این مقاله را به اشتراک بگذارید
آثار جدیدی از «شارلوت برونته» کشف شد
بهار سرلک
داستان منتشرنشدهای از «شارلوت برونته» نویسنده انگلیسی قرن نوزدهم و یک شعر در کتابی که متعلق به مادر این رماننویس بوده است، کشف شد.
«ماریا برونته» مادر «آن»، «امیلی» و «شارلوت» زمانی که شش فرزندش جوان بودند درگذشت. ماریا در میان متعلقاتی که از او باقی مانده نسخهای از کتاب «باقیمانده هنری کیرک وایت» اثر «رابرت ساتی» وجود داشت؛ کتابی که به گفته «انجمن برونته» گنجینه خانواده به شمار میرفت. روی صفحات این کتاب حاشیهنویسی، طراحی و نشانههایی هست که اعضای این خانواده نوشته یا کشیدهاند. این کتاب که تحت تصرف انجمن برونته قرار دارد شامل نسخه دستنوشتهای از شارلوت نوجوان است که در بین صفحات کتاب قرار گرفته است.
«ربهکا یورک» سخنگوی این انجمن درباره کشف این داستان کوتاه میگوید: «از وجود کتاب مطلع بودیم اما نمیدانستیم این کاغذها لابهلای آن است. این داستان و شعر هرگز منتشر نشدهاند و هیچکس از وجودشان مطلع نبود.»
پس از مرگ پدر شارلوت، «پاتریک»، در سال ١٨۶١، خانواده برونته این کتاب را میفروشند. این کتاب از خانه برونته در«هاوورث»، دهکدهای در یورکشایر، به امریکا سفر کرد که در نهایت در دستان مجموعهدار امریکایی قرار گرفت. بازگشت این کتاب به انگلستان در سال جدید رقم خواهد خورد و قرار است در موزه «پارسوناژ برونته» هاوورث به نمایش عموم درآید. انجمن برونته مبلغ ١٧٠ هزار دلار برای خرید این کتاب از «صندوق ملی میراث یادگار» و همچنین دیگر صندوقهای خصوصی و ملی دریافت کرده است.
«آن دینسدل»، مدیر موزه هاوورث این کتاب را «یکی از برجستهترین متعلقات خانواده برونته» دانست و گفت: «از این کتاب به درستی استفاده شده است و نزد فرزندان برونته ارزشی شگرف داشته؛ آنها وقتی خیلی جوان بودند مادر خود را از دست میدهند علاوه بر این داستان منتشرنشده شارلوت فرصتهای جدیدی برای تحقیق درباره این نویسنده را فراهم میکند.»
این داستان کوتاه و شعر هر دو مربوط به دنیای خیالی «آنگریا» است که در ذهن شارلوت و برادرش «براونول» وجود داشت. آنها با این دنیا در مجموعه کتابهای جیبی آشنا شده بودند. دینسدل میگوید: «دنیای خیالی آنگریا نقش مهمی در زندگی آنها بازی کرد. هر چیزی که میخواندند و هر کسی که ملاقات میکردند راه به این دنیا باز میکرد.»داستان کوتاه شارلوت درباره مجازات مردم در ملاءعام و دزدی از کلیسای وسلیان است. شعر هم درباره «ماری پرسی»، همسر دلباخته پادشاه آنگریا، است. هر دو این اثر به تاریخ ١٨٣٣ وقتی شارلوت حدودا ١٧ساله بود، بازمیگردند. داستان ٧۴ سطر و شعر ٧٧ سطر است.
شارلوت برونته، بزرگترین دختر خانواده برونته بود که توانست از بیماریها جان سالم بدر ببرد و ٣٩ سال عمر کند. رمانهای او جزو آثار کلاسیک ادبیات انگلیس به شمار میروند که مشهورترین و موفقترین آنها رمان «جین ایر» است که شارلوت با نام مستعار «کرر بل» منتشر کرد.