این مقاله را به اشتراک بگذارید
انتخابهای اول «تارانتینو» برای «قصه عامهپسند» فاش شد
بهار سرلک
براساس اسنادی که در وبسایت اجتماعی «ردیت» منتشر شده است، «جان تراولتا»، «بروس ویلیس» و «اوما تورمن» نخستین انتخابهای «کوئنتین تارانتینو» برای بازی در فیلم کالت «قصه عامهپسند» (١٩٩۴) نبودند.
به گزارش روزنامه گاردین، این اسناد فاش کردند که انتخاب اول تارانتینو برای بازی در نقش «وینسنت وگا»، «مایکل مدسن» بوده نه «جان تراولتا» و «ادی مورفی» را برای بازی در نقش «جولز وینفیلد» در نظر داشته است.
دو صفحهای که با ماشین تایپ شده است نشان میدهد حتی اوما تورمن هم انتخاب اول برای بازی شخصیت «میا والاس» نبود و «ویرجینیا مدسن»، «ماریسا تومی»، «پاتریشیا آرکت» و «فیبیکیتس» بازیگرانی بودند که تارانتینو آنها را برای بازی این شخصیت در نظر داشت. همچنین «جان کیوساک» انتخاب اول تارانتینو برای بازی در نقش دلال موادمخدر «لنس» بود که این نقش هم نصیب «اریک شولتز» شد و «بروس ویلیس» بازیگرانی همچون «مت دیلون»، «شان پن»، «نیکولاس کیج» و «جانی دپ» را برای بازی در نقش «باچ کولریج» بوکسر شکست داده است. «کریستوفر واکن» نیز جزو انتخابهای اول تارانتینو برای بازی در نقش «کاپیتان کونز» بود. همچنین دیگر بازیگرانی که تارانتینو برای این نقش در نظر گرفته بود شامل «شان پن»، «رابرت دنیرو» و «آل پاچینو» میشوند.
تارانتینو «جنیفر جیسون لی» را نیز برای بازی در نقش «جودی» و «هانی بانی» در نظر گرفته بود که حالا نخستین همکاری این بازیگر و کارگردان را در فیلم «هشت منفور» خواهیم دید. آخرین نقشها نصیب «آماندا پلامر» شد، که همیشه انتخاب اول تارانتینو بوده و «تیم راث» نیز نخستین انتخاب تارانتینو برای بازی در نقش «پامپکین» بوده است. فیلم «قصه عامهپسند» که جایزه نخل طلای جشنواره بینالمللی کن سال ١٩٩۴ را از آن خود کرد، نامزد هفت جایزه اسکار شد و موفقترین فیلم تارانتینو در گیشه محسوب میشود. این فیلم حرفه بسیاری از ستارگان این فیلم را احیا کرد. جان تراولتا که بعد از بازی در فیلم «تب شب یکشنبه» دیگر به چشم نمیآمد بعد از بازی در فیلم «قصه عامهپسند» به ستارهای درخشان تبدیل شد و برای بازی در نقش «وگا» نامزدی جایزه بهترین بازیگر مرد اسکار را به دست آورد. همچنین تورمن نیز برای بازی در نقش میا به یکی از شناختهشدهترین بازیگرهای هالیوودی تبدیل شد و نامزد جایزه بهترین بازیگر زن مکمل را کسب کرد. اما شهرت فیلم قصه عامهپسند برای ترکیبی کنایهآمیز از خشونت و شوخطبعی، داستان غیرخطی و دیالوگهایی که به فرهنگ عامه اشاره دارند، است. برخی منتقدان این فیلم را پستمدرن، برخی دیگر کمدی سیاه نامیدند و گاهی برچسب فیلمهای سبک نئو-نوآر به این فیلم زده شده است.
اعتماد