این مقاله را به اشتراک بگذارید
سرخط خبرها
به مناسبت ایام عزاداری حضرت اباعبداللهالحسین(ع)، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان دهمین شب شعر ترانگیزان را با شعرخوانی عاشورایی شاعران جوان، عصر روز سهشنبه پنجم آبانماه ۱۳۹۴، در تالار جلال آلاحمد بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار میکند.
احمد پوری معتقد است یکی از دلایل غیبت شهر در داستانهای نویسندگان معاصر، نداشتن تجربه زندگی شهری است. او گفت: برخی از نویسندگان فکر میکنند این تجربیات که به شهر و روابط درون شهرشان مربوط میشود موضوعی دمدستی است، به همین خاطر به دنبال آمال و ایدههای انتزاعی یا فرمهایی میروند که درحال حاضر در بخشی از ادبیات جهان شکل گرفته است، اینجاست که شهر در داستان معاصر ما غایب میشود.
(روابط عمومی جایزه داستان تهران)
نویسنده اتریشی رمان «مرد کتکخور» گفت: انگیزه کلی من از نویسنده شدن این بود که خیلی کتاب خوانده بودم و به کتاب پناه آوردم تا در رستوران کار نکنم. نشست بررسی ادبیات امروز اتریش با محوریت نقد رمان «مرد کتکخور» نوشته کارین پشکا عصر روز سهشنبه ۲۸ مهر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.
نمایشنامه «تراموایی به نام هوس» تنسی ویلیامز با ترجمه آراز بارسقیان منتشر شد. نمایشنامه «تراموایی به نام هوس» نوشته تنسی ویلیامز که از آن به عنوان بهترین نمایشنامه قرن بیستم به انتخاب انجمن منتقدان امریکا یاد میشود، با ترجمه آراز بارسقیان و از سوی نشر میلکان منتشر شد.
نشان درجه یک هنری به یدالله صمدی کارگردان سینمای ایران تقدیم شد. یدالله صمدی کارگردان سینمای ایران موفق به دریافت نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. این نشان پس از بررسی آثار هنری این کارگردان و به پاس یک عمر فعالیت مستمر در سینمای ایران به وی اهدا شد. (مهر)
محمد رحمانیان گفت: اگر متخصصها تضمین بدهند که شرایط سالن اصلی تئاترشهر برای کار ایمن است، میتوان در آن نمایش اجرا کرد. درباره لزوم تعمیر تالار اصلی تئاترشهر و به صحنه رفتن نمایشها پس از افتادن پیشانی سن این سالن بیان کرد: تالار اصلی تئاترشهر از بدترین سالنهای نمایش در ایران است که از نظر صدا، آکوستیک و دید تماشاگر شرایط بدی دارد، اما با این حال یکی از سالنهای مهم این مملکت است. (ایسنا)
–
کلاژ نایابی از پیکاسو در اسکاتلند پردهبرداری شد
گالری ادینبورگ از کلاژی اثر «پابلو پیکاسو» که به مدت ۴٠ سال در مجموعه خصوصی سوئد نگهداری میشد، پردهبرداری کرد. گالری ملی هنرهای زیبای اسکاتلند این کلاژ را با حمایت مالی «والتون فاند» خریداری کرد. این کلاژ به سبک کوبیسم طراحی شده و شامل بریده آگهی روزنامه میشود و در سال ١٩١٢ طراحی شده است.
پیکاسو در این تابلو، که ابزار رسانهای جریانساز در اوایل قرن بیستم محسوب میشود، یک لیوان و بطری را روی میزی به تصویر کشیده است. او با استفاده از زغال، جوهر و مداد و حروف برجسته این کلاژ را طراحی کرده اما درون بطری با روزنامه فرانسوی «لو ژورنال» که به تاریخ ١٢ دسامبر ١٩١٢ برمیگردد پر شده است. پیکاسو در آن سال ٣٠ اثر کلاژ دیگر نیز خلق کرد اما از این ٣٠ اثر تنها چند تابلو در تملک افراد است. دیگر آثار کلاژ این هنرمند در موزه متروپولیتن نیویورک و موزه پیکاسو پاریس است.