این مقاله را به اشتراک بگذارید
قدیر از مجید مجیدی در سومین جشنواره فیلم اشراق در قم
مجیدی: کتکهای زیادی خوردم اما در ساختن فیلمهایم ثابتقدم بودم
مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره فیلم اشراق روز پنجشنبه با تقدیر از مجید مجیدی و معرفی برگزیدگان این دوره از جشنواره در قم برگزار شد. سومین جشنواره فیلم «اشراق» (حوزه) با موضوع روحانیت و حوزههای علمیه برگزار شد که در این دوره از جشنواره موضوعات دیگری مثل آسیبهای اجتماعی، جهان اسلام و تکفیریها نیز به آن اضافه شدند.
در مراسم اختتامیه این جشنواره که با تقدیر از مجید مجیدی همراه بود، حجتالاسلام احمد واعظی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه این کارگردان یک عمر خدمت فرهنگی به مردم ارایه داده و این خدمات شایسته تقدیر ویژه است و از تمامی خدمات ایشان بهطور ویژه تقدیر میکنیم، خطاب به مجیدی گفت: «تعهد شما را میستاییم و توانمندی و هنرمندی شما موهبت الهی است و امیدواریم نزد اولیای دین روسفید باشید و خدای تعالی از شما تقدیر کند. امیدواریم در دورههای بعد جشنواره فیلم اشراق شاهد شکوفایی هنر دینی هنرمندان باشیم و آثار کیفیت بیشتری داشته باشند. » در این مراسم همچنین محمد حسنی، رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم درباره مجیدی و فیلمهایش توضیح داد: «تکریم آقای مجیدی حتی قبل از ساخت فیلم محمد رسولالله (ص) نیز شایسته است و مفاهیم دینی در فیلمهای این کارگردان بزرگ احساس میشود که این همان هنر گفتمان دینی است. رزق حلال موضوع مهمی است که در زندگی روزمره انسان بسیار تاثیرگذار است و این در فیلم آقای مجیدی نمود داشته است.» او با اشاره به دین محور بودن فیلمهای کارگردان فیلم محمد رسولالله (ص) گفت: «آقای مجیدی نه به خاطر فیلم محمد رسولالله (ص) بلکه به دلیل دینمحور بودن فیلمهایش شایسته تکریم است. »
در این مراسم تقدیرهای متفاوتی از مجید مجیدی به عمل آمد که از جمله آنها میتوان به اهدای نشان فاطمی، حکم و نشان خادم افتخاری مسجد جمکران، هدیهای از سوی مدیرکل ارشاد اسلامی استان قم، تابلوی خوشنویسی آیینی از سوی فتح و یک عبا از سوی دفتر تبلیغات به مجید مجیدی نام برد. در این مراسم مجیدی هم در صحبتهای کوتاهی با اشاره به اینکه در مسیر ساختن فیلمهای دینی مشکلات و بیمهریهایی وجود دارد اما کسانی که در این مسیر قدم گذاشتهاند باید ثابت قدم باشند، گفت: «کتکهای زیادی خوردم و فحشهای زیادی از سوی برخی افراد شنیدم اما در مسیر ساختن فیلمهایم ثابت قدم بودم و دوری نکردم. » مجیدی در بخشی دیگر از صحبتهایش به فیلم «بچههای آسمان» اشاره کرد و در مورد برخوردهای متفاوتی که با آن صورت گرفته، توضیح داد: «برخی روشنفکران به بنده انتقاد میکردند که فیلم بچههای آسمان یک داستان کوتاه بوده که سینمایی شده است ولی این فیلم در بسیاری از کشورها که فکرش را نمیکردم بارها پخش شد و مردم از آن استقبال کردهاند. بزرگترین منتقد سینمای امریکا، خانم سوزان سانتاگ درباره فیلم بچههای آسمان میگوید ما باید تعظیم کنیم به مردی که در آن با فقر بسیار به مال مردم تعرض نمیکند. حقیقت این است که فیلم بچههای آسمان با حقیقت انسان، دین ما را در اثر ماندگار کرده است و شایسته است به خصوص در فضای روشنفکری این فیلم را حس کنیم و از مسیر دوری نکنیم. »
مجید مجیدی به دیداری که با آیتالله عبدالله جوادی آملی داشته اشاره کرد و توضیح داد: «هنگامی که به خدمت آیتالله جوادی آملی رسیدم و ایشان فرمودند اگر در زمان پیامبران رسانه و جود داشت قطعا آنها از آن طریق پیام خود را تبلیغ میکردند. » آیتالله جوادی آملی که با مجید مجیدی دیدار کردند با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «محمد رسولالله (ص) » باید تداوم داشته باشد، اظهار کرد: انتظار داریم این فیلم به دیگر ابعاد این شخصیت بزرگ بپردازد و دیگر دورههای زندگی ایشان را به تصویر بکشد.
پیشنهاد دیدار با روشنفکران دینی کشورها برای ترویج ارزشهای شخصیت محمد رسولالله (ص) از دیگر مواردی بود که جوادی آملی در دیدار با مجید مجیدی در مورد آن صحبت کرد. آیتالله جوادی آملی با اشاره به اینکه زبان تصویر میتواند اسلام را به بهترین شکل ترویج دهد و حتی یک آهنگ خوب نیز میتواند مسیر یک انسان را عوض کند، تصریح کرد: «بسیاری از کسانی که با ارزشهای اسلامی ناآشنا هستند، فرصت مطالعه و ورود به بحثهای علمی ما را ندارند، اما میتوانیم با زبان هنر آنها را با فطرت خود آشنا کنیم. »
مجید مجیدی نیز در این دیدار با تقدیر از راهنماییها و زحمات آیتالله جوادی آملی گفت: «رهنمودها و ارشادهای علمی و معنوی شما در ساخت این فیلم تاثیر بسزایی داشته است. افراد زیادی چه در داخل و چه در خارج نمیخواهند چهره رحمانی محمد رسولالله (ص) دیده شود، اما شک ندارم که این فیلم به تدریج مسیر خود را باز کرده و مورد توجه جهانیان قرار میگیرد. »