رفتن به محتوا رفتن به فوتر

این ایرلندی های معرکه از گالیور تا اولیس/ مروری بر شاهکارهای ادبی ایرلندی

2 نظر

  • ايمان فاني
    ارسال شده 2 جولای 2015 در 7:12 ق.ظ

    ایرلند در اروپا به جزیره قدیسین و فضلا (Island of saints and sages) شهرت دارد و این شهرت گزاف نیست. ایرلندیها به نظر جویس مردمی خرافاتی، مغرور، گزافه گو، سرخورده و در عین حال بینهایت باهوش هستند که دین و خرافه را بجای وجدان و اخلاق برگزیده اند. او “خلق وجدان” برای چنین ملتی را رسالت ادبی خود می دانست. رمان “چهره مرد هنرمند در جوانی” داستان کودکی تا نوجوانی یک ایرلندی حساس و نابغه است تا روزی که به استقلال رای می رسد و برای رسیدن به هویت هنری منحصر بفرد قصد ترک ایرلند می کند. (سرگذشت خود جویس)

  • ايمان فاني
    ارسال شده 2 جولای 2015 در 7:20 ق.ظ

    اولیس پیش و بیش از آنکه به پرسه های لئوپولد بلوم بپردازد، ادامه رمان “چهره” است. بدین ترتیب که قهرمان رمان چهره “استیون ددالوس” پس از اتمام دوره لیسانس و برغم نارضایی مادر ایرلند را ترک کرده، مدتی در پاریس درس طب خوانده، بدنبال شنیدن خبر احتضار مادرش به دوبلین بازگشته، پس از مرگ مادر با یک دوست در برجی در ساحل دوبلین هم خانه شده، و از این نقطه رمان اولیس با ادامه ماجرای “استیون ددالوس” آغاز می شود و سه فصل نخست یکسر درباره استیون است…
    شباهت دو کشور ایران و ایرلند از شباهت اسمی فراتر می رود و خوانندگان فارسی زبان جویس و دیگر نویسندگان ایرلندی در ادبیات این ملت اصیل درسهای اجتماعی کاربردی بسیاری خواهند یافت.
    از مد و مه بخاطر سعی در معرفی شایسته ادبیات ایرلند بسیار سپاسگزارم.

ارسال نظر

0.0/5