این مقاله را به اشتراک بگذارید
بیات» به سینمای آمریکا و هال هارتلی کارگردان مستقل آمریکایی اختصاص دارد و این مجله گفتگویی اختصاصی هم با این کارگردان ترتیب داده شده است.
بخش «مخالف خوان»، موضوع «فیلم نوآر» را محور خود قرار داده است؛ پدیدهای که محل مناقشه و اختلاف نظر بسیار بوده و تبارشناسی آن در مقالهای از «ری مند درنیات» منتقد روشنگر انگلیسی مورد بررسی قرار گرفته است.
نقطه اوج یا بزنگاه، بحث این شماره سینمای ایران است. کالبدشکافی این مضمون در بخش «سینمای ایران» در میزگردی با حضور فرزاد موتمن، مهران کاشانی، مصطفی کیایی و جواد طوسی و مقالات عباس بهارلو، شیوا مقانلو، سپیده شاملو و … پیگیری شده است.
«نشر»، موضوع این شماره مجله است. در نشست شیوا ارسطویی، احمد پوری و امیرعلی نجومیان و یادداشتهای احمد اخوت، احمد آرام، حسین سناپور، مهدی غبرائی، حافظ موسوی و … این مسئله که نشر چه تاثیری در سرنوشت کتاب و روند کاری یک نویسنده دارد و رابطه نویسنده و ناشر به چه ترتیبی شکل میگیرد، مورد مداقّه قرار گرفته است.
مجله «سینما و ادبیات» در این شماره دو میزگرد دارد؛ یکی در مورد کتاب «اتفاق» نوشته گلی ترقی که با حضور فرخنده آقایی، بلقیس سلیمانی، امیرحسین خورشیدفر و یکی هم درباره ترجمه کتاب «کمدی الهی» با حضور سودابه فضائلی، مشیت علایی، کاوه میرعباسی و علی عبداللهی.
گفتگوی ادبی این شماره «سینما و ادبیات» با قاسم هاشمینژاد و درباره ترجمه کتاب «خواب گران» انجام شده که در این مصاحبه، به نکات جالبی پیرامون زبان ترجمه اشاره شده است.
واکاوی چالشهای امروز تئاتر ایران را هم میتوان در میزگرد خواندنی فرهاد مهندسپور، رضا سرور و اصغر دشتی پیگیر شد.
بخش تازه اضافه شده به مجله «سینما و ادبیات»، بخش فیلم/قصه است که در این شماره، گفتگویی با خشایار دیهیمی درباره داستان «شنل» گوگول و شخصیت «اکاکی» به طور مفصل صحبت شده و مقالهای تطبیقی در مورد رمان «شنل» و فیلم «پرویز» انجام شده است.