این مقاله را به اشتراک بگذارید
الماس کوه نور
الماس کوه نور کتابی است تاریخی که با زبان عام برای مخاطب عام ضمن شرح تاریخچه این الماس به تاریخ منطقه پرداخته است که دارای دو بخش اساسی است. بابرموسس سلسله گورکانیان یا همان سلسله مغولان هند است و از نسل تیمورلنگ بود بابر همچون تیمور به هندوستان حمله برد و الماس مورد نظر را به عنوان غنیمت جنگی تصاحب کرد و به پسرش همایون هدیه داد. کتاب با زبانی شیرین به شرح دست به دست شدن این الماس از همایون به شاه طهماسب صفوی و سپس بازگردانده شدن آن به هندوستان میپردازد. نادرشاه افشار ضمن حمله به هند به دلیل ضعف حکومت سلسله مغولان کبیر توانست این الماس را به عنوان غنیمت جنگی به دست آورد. گویا نادر با اولین نگاه به درخشش آن با بر زبان آوردن لفظ کوه نور نام جدیدی بر آن مینهد که هنوز هم پس از سدهها این الماس به همان نام خوانده میشود. این الماس احتمالا پس از مرگ نادر توسط رئیس نگهبانان ربوده میشود. این شخص همان احمدخان ابدالی است که پس از بازگشت به افغانستان کشور مستقل افغانستان را پایهگذاری میکند. این الماس هم اکنون در خزانه جواهرات انگلستان میباشد و یکی از مهمترین جواهرات جهان است دلیل بیشتر شهرت آن جنبه تاریخی آن است و از آنجا که در دورهای از تاریخ خود به مالکیت ایران درآمده است هنوز هم با همان نام شهرت دارد.
بازگشت زرتشت
برگزیدهای از نامههای هرمان هسه
یکی از بزرگترین رماننویسان و شاعران آلمانی سده نوزدهم و بیستم آلمان که در یک خانواده پروتستان چشم به جهان گشود. نخستین سرودههایش با عنوان ترانههای رمانتیک عرضه کرد. هرمان هسه در آثار خود راه و شناخت تدریجی بشر را در ارتباط با عالم خلقت مینمایاند. در واقع آنچه برای هرمان هسه که تشنه کشف اسرار عالم هستی است اهمیت دارد. نخستین آثار او در قالبهای سنتی سده نوزدهم بودند. اشعارش بهطور کامل با شیوه رمانتیک پیوند دارند و زبان و روش نگارش وی نیز متاثر از نویسنده شاعر بزرگ سوئیسی گتفریدکلیر است. محتوای کتاب حاضر گویای نامههایی است که از سراسر دنیا دریافت میکرد و به بسیاری از آنها پاسخ میداد. نامههایی که در این کتاب میخوانید گویای شخصیت دیدگاههای فکری و کنشگری او در عرصه اجتماع و فرهنگ است. این نامهها در شرایطی که اروپا جنگی خانمان سوز را پشت سرگذاشته بود حاوی نکات تاریخی مهمی است.
بازمانده روز
کازوئوایشی نویسنده ژاپنی در دوران کودکی به همراه خانوادهاش به انگلیس مهاجر کرد.او دوران زندگیش را با فرهنگ و ادبیات این کشور گذراند و به همین خاطر آثارش به زبان انگلیسی منتشر شده است. چهار اثر نخستینش به خاطر قابلیتهای ادبی باعث شهرت او شد تا جاییکه هر کدام از آنها برنده یکی از جوایز ادبی انگلستان شدهاند. در این میان بزرگترین جایزه و بیشترین فروش به سومین اثرش یعنی بازمانده روز تعلق گرفت در واقع با این اثر ایشی گورو در ردیف نویسندگان برجسته زبان انگلیسی قرار گرفت در میان نویسندگان صاحب سبک انگلیسی زبان شاید ایشیگورو تنها نویسندهای باشد که در هر اثری به مناسبت موضوع و موقع تغییر میکند. او میتواند به آسانی در جلد راوی داستان خود برود وبه زبان او بنویسد. بارزترین نمونه این توانایی زبانی است که در همین داستان حاضر میتوان مشاهده کرد. محتوای کتاب حاضر شامل یک داستان ساده و معمولی نیست در واقع بافت پیچیدهای از چند لایه داستان است که هر کدام در ترازو زمان خاص خودشان جریان دارد.
بازیگران عصر طلایی
بازیگران عصر طلایی شرح حال صحنه گردانهای سیاسی معاصر به ویژه در دوران پهلوی اول و دوم که با موشکافی در عملکردشان در عالم سیاست می توان پی به شخصیت هر کدامشان برد. نویسنده کتاب خوداز افراد تحصیلکرده جامعه آنروز ایران بود. روزنامهنگار، روانشناس او پس از مرگ پدر در نزد برادری پرورش یافت که مردی روشنفکر ، عارف، زبانشناس، نویسنده و مترجم بود. او علاوه بر پرورش در محیطی فرهنگی که افراد آن خیلی جلوتر از زمان خود فکر میکردند به علت رشد در شرایطی که انقلاب مشروطیت فراهم آورده بود از ابتدای جوانی باهوش سرشار و ذهن خلاق خود در جستوجوی کشف علل و راه رفع ناخوشبختی انسانها بود. سبک نگارش او به خصوص در شرح حالهایی که بهنام بازیگران عصر طلایی نوشته است کاملا مشهود است. خواجه نوری همچنین پایهگذار فن شرح حال نویسی در ایران و بنیانگذار مکتب «پرورش نیروی معنوی انسانی» است. در این کتاب زندگینامه چند تن از رجال و سیاستمداران ایران ازجمله مدرس، داور، تیمورتاش، آیرم، امیرطهماسبی، محمد علی فروغی و علی سهیلی آورده شده است.
آرمان