این مقاله را به اشتراک بگذارید
کتابهای تازه
بیژن تلیانی
چگونه همیشه جوان بمانید
بدن انسان در ترمیم و بهبود خود اعجاز میکند. بدن نه تنها همواره آماده برای بهتر شدن است بلکه همیشه مراقب و نگران است تا حالت اولیهاش را حفظ کند. همچنین مراقب عدم ایجاد هر ضایعه و نقصی است. برای مثال تحقیقات پزشکی اثبات کرده شخصی که بیست سال معتاد به سیگار بوده میتواند با ترک بعد از دو سال دوباره ریهاش را بهبود بخشد. افراد زیادی بودند که دیرتر به ورزش و تحرک در زندگی رو آوردند و در جهت تناسب اندامشان کوشیدند ولی آنها هم بالاخره به تناسب دلخواهشان که ابتدا به نظر غیرممکن بود رسیدند. تقریبا هر کس در هر سنی میتواند به تناسب اندام برسد. هر اندازه میتوانید ورزش خود را آرام تر و با حرکات راحتتر شروع کنید. چون سریعترین راه برای دلسرد کردن شما از ورزش آن است که در یک زمان اقدام به ورزش های زیاد و سنگین کنید. به این دلیل سعی کنید با حرکات آسان و سبک ورزش خود را آغاز کنید. به این ترتیب از اثرات مثبتی که در بدن خود میبینید شگفت زده خواهید شد. نویسنده کتاب چگونه همیشه جوان بمانید یکی از متخصصان در امور ورزش و تغذیه و مربی بدنسازی آمریکا است. عمده شهرت او در ایراد سخنرانیهای ورزشی و پرورش اندام است به طوریکه او را پدر بدن سازی نامیدهاند.
مذهب زمان من
اشعار، یادداشتها و گفتوگو
چیزی که هنرمند تاریخ ساز را از اندازه بومی به ابعاد جهانی میرساند، چیزی ورای شعبده های مرسوم اتاق بازرگانی است و بیشتر شرارهگونی به ابعاد مسئولیت خطیر در برابر جهان است. او تنها تصویرگر کوچههای گل آلوده و مردم تهیدست چشمه آبهای کارا کالا نبود اما حضور او و زندگیاش معیاری است برای تشخیص اندازه آزادی و تحمل صدای مخالف در جهانی که آزاد نیست. دفتر حاضر بخشی کوچک از اندیشههای مکتوب این هنرمند ایتالیایی است، کسی که در ایران صرفا یک کارگردان ناراضی سینما شناخته شده است. اندیشه پازولینی از یک فراگرد کاتولیکی تودهگرا آغاز شده، در نوعی تمرکز ستیزی قدرت و جبهه آنتی فاشیست و آنارشیزم مدیترانهای پهلو گرفته و در تحول خویش در مقابل مدرن گسیخته سرمایهداری جهانی قرار گرفته است و در فرهنگ بعد از جنگ دوم جهانی و اندیشه چپ چالشهای بزرگی بر جای نهاده است.
قصههای پند پیران
مانند دلهای پیغمبران
حوادث تاریخی و طبیعی در ایران باعث گردید حتی در زمینه آثار تاریخی و فرهنگ نوشتاری، اهل قلم گمنام بمانند. از جمله اثر حاضر فقط از بعد ادبی میتوان گفت: نثر کتاب، نثری است میان آنچه در آغاز شکلگیری و رواج نثر فارسی در قرن چهارم و نثر فارسی مصنوع و فنی در قرن ششم و هفتم مرسوم بوده است. در عهد سامانیان نثر فارسی هم مانند نظم رواج و رونق یافت. از جمله قدیمترین کتابهایی که در نثر فارسی در قرن چهارم به نگارش درآمد میتوان از شاهنامهها و داستانهای قهرمانی منثور از جمله شاهنامه ابومنصوری و نیز تاریخ بلعمی و … نام برد. از نشانههای آن سادگی و روانی و نامصنوع بودن آنها است. از نوشتارهای کتاب چنین نمایان است که مولف پس از اظهار شکوه از وضعیت دینی و اخلاقی عصر خویش و ضرورت توسل جستی به تجربه زیسته بزرگان گذشته و تصریح بر این نکته که دوری از این تجربهها و حکایت دل را سیاه و از خدا دور میکند در بعضی از حکایتها از پیامبران چون زکریا، یحیی، عیسی، محمد(ص) و خلفای راشدین و بعضی از امامان شیعه سخن رفته است ولی حجم بیشتر حکایتها به حالات و تجربههای زهاد و عارفان و پارسایانی چون ابراهیم ادهم، شفیق بلخی، بشر حافی، حسن بصری، بایزید و .. اختصاص یافته است. مولف در این کتاب عمدتا به وجوه عملی تصوف و به آنچه به ویژه در سه قرن اول اسلامی وجه غالب داشت یعنی زهد و عبادت و پرهیز و پارسایی و آخرت گرایی نظر دارد. / آرمان