این مقاله را به اشتراک بگذارید
سینمای محبوب قلعهنویی
امیر قلعهنویی، سرمربی سابق تیم استقلال، بار دیگر صحبتهایی به زبان آورد و اینبار قواعد سینمای ایران را زیرورو کرد. داستان از این قرار است که قلعهنویی همیشه با ستارگان استقلالی سینما میانه خوبی داشته است و بارها سعی کرده مثالهایی سینمایی بیاورد و خودش را از علاقهمندان هنر هفتم نشان دهد. اینبار نیز او را به مراسم اکران خصوصی فیلم سینمایی «این سیب هم برای تو» دعوت کردهاند و در حاشیه این برنامه، خبرگزاری برنا گفتوگویی با او انجام داده است و قلعهنویی در پاسخ به او از فیلمهای مورد علاقهاش گفته است.
هنرمندان مورد علاقه قلعهنویی
امیر قلعهنویی در این سالها چند مرتبهای با هنرمندان سینما رفتوآمد داشته و عکسهایی از او در کنار هنرمندان منتشر شده است اما او اینبار در کنار تمام هنرمندان حاضر در مراسم اکران خصوصی «این سیب هم برای تو» حضور دارد و با آنها عکس یادگاری میگیرد. در حاشیه همین مراسم هم از بازیگران موردعلاقهاش نام میبرد و میگوید: «شخصاً علاقه زیادی به بازیگرانی نظیر علی نصیریان، داریوش ارجمند، جمشید مشایخی یا در گذشته به بهروز وثوقی، مرحوم ایرج قادری و محمدعلی فردین داشتهام و همچنان این علاقه پابرجا هست. در نسل جدید رضا عطاران، جواد رضویان، امیرعلی دانائی به معنای حقیقی کلمه هنرمند هستند. مهران مدیری با تمام محدودیتها سریالهایی میسازد که تمام جامعه را جذب خودش میکند، خیلی پرواضح است که این اشخاص در حرفه خود موفق بودهاند.» حالا ما نمیدانیم این فهرست بازیگران چهطور در یک اقلیم جا میشوند و امیر قلعهنویی با چه مناسباتی دست به این انتخابها زده اما بههرحال او سرمربی فوتبالی است که تمایل زیادی به تماشای آثار اجتماعی دارد. او گفته است: «فیلمسازان خوبی از گذشته تا به امروز در سینما فعالیت کردهاند که با تمام محدودیتها، جهت انتقال احساس به مخاطب خوب عمل کردهاند. کارگردانهایی که در فیلم خود صادقانه صحبت میکنند و مشکلات را انعکاس میدهند، مطمئناً در حرفه خود به توفیق خواهند رسید.»
توصیههای تکنیکی قلعهنویی به سینما
قلعهنویی از زیرساختهای سینمای ایران نیز انتقاد کرده است و توضیح داده: «در حال حاضر باید فرصت دسترسی راحت به بلیت را برای مردم مهیا کنیم و محیطی را برای آن تدارک ببینیم که افراد در آن احساس آرامش و راحتی کنند و در آخر به تماشای اثری بنشینند که آرامش را تکمیل کند. در حال حاضر خیلی از آثار به فروش خوب دست پیدا کردهاند، پس مردم به سینما میآیند اما باید خدماتی درخور شأن و منزلتشان به آنها ارائه بدهیم.» او در همین گفتوگو، موفقیت سینمای ایران پس از انقلاب را مدیون ابزار و امکانات میداند اما به این نتیجهگیری میرسد که «واقعاً ابزار و امکانات حال حاضر با گذشته قابل قیاس نیست، بهعنوانمثال اگر امکانات فعلی در اختیار بازیکنان فوتبالیست دهه ۶۰ یا ۷۰ قرار داشت، همگی در اروپا بازی میکردند.»
قلعهنویی از فرهادی میگوید
پایانبخش گفتوگوی امیر قلعهنویی با خبرگزاری برنا بهاینترتیب است؛ خبرنگار از قلعهنویی درباره موفقیت فیلمهای اصغر فرهادی در جشنوارههای بینالمللی میپرسد و قلعهنویی پاسخ میدهد: «با پیمان فرهادی، برادر اصغر فرهادی رفاقت دیرینهای دارم که در یکی از فیلمهای او هم بازی کرده بود، هر فردی در هر نقطه از دنیا باعث افتخار نام ایران و ایرانی شود، باید به او افتخار کرد. خوشبختانه فرهادی به این مهم دست پیدا کرده است. فیلمسازانی همچون اصغر فرهادی و جعفر پناهی به سینمای ایران خدمت زیادی کردهاند.» حالا شما در تحقیق و تفحص با ما همراه شوید، منظور قلعهنویی از پیمان فرهادی، پیمان معادی است؟ بازیگر و فیلمنامهنویس استقلالی گزینهای منطقیتر به نظر میرسد تا برادر اصغر فرهادی.
دقایقی پس از انتشار این گفتوگو، خبرگزاری ایسنا نیز واکنش جعفر پناهی نسبت به این گفتوگو را منتشر کرد. به نقل از خبرگزاری ایسنا، جعفر پناهی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «برایم جالب بود نام بردن از بهروز وثوقی و محمدعلی فردین. بعد از نزدیک به چهار دهه تبلیغاتی که علیه این دو نفر شد، هنوز در حافظه تاریخی مردماند و محبوبیت دارند.»