این مقاله را به اشتراک بگذارید
معرفیکتاب
تهران مخوف اثر مرتضی مشفق کاظمی
تهران در مسیر حیات اجتماعی و سیاسی خود به منظور احراز هویت یک کلان شهر و کسب عنوان پایتخت ایران و مرکزیت سیاسی کشور چندین مرحله مشخص تاریخی را چه از نظر مناسبات اجتماعی و اقتصادی و چه از لحاظ تحولات فرهنگی و دگرگونیهای سیاسی پشت سر نهاده تا به مقام و موقعیت امروزین رسیده است. گرچه نسبت به دورههای زمانی و مراحل مشخص تاریخی که تهران در ارتقا و اعتلای خود به جایگاه کنونی پیموده مرزهای قاطع و دقیقی را نمیتوان ترسیم کرد، لیکن ویژگیهای معینی هر یک از این مراحل و دورهها را تاحدودی از یک دیگر متمایز و قابل شناسایی کرده است. کتاب تهران مخوف محتویاتش در دو جلد است. جلد اول تحت عنوان تهران مخوف و جلد دوم به نام یادگار یک شب میباشد . داستان در اوایل سلطنت رضا شاه اتفاق افتاده است و ابتدا به صورت پاورقی در نشریه ستاره ایران به چاپ رسید و سالها بعد به صورت کتاب درآمد و اکنون بعد از دهها سال این شاهکار به زیور چاپ آراسته گردید.
جهان در ۱۰۰ سال آینده
جورج فریدمن بر پایه تحولات گذشته و توانمندیهای امروزین کشورها اوضاع جهان را در یکصد سال آینده بر میآورد و بر میشمارد که کدام کشورها در سده بیست و یکم ، اقتصادی درخشان و جهان گیر خواهند داشت، پیشروان و نوآوران صنعت در این قرن کدام کشورهایند و جنگها و کشمکشهای سیاسی و اقتصادی در دهههای مختلف این سده میان کدام کشورها بر سر چه چیزها و در چه بخشهایی از جهان درخواهد گرفت. در اینجا از خود میپرسیم آیا نوستراداموس جدید ظهور کرده است؟ خود نویسنده چنین ادعایی ندارد. او به وارونه پندار ما میگوید که همه پیشبینیهایش را بر پایهای علمی و با تکیه بر استعدادهای ذاتی و تاریخی ملتها شکل داده است. با این همه بسیاری از مطالب کتاب به ویژه بخش دوم آن به افسانه های علمی پیش میماند.
خشونت مشفقانه / اثر روح انگیزکراچی
روایتی از مردسالاری دوران ناصری
کتاب حاضر وقایع و رخدادهایی را بازگو میکند که از نظر زمانی مربوط میشود به ۱۶۰ سال پیش. متنی تاریخمند که مربوط میشود به دوره خاصی از تاریخ ایران. مطالعه این کتاب در زمان کنونی چه گرهی را میتواند باز کند. متن و محتوای آن بازگوکننده دوران زن ستیزی است. زمانیکه زن هیچگونه حقی برایش مشخص نبود حتی در انتخاب همسر و بیان نظرات و فاقد تصمیمگیری حتی در تعیین سرنوشت جاری خود. ناتوانی و تحقیر و توسری خوردگی زن جلوهای از قدرت مرانه بود. مردی که به طور سنتی با نگاهی جنسی و اخلاقی به زن نگریسته است. این دستنویس متنی تاریخمند است که زمان مصرف آن دوره ناصری بوده و اکنون از زمان آن گذشته است اما به گفته دکتر کراچی تصحیح این نسخه ها هشدار و تلنگری است به جامعه ای که هنوز روابط مرد و زن در آن سنتی، مرد محور و در برخی موارد غیر انسانی است.
آرمان