این مقاله را به اشتراک بگذارید
نهم ژانویه سالروز تولد سیمون دوبوار، نویسنده و فعال سیاسی فرانسوی است
منصوره اشرافی
نهم ژانویه است؛ روزی که در آن سیمون دوبوار بدنیا آمد. سیمون دوبوار مظهر روشن فکرترین و آزاد اندیشترین زن قرن بیستم بشمار میآید و نظراتی که در زمینه زنان و حقوق آنها ارائه داده هنوز هم پس از گذشت نیم قرن از شاخصترین و مترقیترین و ارزشمندترین نظریات محسوب میشود.
این فیلسوف، نویسنده، و فمنیست فرانسوی در یک خانوادهی کاتولیک بورژوای فرانسوی به دنیا آمد از کودکی تحت تعلیم دینی و بورژوایی خانواده خود قرار گرفت. اما این تعلیم مانع از آن نمیشد که سیمون به کتابخانه پدرش برود و به طور پنهانی کتابهای ممنوع شده از خواندن را بخواند.
شیوه زندگی سیمون دوبوار و دوستانش بیان گر سرگشتگی و عصیان نسل آگاهی در اروپا بود که او و سارتراز جمله نمایندگان آن محسوب میشوند. نسل عصیانگری که بسیاری از معادلات و قواعداجتماعی را بر هم میزنندو برای آنها آزادی انسان مهمترین وجه زندگی و تفکرشان بوده است .آنها از مفاهیم دیگری از قبیل عشق و اجبار و اختیار و مذهب تعبیرهای متفاوتی ارایه میدهند و این را از نظر نباید دور داشته باشیم که سیمون دوبوار در زمان خود پرچمدار در هم شکستن قوانین دست و پاگیر اجتماعی بود . علی رغم میل خانواده و مخالفت شدید پدرش برای خود زندگی مستقلی ترتیب داد و تحصیلات خود را در دانشسرای عالی در رشته ادبیات و فلسفه به پایان رساند و پس از آن به مدت زیادی در مدارس تدریس نمود. او همچنین به تحصیل و زبان و ادبیات در موسسهی سنتمارین و پس از آن فلسفه در سوربن پرداخت. پس از آن در زمره گروه فلسفی سارترو دوستانش قرار گرفت و نیز دوست نزدیک سارتر به شمار آمد .
بوار دلیل میآورد که در طول تاریخ، زنان همیشه به عنوان انحراف و نابهنجاری شمرده شدهاند. در کتاب جنس دوم بوار میگوید که این طرز فکر با ادعای اینکه زنان در مقابل مردان "نابهنجار" در مقابل "هنجار" و "منحرف" در مقابل "طبیعی" هستند، جلوی پیشروی زنان را گرفته است.
بهعقیده او برای آنکه فمینیسم بتواند بهجلو حرکت کند این برداشت باید از بین برود. در اینصورت زنان درست بهاندازه مردان قادر به پیشرفت هستند. سیمون دوبوار، در ۱۴ آوریل سال ۱۹۸۶، در سن هفتاد و هشت سالگی درگذشت. در آخر عمر گفت اگر امروز بخواهم خود را توصیف کنم، میگویم: "سیمون دوبوار هستم؛ یک زن، فمینیست، فیلسوف، رمان نویس و فعال سیاسی."
هنر آنلاین
1 Comment
منصوره اشرافی
سلام. از مسولان محترم سایت انتظار می رود که هنگام گذاشتن مطلب نام نویسنده را ذکر کنند . هر چند که اجازه گرفتن هم شرط اول است. با احترام.
http://ahoor1338.persianblog.ir/post/549/
http://honaronline.ir/Pages/News-66156.aspx