این مقاله را به اشتراک بگذارید
معرفیکتاب
طراح کیست
هر انسان یک طراح است. افراد بسیاری نیز برای کسب معاش زندگی خود در زمینههایی طراحی میکنند که نیازمند تامل در قوانین توجه دقیق برای فهم کار شکل دادن به ابزار و ارزیابی تاثیرات آن است. این کتاب اساسا البته نه کاملا نگران اقلیت حرفهای است. طراحانی که کار آنها کمک میکند تا کیفیت زندگی چه در زمینه ساخت و چه مکان و موقعیت، شکل و نظم پیدا کند. خام دستی این تعریف به علت مشکل استفاده از یک کلمه برای معنی دادن به حیطه وسیعی از تجارب کاملا ناهمخوان است که هم به محصول تصمیمات طراحی و هم خود عمل طراحی مربوط میشود. لغتنامه مرجع فوق یک نمونه منتخب است، عملا این کلمه برای تولید طراحی که در ذهن شکل گرفته یعنی نه فقط مجموعهای از ترسیمات و دستورالعملها، بلکه نتیجه نهایی حاصل از تولید هم به کار میرود امروزه کار طراحی مورد بحث معمولا در دانشکده هنر و طراحی پلیتکنیک، مدارس معماری و گاهی در دانشگاه و البته در برخی کالجهای هنر و طراحی که دورههای شغلی برگزار میکنند مورد مطالعه قرار میگیرد. این کتاب برای دانشجویانی است که محصولات مربوط به مدارس طراحی و معماری را مطالعه و طراحی میکنند.
توقیعات کسری انوشیروان دستورنامه کسروی
از دوره با عظمت ساسانیان کتب بسیاری مانده که بعضی از آنها از زبان پهلوی به عربی و فارسی دری ترجمه شده بود. اغلب این کتابها در جنگها به تاراج رفته و تعداد کمی باقیمانده که بسیار نادر است. لازم است در حفظ و طبع و نشر بقیهالسیف آنها کوشش نمود تا آن کتابهای تاریخی و ادبی و حکم و نصایح بازنشر شوند. چنانچه محلل پارسا عالم در حفظ آثار و تصانیف گذشتگان سعی وافر دارند بهتر است ما نیز از ایشان تبعیت کرده و نگذاریم آثار ذیقیمت گذشتگان از بین برود، علما و دانشمندان اروپا روی یک اثر یا یک تالیف کوچکی تحقیقات بسیار بزرگ به عمل آورده و آن اثر را به شرح و بسط زیادی در معرض مطالعه عموم میگذراند تا مردم از آثار گذشتگان مطلع شوند و استفاده نمایند. یکی از کتب بسیار مهم که از زمان انوشیروان بیست و یکمین پادشاه مقتدر سلسله ساسانیان به یادگار مانده کتاب توقیعات وی است که عبارت از ۱۷۳ پرسش و پاسخ است که دستوران و موبدان در امور مهمه مملکتی و اجرای عمل و داد در میان مردم از پادشاه عادل انوشیروان پرسش کردهاند.
درآمدی بر نظریات
روابط بینالملل دیدگاهها و موضوعها
در زمینه روابط بینالملل کتابهای فراوانی نوشته شده است. نویسندگان کتاب حاضر سعی بر آن دارند کاری متفاوت نسبت به دیگر پژوهشگران انجام دهند. یعنی نخستین درآمدی برچندین دیدگاه نظری موجود در حوزه روابط بینالملل باشد. پیش از آنکه بتوانیم مطالعه روابط بینالملل را آغاز کنیم. باید از خودمان این سوال را بپرسیم که زمینه مورد مطالعه ما از چه اجزایی تشکیل شده است، یعنی چه عواملی، مسائلی و فرایندهایی مهم یا ارزشمند تلقی میشوند؟ مطالعه روابط بینالملل معاصر حتی به خاطر عدم توافق عام در این موارد چالش برانگیزتر نیز میشود. فصلهای کتاب از ساختاری مشابه پیروی میکنند. به خاطر روشنی و سادگی مطالب در اکثر بخشها طوری درباره مثلا واقعگرایی یا نظریه انتقادی بحث میکند که انگار یک دیدگاه یا مکتب فکری واحد و منسجم هستند در صورتی که اکثر رویکردها از جمله فمنیست، پسانوگرایی، سازندهگرایی اجتماعی و غیره همگی با توجه به بحثهای درونی مخصوص خودشان شناخته میشوند.
چرا من؟چرا حالا؟از کجا شروع کنم؟
اسکینر و فرینایکی از بیماریهای جدید روانپزشکی است که پیامدهای متعددی در حوزههای مختلف زندگی دارد و بار عظیمی را به سیستمهای بهداشتی و نیز خانواده بیماران تحمیل میکند. در طول نیمه اول قرن بیستم عمدتا از روشهای روان درمانی تحلیلی در درمان این بیماران استفاده میشد اما با کشف کلر برومازین در اواخر دهه پنجاه میلادی و اثر چشمگیر آن در کاهش علائم مثبت هذیانها و توهمات رویکرد دارویی به روش اصلی درمانی این بیماران تبدیل شد با گذشت چند دهه و عرضه انواع مختلف داروهای ضد روانپریشی به تدریج مشخص شد آنچه بیشتر بیماران مبتلا به اسکینر و فرنیا را ناتوان و از کار افتاده میکند علائم منفی و نقایص شناختی است که داروهای ضد روانپریشی حتی داروهای نسل جدید چندان اثری بر روی این حوزهها ندارند. کتاب حاضر با زبانی ساده و قابل فهم مطالب مهم مربوط به آموزشهای لازم در زمینه اسکینر و فرنها و روشهای کنار آمدن با علائم آن را توضیح میدهد.
آرمان / بیژن تلیانی