این مقاله را به اشتراک بگذارید
کلاژ نایابی از پیکاسو در اسکاتلند پردهبرداری شد
گالری ادینبورگ از کلاژی اثر «پابلو پیکاسو» که به مدت ۴٠ سال در مجموعه خصوصی سوئد نگهداری میشد، پردهبرداری کرد. گالری ملی هنرهای زیبای اسکاتلند این کلاژ را با حمایت مالی «والتون فاند» خریداری کرد. این کلاژ به سبک کوبیسم طراحی شده و شامل بریده آگهی روزنامه میشود و در سال ١٩١٢ طراحی شده است.
پیکاسو در این تابلو، که ابزار رسانهای جریانساز در اوایل قرن بیستم محسوب میشود، یک لیوان و بطری را روی میزی به تصویر کشیده است. او با استفاده از زغال، جوهر و مداد و حروف برجسته این کلاژ را طراحی کرده اما درون بطری با روزنامه فرانسوی «لو ژورنال» که به تاریخ ١٢ دسامبر ١٩١٢ برمیگردد پر شده است. پیکاسو در آن سال ٣٠ اثر کلاژ دیگر نیز خلق کرد اما از این ٣٠ اثر تنها چند تابلو در تملک افراد است. دیگر آثار کلاژ این هنرمند در موزه متروپولیتن نیویورک و موزه پیکاسو پاریس است.
پیکاسو در طراحی کلاژهایش که بیشتر آنها شامل بریدههای روزنامه میشود، از آثار کوبیسم «ژرژ براک» که اواخر سال ١٩١٢ طراحی شده تاثیرپذیرفته بود. ژرژ براک نقاش مطرح فرانسوی قرن بیستم است که نقش بسزایی در بسط سبک کوبیسم ایفا کرد.
«سیمون گروم» مدیر گالری هنرهای زیبا معتقد است: «این تابلو، اثری است که بهترین موزههای دنیا آرزوی داشتنش را دارند. پیکاسو در کلاژهای روزنامهای خود قرنهایی از تاریخ اروپا را که عقاید سنتی در آن رواج داشته وارونه کرده و طنین این وارونگی در هنر امروزه نیز احساس میشود. با کلاژی که سال ١٩١٣ کشیده شده و آن را سال گذشته به دست آوردیم و همچنین نقاشیای که مربوط به همان دوران میشود حالا مجموعهای بینظیر از آثار کوبیسم پیکاسو در اختیار داریم.»
این کلاژ روزنامهای بیش از ۴٠ سال در مجموعهای خصوصی در سوئد نگهداری میشد. گالری اسکاتلندی توانست این تابلو را در حراجی که میراثی از «هنری والتون»، پرفسور سابق روانپزشکی دانشگاه ادینبورگ است و «سولا وولف» نویسنده آثاری درباره روانپزشکی کودکان خریداری کند. این دو مجموعه خود را به گالری هنرهای زیبای اسکاتلند دادند که شامل چند اثر از پیکاسو میشود.
کلاژ یا تکهچسبانی تکنیکی در خلق آثار تجسمی است که هنرمند با استفاده از مواد مختلف مانند کاغذهای رنگی، مقوا، پارچه، نخ، بریده روزنامه، عکس و غیره روی بوم، تخته یا مقوا با ترکیبی مناسب طراحی و میچسباند. این تکنیک از اوایل قرن بیستم به تکنیک محبوب هنرمندان نوگرا بدل شد. زمانی که تکنیک تکهچسبانی یکی از تکنیکهای اصلی هنر مدرن شمرده شد، ژرژ براک و پابلو پیکاسو هنرمندانی بودند که واژه کلاژ را ابداع کردند. پیکاسو نخستین بار با خلق اثر «طبیعت بیجان با صندلی» (١٩١٢) تکنیک تکهچسبانی را به کار برد. «آنری ماتیس» نقاش فرانسوی سبک فوویسم، «کازیمیر مالهویچ» نقاش لهستانی-روسی و پیشرو جریان والاگرایی، «دیوید هاکنی» نقاش انگلیسی پیشگام جنبش «پاپ آرت» نیز آثاری را با تکنیک تکهچسبانی خلق کردهاند.