصل گفتوگوی مدیران فرهنگی است و همواره در حد همان سرتیتر میماند. من این شرایط را به گوش شنیده بودم تا اینکه در مورد فیلم خودم به چشم دیدم.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره تکان دهنده بودن موضوع فیلمش به ایسنا گفت: این فیلم یک اثر واقعگرا و برآمده از شرایط ذهنی من نسبت به جامعه پیرامونم است. موضوع آن به شدت برای خودم جذاب بود. البته مخاطب برایم بسیار اهمیت داشت، اما نمیتوانستم برخوردش را پیشبینی کنم و ترجیح دادم فیلمی بسازم که به آن اعتقاد داشته باشم.
ابراهیمیان اضافه کرد: گره دراماتیک فیلم ما نیاز مالی یک زوج شهرستانی است و شرایط بسیار دردآوری است، اما متاسفانه واقعیت دارد. مسیر رنج آوری که قهرمانان داستان طی میکنند، برای خود من هم از زمان نگارش فیلمنامه تا ساخت فیلم وجود داشت و حالا این رنج به مخاطب هم منتقل میشود. البته نمیخواستیم مخاطب را آزار بدهیم ولی این هم بخشی از واقعیت است.
این کارگردان در پایان در پاسخ به این پرسش که این شرایط چقدر باعث دلسردی هنرمندان برای ساخت فیلم میشود، تاکید کرد: من فیلمسازم و تحت هر شرایطی فیلمم را میسازم. تحصیلاتم سینما است و هرگز از این تصمیم ناراضی نیستم. آنقدر مقاوم شدهام که این شرایط بر من تاثیر نگذارد. به هر حال کار فیلمسازی این است که در برخورد با هر وضعیتی، استراتژی خود را تغییر بدهد. همان گونه که معتقدم با این فیلمها همچنان میشود مخاطب را به سینما کشاند. شاید ما نواقصی در تبلیغات یا شرایط بد اکران داشته باشیم اما تجربهای است که میکوشیم در فیلم بعدی از آن استفاده کنیم.
«ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» یک ملودرام و اجتماعی است و داستان آن درباره طاها و ریحان است که مدتی است به خاطر یک آگهی در روزنامه مشغول مراقبت از پیرمردی به اسم منوچهر آصف هستند. به زودی در خانه آصف اتفاقاتی روی میدهد که طاها و ریحان را دچار مشکلاتی کرده و آنها را در سر در گمی قرار میدهد.
این فیلم سال گذشته در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
صابر ابر، نازنین بیاتی، رابعه مدنی، نقی سیف جمالی، پریوش نظریه، فرشاد مهدیادگار، خسرو بامداد، سورن مناچکانیان بازیگران این فیلم هستند. نویسنده فیلمنامه سارا سلطانی و مدیر فیلمبرداری آن علیرضا برازنده است.